Odense

FERIE

Rullende eventyrferie i Odense

De fleste, der ankommer til DCU-Camping Odense, har hjul under ferien, og campingpladsens vidunderlige placering tæt på centrum lægger op til at fortsætte på den tohjulede som en trofast rejseven gennem Danmarks tredjestørste by.

Tekst og foto Anne-Vibeke Isaksen 

Når først du har tjekket ind på den hyggelige campingplads og er klar til oplevelser, så går cykelstien lige uden for døren, og der er cykelsti helt ind til centrum. 

Du kan vælge den trafikerede cykelsti langs hovedvejen eller endnu bedre vælge den snoede og grønne cykelsti langs åen. Den går hele vejen ind til centrum, og har du små børn med, kan de sagtens cykle denne strækning. 

Ud over den direkte rute ind til byen, så er der et stort net af lokale cykelstier, der kan få dig i alle retninger i Danmarks tredjestørste by. Odense er en storby, men også en by spækket med grønne områder og naturligvis eventyr. 

Vejen ind til centrum 

Odense er på mange måder også en lille by, og der er ingen afstande og slet ikke på cykel. De ca. fem km, der er fra campingpladsen og ind til centrum, føles mere, som om man er på skovtur, fordi man cykler langs åen, kommer forbi – ja nærmest igennem - Zoologisk Have, hvor du lige kan kigge ind til både løver og kameler. 

Odense
Zoo i Odense ligger meget centralt i byen og samtidig tæt på campingpladsen. 

På åen er der et leben af kanoer og den legendariske Odense Bådfart, der har sejlet gæster rundt i byen grønne oase siden 1883. Selv når man kommer helt ind til byen og rammer området ved åen, er der grønt, og det får de lokale byboere til at smide skoene og finde skygge med en god bog, eller også spiller de kongespil med familien på en god sommerdag. De friskeste tager sågar en dukkert i åen, så husk badetøj, hvis det kan friste. 

Odense
Odense Bådfart har eksisteret siden 1883.

Eventyr over alt i byen 

Odense er ét stort eventyr, og den eventyrlige stemning gennemsyres i alt, hvad man kommer forbi på cykel. En ting er skulpturer, statuer og skilte, der hele tiden minder om, hvem byens verdensberømte bysbarn er. 

H.C. Andersen kan ingen komme uden om, og det er der heller ingen grund til. Hans hus kan opleves på Hans Jensen Stræde 45, men alt deromkring hedder med god grund noget fra de skønne og verdenskendte eventyr. 

Odense
H.C. Andersens hus kan opleves på Hans Jensen Stræde 45.

Ved indgangen til Hotel Comwell sidder han i egen person som en fin statue og skuer ud over den del af Odense, hvor han som barn løb rundt. Det interessante ved statuen er, at han på den ene side sidder der som Danmarks stolthed, der på en og samme tid sidder stolt og velklædt, men på den anden side har han et vemodigt blik i øjnene. Vi kender alle historien. 

Odense
Den berømte digter og forfatter sidder foran Hotel Comwell. 

Eventyr i gågaden 

Når man kommer til Odenses hyggelige gågade, som ikke hedder noget mindre end Kongensgade, kan det anbefales at stille cyklen og fortsætte til fods. I hele den bilfrie del af Odense er der et netværk af 2,7 km gader, torve og pladser med et livligt cafemiljø og gode spisesteder samt naturligvis butikker. 

Odense
Den hyggelige gågade i Odense.

I højsæsonen kan man sågar være heldig at møde et optog, hvor mange af H.C. Andersens kendte figurer fra de mange eventyr indgår. