Campingpladser er klar til en ny sæson

DCU-Camping Nærum 3
DCU-CAMPING
Kalenderen siger forår, og det betyder sæsonåbning på campingpladser landet over. På DCUs 19 pladser er meldingen, at pladserne er i fin form.

Tekst og foto: Helle Midskov 

Når bommene går op fredag 14. marts, er campingpladserne i topform og klar til at tage imod de første gæster. 

På DCU-Camping Nærum ser lejrchefparret Kim og Sanne Ell frem til at tage hul på deres anden sæson. De har haft travlt frem mod åbningen, ikke mindst med en gennemgribende renovering af receptionen, der nu er ved at tage sin endelige form. En ny reception var allerede på tegnebrættet, da Kim og Sanne Ell overtog pladsen den 1. marts 2024. Det passede perfekt, for netop en modernisering af receptionen stod øverst på parrets ønskeliste. 

DCU-Camping Nærum sæsonstart

 

- Receptionen bliver i samme lokale som hidtil, men det er også det eneste, den har til fælles med den gamle. Alt har været revet ned. Der er blevet sat nye døre og flere vinduer i. Receptionen, der før var til den noget mørke side, har fået lysegrå fliser på gulvet, og væggene er malet hvide. En væg er revet ned, så det nye lokale er lidt større end det gamle, og der kommer nyt møblement og blandt andet en moderne, sort receptionsdisk. Der er lidt vej endnu, men selvfølgelig når vi det, siger lejrchef Kim Ell, som også er tilfreds med, at der er etableret en sliske ved den ene indgangsdør til den nye reception, så det bliver nemmere for folk med rollator eller i kørestol at komme ind. 

Lejrchefassistent Sanne Ell supplerer: 

- Jeg er sikker på, at den nye reception bliver en god oplevelse for gæsterne og også for os, som skal færdes her hver dag. Det bliver virkelig lækkert. 

Sanne og Kim Foto Helle Midskov

Udover receptionen har der været fuld gang i klargøringen af selve pladsen. Petanquebanen er gjort klar, legepladsen er renoveret, og stakit og sten har fået en omgang frisk, hvid maling. Når åbningen nærmer sig, vil parret også sørge for at fylde krukkerne med forårsblomster og etablere flere områder med vilde blomster. 

Føler sig hjemme

Selvom Kim og Sanne Ell kun har været lejrchefpar i Nærum i et år, føler de sig allerede hjemme og er sikre på, at de har truffet den rigtige beslutning. 

- Vi ville gerne prøve noget nyt og har i flere år talt om at stå for en campingplads. Vi har været pladsmænd på en campingplads, hvor vi var fastliggere i otte år, så vi ved en del om, hvad det vil sige at drive en campingplads. Så da vi opdagede, at lejrchefstillingen var ledig her i Nærum, søgte vi den. Jeg må bare sige, at vi nyder denne her livsform og de små fremskridt på pladsen dag for dag, fortæller Kim Ell, som tidligere har arbejdet som souschef i et byggemarked. Sanne har i mange år arbejdet som social- og sundhedsassistent. 

DCU-Camping Åbyskov Strand Indvielse

Forbedringer på DCU-Camping Åbyskov Strand 

Også på DCU-Camping Åbyskov Strand har der været stor aktivitet for at gøre pladsen klar til gæsterne. 

Lejrchefparret Cecilie og Anders Kampp Sørensen har haft pladsen siden 2020, og de har brugt de seneste måneder på flere forbedringer. 

- Vi fik nye servicebygninger sidste år, men der var noget maling, som skallede af, så vi har, siden vi lukkede for vinteren, brugt tid på at få ordnet og malet de nye servicebygninger. Vi har også fået lavet et nyt vaskeri og udslagskumme. Der har også været tid til at få rettet et par pladser op og repareret et par elkasser, siger Cecilie Kampp Sørensen, som glæder sig over de mange forbedringer. 

Med en ny legeplads og moderne hytter har pladsen gennemgået en omfattende forvandling de seneste år, og ifølge Cecilie Kampp Sørensen kan de næste år binde en sløjfe på de større renoveringer. 

- Selvom vi næste år når i mål, er der hele tiden noget at se til på en ældre campingplads som denne, og selvfølgelig har vi fortsat mange planer, fortæller hun. 

Pladserne er klar til at tage imod campister 

Fra Nærum til Åbyskov Strand – og på alle DCUs øvrige campingpladser – har vinteren været brugt på klargøring og forbedringer, så alt er klar til forårssæsonen. Uanset om campisterne søger en plads med moderne faciliteter eller en charmerende campingplads i historiske rammer, er der mulighed for gode oplevelser, når sæsonen skydes i gang på DCUs 19 pladser.

Open

Hvor skal din sommerferie gå hen?

Nordjylland
DCU-Camping
DCUs 11 sæsonpladser åbner fredag 14. marts, og når det sker, er alle 19 campingpladser åbne. Måske ved du allerede, hvor din næste ferie går hen, og ellers er der inspiration at hente her.

Den første forårsmåned er lige på trapperne, og inden længe får varmen forhåbentlig fat i Danmark, og vi kan vinke farvel til vinteren for denne gang.

Måske planlægger du først din ferie i sidste øjeblik og lader spontaniteten råde, men det kan også være, at du er typen, der foretrækker i god tid at vide, hvor ferien går hen, så I er sikre på at få plads på jeres yndlingscampingplads og have god tid til at planlægge de ting, I gerne vil se og opleve.

Sjælland og Øer

Uanset om du er til spontanitet eller planlægning, er der utallige muligheder i Danmark. 

Vil du holde ferie i Nordsjælland, er der masser af seværdigheder at kigge nærmere på. I Helsingør kan du besøge Kronborg Slot, som er en af de danske attraktioner, der er på UNESCO-listen over verdenskulturarv.

Kronborg

Lige ved siden af Kronborg ligger Museet for Søfart, der er tegnet af stjernearkitekten Bjarke Ingels og har vundet en række priser for sin arkitektur. 

Lidt længere mod syd finder du kunstmuseet Louisiana, der ligger helt vidunderligt ud til Øresund, og som byder på både faste og skiftende udstillinger.

Andre seværdigheder er nationalparken Kongernes Nordsjælland, der byder på noget af Danmarks smukkeste natur, ligesom du kan også besøge såvel Fredensborg Slot som Frederiksborg Slot, når du holder ferie i denne del af Danmark.

DCU har campingpladserne DCU-Camping Hornbæk, DCU-Camping Rågeleje Strand, DCU-Camping Rørvig Strand, DCU-Camping Nærum, DCU-Camping København – Absalon og DCU-Camping Kulhuse i Nordsjælland og København.

Rågeleje

Derudover ligger fordelspladserne Kongernes Feriepark og Kongsøre Camping også i denne del af landet.

Bornholm

Længere mod øst ligger klippeøen Bornholm, som er en magitern af oplevelser.

Her er der sjældent langt mellem de hyggelige gårdbutikker, de gode restauranter med lokale råvarer, de spændende specialbutikker eller de storslåede naturoplevelser som f.eks. Hammershus mod nord eller Dueodde Strand mod syd.

DCU har en campingplads på øen, DCU-Camping Rønne Strand – Galløkken, som byder på sydlandsk stemning lige ved vandet og gåafstand til Rønne.

Bornholm

Fyn

Holder du ferie på Fyn, skorter det heller ikke på muligheder for aktiviteter. 

Odense har gode shoppingmuligheder, lækre spisesteder og har desuden både H.C. Andersen Museet og Odense Zoo. I kan også leje kanoer og sejle en tur på Odense Å.

Nordpå ligger nogle af Fyns bedste strande og skønne natur, og kører du mod syd er det oplagt at besøge Egeskov, hvor DCU sammen med Egeskov har sit Camping Outdoor Museum.

DCU har tre campingpladser på Fyn, og uanset om du bor på DCU-Camping Åbyskov Strand ved Svendborg, DCU-Camping Flyvesandet Strand mod nord eller DCU-Camping Odense centralt på øen, er de fleste ting og seværdigheder inden for køreafstand på Fyn.

Flyvesandet

Sønderjylland

Den sydlige og vestlige del af Danmark rummer noget af Danmarks mest interessante historie og nogle af de bedste strande.

Holder I ferie i Sønderjylland, vil det være naturligt at afse tid til et besøg ved Dybbøl Mølle, smage det sønderjyske kaffebord, blive klogere på naturvidenskab i Universe Science Park eller tage et smut over grænsen, hvor Flensborg er en hyggelig by at gæste. I kan også gå på Gendarmstien, som går igennem meget naturskønne områder.

Dybbøl Mølle

DCU har DCU-Camping Kollund i Sønderjylland.

Vestjylland

I den vestlige del af Jylland ligger nogle af Danmarks og verdens allerbedste strande, hvor man kilometer efter kilometer kan gå, mens man lader tankerne flyve, kigger efter rav eller sidder i klitterne og kigger ud over havet.

I Vestjylland ligger Danmarks største campingplads, DCU-Camping Lyngvig Strand, i første klitrække til Vesterhavet med Ringkøbing Fjord på den anden side. Har du ikke lyst til at bade i havet, har pladsen også en opvarmet, indendørs swimmingpool. 

Fra campingpladsen er der ikke langt til hverken fiskerbyen Hvide Sande eller Søndervig, hvor Lalandia ligger. 

Lyngvig

Midtjylland

Noget af Danmarks flotteste og mest varierede natur findes ved Søhøjlandet, hvor de smukke søer ligger som perler på en snor, og Himmelbjerget er en del af det kuperede landskab, som findes i denne del af landet.

Får I lyst til at shoppe, har Silkeborg gode muligheder, og vil I have oplevelser for hele familien, er der ikke langt til hverken Legoland eller Givskud Zoo.

Længere mod nord ligger den flotte domkirkeby Viborg med gode spisesteder, dejligt byliv og hyggelig atmosfære.

I den østlige del af det midtjyske er der fine shoppingmuligheder i Aarhus, spændende museer som f.eks. ARoS og dejlig natur med Marselisborgskoven som et af de store trækplastre.

Aarhus

Kører man længere østpå, ligger der gode strande på Mols, som også byder på nationalparken Mols Bjerge, brostensbelagte gader og stråtækt idyl i Ebeltoft og forlystelsessteder som Kattegatcentret, Skandinavisk Dyrepark og Djurs Sommerland. 

Også Randers Regnskov er inden for køreafstand i denne del af landet.

DCU har campingpladserne DCU-Camping Hesselhus, DCU-Camping Viborg Sø, DCU-Camping Aarhus Blommehaven, DCU-Camping Gjerrild Strand og DCU-Camping Ebeltoft – Mols i Midt- og Østjylland, hvor der tillige ligger en række fordelspladser, som du kan se på dcu.dk.

Nordjylland

Den nordlige del af Danmark byder på utallige muligheder. Naturen er fantastisk med kilometer lange strande, hyggelige fiskerlejer ved Thorup Strand, vandreklitten Råbjerg Mile, gode cykel- og vandreruter som f.eks. den prisbelønnede Fosdalen. 

Råbjerg Mile

En tur til smukke Skagen og Grenen bør også stå på listen over ting, der skal gøres, når man er gæst i Nordjylland.

DCU har campingpladserne DCU-Camping Tranum og DCU-Camping Ålbæk Strand i Nordjylland. Du kan læse mere om de enkelte DCU-pladser eller DCU Fordelspladser på dcu.dk

Open

Påske på Egeskov og Fyn

FERIE
Tag på campingferie til Fyn med børn/børnebørn og tag dem med på æggejagt på Egeskov.


Tag på campingferie til Fyn med børnene og tag dem med på æggejagt på Egeskov. 

Besøg Egeskov og find påskeharens æg

I påsken kan du se de første forårstegn på Egeskov, som er pyntet stemningsfuldt op i påsketema. Tag børnene med på en æggejagt i påskeharens fodspor. Skattekort udleveres i billetsalget ganske gratis, og turen bringer jer omkring til nogle forskellige haverum.

Bagefter er der rig mulighed for at slå sig løs på Egeskovs store legeplads. Prøv f.eks. en tur under trækronerne i TreeTop Walking eller i Danmarks højeste klatrenet, far vild i den store labyrint og tag mor eller far med i en tur på Mooncarbanen. 

Besøg Camping Outdoor Museet og tag på en rejse i tiden

I kan også gå på opdagelse i en af Egeskovs mange udstillinger. Kig forbi Camping Outdoor Museet og tag børnene med på en tur tilbage i tiden, hvor de kan se, hvordan man før i tiden tog på camping. Udstillingen indeholder alle de rekvisitter, telte og vogne, der var en fast del af billedet på pladserne førhen. Du ledes op i tiden og kan se de nyeste og moderne trends inden for både campingvogne, telte og det spirende outdoorliv.

Læs mere om påsken på Egeskov

 

Påskeferie på en af DCUs campingpladser på Fyn

Der er lagt op til hygge og nærvær i påsken på DCUs tre fynske pladser, DCU-Camping Odense, DCU-Camping Flyvesandet Strand og DCU-Camping Åbyskov Strand, der alle ligger i overskuelig køreafstand fra Egeskov. Inde på de enkelte pladsers side kan man se, hvad de har af aktiviteter i påsken. 

 

Find din campingferie på DCU-Camping Odense

Find din campingferie på DCU-Camping Åbyskov

 

DCU Medlemsfordel

Som medlem af DCU får du 10% på årskort.
Læs mere om Egeskov årskort

 

 


 

 

 

Open

Cykelrute hylder Fyns historie

Broholm Slot
Rejseinspiration
Fyn har en cykelrute, Herregårdsruten, der går hele Fyn rundt inkl. Ærø og Langeland.

Det var et unikt fynsk samarbejde, der i sommeren 2022 resulterede i den 660 kilometer lange og naturskønne cykelrute i det fynske. Bag lå mange timers planlægning, både ved skrivebordet og på landevejene

Der er 1.600 skilte, der viser vejen rundt. Ruten bugter sig smukt ud og ind mellem godt 50 af de i alt 123 slotte og herregårde. Dem som Fyn og øerne er kendt for.

Herregårdsruten giver rig mulighed for at få masser af kilometer i benene i dit helt eget tempo. Men ruten er også inddelt i 14 etaper, som kan vække interesse for campister, der ikke nødvendigvis vil bruge hele ferien på at cykle.

Den tyske rejsejournalist og cykelentusiast, Reinhard Pantke, der gennem de sidste 35 år har kørt cykelruter tynde i 50 forskellige lande. Han har allerede prøvekørt ruten, og han er meget begejstret. Især for ruteføringen ud på de bittesmå og mere uudforskede veje. Det har blandt andet resulteret i, at ruten har fået rigtig god omtale i flere tyske magasiner.

 

På camping og cykel

Tre af DCUs campingpladser ligger på eller lige ved Herregårdsruten. Derfor er der god mulighed for at lægge vejen forbi nogle af de smukke herregårde, godser og slotte.

Bor du på DCU-Camping Åbyskov ved Svendborg, ligger Glorup Gods og Broholm Slot (på billedet) inden for rækkevidde på cykel.

Ligger du i stedet på DCU-Camping Flyvesandet Strand, er du i nærheden af Nislevgaard ved Otterup og Herregården Jerstrup ved Grindløse.

Er udgangspunktet DCU-Camping Odense, skal du besøge Odense Slot. Er du frisk på en lidt længere cykeltur ud af byen, er Østergaard, et oplagt udflugtsmål. Det ligger tæt ved Munkebo

 

Du kan læse mere om Herregårdsruten på VisitFyns hjemmeside

Open
72584
72743
72606

Bliv tosset med Thurø og Tåsinge

Thurø
Rejseinspiration
Thurø og Tåsinge ligger i Det Sydfynske Øhav og er forbundet til Fyn med henholdsvis en dæmning og en bro. Og her hersker en ganske særlig stemning.

Af Torben Brandt
 

Trods sin beskedne størrelse bor der godt 3.500 mennesker på Thurø, hvilket gør den til den ø i Danmark, der har den næststørste befolkningstæthed, kun overgået af Amager.

I bil er der ikke mere end et kvarters kørsel fra DCU-Camping Åbyskov Strand til Thurø, en lille ø på godt 7 kvadratkilometer få kilometer fra Svendborg. Er den lukket for sæsonen, er der heldigvis heller ikke langt fra DCU-Camping Odense.
 

Forfattere og skibe

Thurø har historisk set været kendt for sit skibsbyggeri og har igennem tiden været hjemsted for en håndfuld skibsværfter. I dag er der stadigvæk to værfter tilbage.

Thurø har desuden været hjemsted for flere kendte forfattere. Karin Michaëlis boede her og er begravet på øen, og det samme gjorde Tom Kristensen fra 1946 og frem til sin død i 1974.

Han nåede at blive Svendborgs æresborger, og også han ligger i dag begravet på kirkegården ved Thurø Kirke. Også den tyske forfatter, Bertolt Brecht, boede på Thurø, da han var i eksil i 30’erne.
 

Overvej cyklen

Det er let at komme til Thurø, for du kan køre via en lille bro, som kaldes Thurø-dæmningen.

Du kan naturligvis vælge at gæste øen i bil, for vejene er gode, og afstandene er yderst overkommelige, men har du kræfter til det, egner Thurø sig gevaldig godt til at gå eller cykle.

Hvis I har cyklerne bag på bilen, er der parkeringspladser både i højre og venstre side af vejen umiddelbart inden, I kører over Thurø-dæmningen, hvor bilen kan stå ganske gratis, mens I udforsker Thurø på den tohjulede.
 

De særlige fiskerhytter

Næsten umiddelbart efter, du er kommet over dæmningen, ankommer du til Thurø By, som huser langt størstedelen af øens indbyggere.

Ud over et velfungerende kultur-, forenings- og fritidsliv til gavn for de lokale udmærker byen sig også ved at have hyggelige butikker/gårdbutikker og en smuk kirke.

Det er også i nærheden af Thurø By, at du finder Gambøt lystbådehavn, som er hjemsted for nogle smukke, sorte fiskerhytter, der ligger langs havneområdet.

På de varme sommerdage er det dog ikke Thurø By, som er det største trækplaster.

Den ære tilfalder det rekreative område Smørmosen på øens østlige side, hvor der både er en lille skov og en dejlig, børnevenlig strand, hvor Det Blå Flag vajer som symbol på, at her er såvel badevand som miljø og udenoms-faciliteter i orden.

Smørmosen har desuden en stor legeplads og en flot minigolfbane.
 

Fugle ved revet

Også fuglene har gode kår på Thurø og holder i stor stil til på Thurø Rev på den sydøstlige side af øen, en god spadseretur fra Smørmosen.

Fuglene yngler ved revet i løbet af forårsmånederne, og af samme grund er området lukket for adgang fra 15. marts til 1. juli, fordi de skal have lov til at yngle uforstyrret.

Thurø Rev ejes af Naturstyrelsen og er også hjemsted for en masse planter, blandt andet slangetunger og orkideer.
 

Sejl med veteranfærge

Naturen er også smuk på øens vestlige side, hvor byen Grasten ligger. Ikke et ondt ord om byen, men det er især havet og den 45 hektar store fredskov, der trækker gæster til.

Skoven ender mod syd med stejle skrænter ud mod vandet, hvorfra du kan se over til Tåsinge. Skoven er desuden et godt sted at plukke svampe i sensommeren og efteråret.

I sommermånederne kan du hoppe på veteranskibet MS Helge, der sejler fra Grasten til Tåsinge og blandt andet lægger til i Troense og ved Valdemar Slot. Du kan læse mere om færgeoverfarten på svendborghavn.dk

Foretrækker du at bo på Thurø frem for DCU-Camping Åbyskov Strand, ligger der to campingpladser på øen.
 

Videre til Tåsinge

Når du synes, du har set nok til Thurø, er der ikke mere end et kvarters kørsel fra Thurø til Tåsinge i bil. For mange er Tåsinge blot en mellemstation på vej til Langeland, men Tåsinge er også en smuk ø, der absolut tåler et besøg.

Den er forbundet med Fyn via Svendborgsundbroen, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Svendborg by på den ene side og ud mod øerne i Det Sydfynske Øhav på den anden, når du kører over.

På visitsvendborg.dk er der foreslået en cykeltur Tåsinge Rundt på 48 km, hvor du kommer godt ud i krogene af øen.

Med nogle få tilpasninger kan turen også gøres i bil, men hvis du gerne vil cykle og synes, at 48 km er lovlig langt, er der flere muligheder for at korte ruten ned undervejs.

Under alle omstændigheder giver cykelturen nogle gode pejlemærker til de seværdigheder, det er værd at køre efter på Tåsinge.
 

Hyggelige Troense

Første by, efter du er kommet over broen til Tåsinge, er Vindeby. Er du på cykel og drejer til venstre ved Netto-butikken, kan du hvile benene, for her går vejen stejlt nedad mod den lille hyggelige havn i bunden.

På vej ned er der en fantastisk udsigt over Svendborg, og når vejen flader ud, er de mange skibe i havnen et smukt syn.

Fra Vindeby er der kun få kilometer til Tåsinges måske hyggeligste by, Troense, som også har en kro, hvis du skulle trænge til at fylde depoterne op.

På cykel kan du komme til Troense ved at dreje til venstre umiddelbart før Vindeby-skiltet i udkanten af byen og derpå køre gennem Bregninge Skov ad grus- og skovveje.

Troense er et overflødighedshorn af hyggelige, fredede bindingsværkshuse fra 1700-tallet, og især Grønnegade har mange af disse smukke huse.

 

Valdemar Slot
Portbygningen ved Valdemar Slot

 

400 år gammel eg

Grønnegade har ydermere den fordel, at den leder dig videre i retning mod Valdemar Slot, som ganske vist er lukket for offentligheden i øjeblikket, men alligevel er værd at se i kraft af slottets smukke beliggenhed ved sø og hav.

Få hundrede meter fra Valdemar Slot står den mere end 400 år gamle Ambrosius-eg, der er opkaldt efter digteren Ambrosius Stub, der var skriver på Valdemar Slot, og som forfattede mange af sine digte, mens han sad under den gigantiske eg.
 

Dramaet på Tåsinge

Lidt længere fremme ligger Nørreskoven, som var stedet, hvor Sixten Sparre og Elvira Madigan døde under dramatiske omstændigheder i 1889.

Hun var en ung linedanserinde, der optrådte i familiens cirkus, hvor Sixten Sparre, en svensk officer, fik øje på hende.

De begyndte i smug at skrive sammen, og senere lykkedes det dem at flygte fra Sundsvall ned gennem Sverige, hvor de via København havnede på Sydfyn og boede både i Svendborg og i Troense på Tåsinge.

Men pengene slap op, og da parrets kærlighedshistorie heller ikke havde nogen fremtid, gik parret 18. juli 1889 ud i Nørreskoven, hvor Sixten Sparre først skød Elvira Madigan og dernæst sig selv.

Hun blev kun 21 år, mens han var 35 år. Der er opsat tavler i skoven, som leder hen til Elvirapladsen, hvor de to endte deres dage.

 

Elvira Madigan og Sixten Sparre

På Tåsinge Museum, der ligger cirka midt på Tåsinge i Bregninge lige over for Bregninge Kirke på øens højeste punkt, er der en spændende udstilling, der fortæller mere om Elvira Madigan, Sixten Sparre og deres dramatiske liv.
 

Rekreativt område

Så er der mere fred og mindre drama over den sydvestlige del af øen.

Her ligger Monnet, der også bare kaldes Månen. Det er en stort strandområde med et spændende plante-og dyreliv, og hvor du mange steder kan se køer og får græsse.

Er du til mere natur, kan det anbefales at køre godt 5 km mod nord til Vejlen på den vestlige side af Tåsinge, hvor der er et rigt fugleliv med ænder, gæs og vadefugle.

Vejlen hører under Naturstyrelsen, som arbejder på at forbedre livsvilkårene for fuglene ved at omdanne områderne til eng ved hjælp af græssende kreaturer.

Du kan stille bilen på parkeringspladsen, og herfra er der en sti til en plancheudstilling og et fugletårn, hvorfra du kan betragte fuglelivet på afstand.
 

Links

Læs mere om DCU-Camping Odense her

Læs mere om DCU-Camping Åbyskov Strand her

Besøg også det nye Camping Outdoor Museum ved Egeskov

Open

Campingferie på Sydfyn

Åbyskov udsigt
Teltet er sat op i forreste række med havudsigt døgnet rundt og herfra besøges mange af sydfyns store attraktioner.

DCU Camping Åbyskov, der ligger 10 km øst for Svendborg i første række ud til Storebælt, er udgangspunktet i dette rejseprogram i det skønne sydfynske øhav.

Teltet er sat op i forreste række med havudsigt døgnet rundt og herfra besøges mange af sydfyns store attraktioner så som Egeskov med DCUs Camping Outdoor Museum, Svaneke Bjerge, Midtfyns Bryghus, Aqua Vitae Sydfyn og det nye Naturama mm. I programmet gives der også masser af gode tips til teltferie uden for højsæsonen.

På campingpladsen kan du bo i eget telt, campingvogn eller autocamper, men du kan også leje luksushytter, hvis du bare gerne vil prøve camping. De har alle havudsigt.

Programmet blev sendt første gang den 4. april på dk4, og genudsendes løbende i april og maj måned. Find sendetider på www.dk4.dk

 

Open
72884

7 seje akvarier, hvis vejret går i fisk

Foto: AQUA
Rejseinspiration
Over hele landet ligger flotte og meget forskellige akvarier, som byder på masser af spændende aktiviteter for voksne og børn. Få inspiration til de våde, tørre steder lige her.

Af Kirstine Krefeld

Sig hej til hajerne i Kattegatcentret
Ud over de nysgerrige og livlige sæler kan du opleve hajer og rokker på Kattegatcentret ved Grenå. Her er samlet 250 dyrearter fra hele verden – men du kan også komme helt tæt på alle de overraskende spændende fisk, der bor i de danske farvande. De er et godt bevis på, at fisk slet ikke behøver at være farvestrålende og eksotiske for at begejstre både børn og voksne. I 2022 udvider Kattegatcentret med blandt andet et nyt pingvinanlæg, som bliver helt anderledes end de øvrige danske pingvinanlæg, der normalt er indrettet, så du er helt adskilt fra pingvinerne og kan betragte dem gennem en rude. I Kattegatcentrets nye anlæg kan du gå inde hos pingvinerne. Ved redaktionens afslutning var der endnu ikke nogen officiel åbningsdato for anlægget.

Se mere på Kattegatcentret.dk

Her kan du bo i nærheden:
DCU-Camping Ebeltoft – Mols (helårsåben)
DCU-Camping Gjerrild Strand (åben fra marts 2022)

 

Se stimevis af fisk på Nordsøen Oceanarium
I Hirtshals i Nordjylland finder du Nordeuropas største akvarium med fem store og en lang række mindre akvarier og masser af interaktive oplevelser. Kom helt tæt på livet i Nordsøen og mød sæler og stimevis af andre spændende fisk. Her plejer også at være en klumpfisk, men desværre døde akvariets seneste eksemplar af dårlige nyrer i januar 2021. Man afventer nu en ny, men da de ikke lige er sådan at hive op af havet, vides det ikke præcis, hvornår det bliver.
Klokken 11, 13 og 15 er der fodring af hhv. sæler og af fiskene og dyrene i Oceanariet, der er udformet som en ellipse på 22 x 33 meter og kan rumme 4,5 millioner liter havvand, hvilket gør det til Nordeuropas største af sin slags.

Læs mere på Nordsoenoceanarium.dk

Her kan du bo i nærheden:
DCU-Camping Ålbæk Strand (helårsåben)

 

Lad der gå rav i den på JyllandsAkvariet
I JyllandsAkvariet i Thyborøn kan du se, mærke, røre og opleve et bredt udvalg af de mange forskellige fisk og skaldyr, der lever i Nordsøen og Limfjorden. På Jyllandsakvariets indendørs sandstrand er der altid garanti for, at du kan finde dit eget rav – som du må tage med hjem. Du kan også opleve Iskunsten, der er Europas eneste helårlige udstilling af isskulpturer, indrettet i et gammelt frysehus i Thyborøn, hvor temperaturen typisk ligger på mellem -5 og -15 grader. I vinterhalvåret er dit eget overtøj som regel nok, men du kan også låne et tæppe for at holde varmen.

Læs mere på Jyllandsakvariet.dk

Her kan du bo i nærheden:
DCU-Camping Holstebro Sø (åbner marts 2022)
DCU-Camping Ejsing Strand (åbner marts 2022)

 

Oplev kæmpemallen i AQUA Akvarium & Dyrepark
Lige uden for Silkeborg finder du det cirkelrunde ferskvandsakvarium Aqua, som er Nordeuropas eneste ferskvandsakvarium. Her kan du blandt andet opleve søens glubske rovdyr, gedden, og Danmarks største malle. Kæmpemallen måler nu 181 centimeter og vejer 41,2 kilo – og du kan komme helt tæt på dem. Hvis du tør. I området lige udenfor er der desuden en mindre udendørszoo med vandfugle, oddere, ildere og bævere. Alt i alt er her fire etager fyldt med fisk, padder, krybdyr, leg og spil.

Se Visitaqua.dk

Her kan du bo i nærheden:
DCU-Camping Hesselhus (helårsåben)
DCU-Camping Aarhus – Blommehaven (åbner marts 2022)

 

Bliv klogere på fiskene i Øresundsakvariet
Det er Københavns Universitet, der driver dette uprætentiøse akvarium på marinaen i Helsingør. Her bliver gået meget pædagogisk til værks, og du kan møde ethvert tænkeligt væsen fra Øresund. Her er fodringer hver time alle dage, hvor du kan opleve de mange fisk og havdyr blive fodret, mens guiderne fortæller spændende fakta og gode historier om dyrenes liv.

Se Oresundsakvariet.ku.dk

Her kan du bo i nærheden:
DCU-Camping Rågeleje Strand (helårsåben)
DCU-Camping Hornbæk (helårsåben)
DCU-Camping Nærum (åbner marts 2022)

 

Gå ikke glip af de unikke dyr og fisk på Den Blå Planet
Selv om det er ved at være længe siden, Nordeuropas største akvarium åbnede lige uden for København, er det stadig helt enormt populært. Og med god grund, for her kan du opleve alt fra hammerhajer til nemofisk – og mange ting derimellem, som du ikke kan opleve andre steder i Danmark. Køb billetterne online – så slipper du for at stå helt så længe i kø, som hvis du køber dem ved indgangen. Og tag metroen – der kan godt være pres på ved det dyre parkeringsanlæg.

Se mere på Denblaaplanet.dk

Her kan du bo i nærheden:
DCU-Camping København – Absalon (helårsåben)
DCU-Camping Nærum (åbner marts 2022)

 

Find vej til Tivolis ’hemmelige’ akvarium
Det store akvarium med det australske koralrev og de mange smukke kulørte fisk i kælderen til koncertsalen i Tivoli er snarere en kulisse end et egentligt akvarium. Men det er helt klart et besøg værd, hvis vejen alligevel går gennem Tivoli.

Læs mere på Tivoli.dk

Her kan du bo i nærheden:
DCU-Camping København – Absalon (helårsåben)
DCU-Camping Nærum (åbner marts 2022)

 

 

Open
Meld dig ind

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 19 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • 20% rabat på hytter i lavsæson
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her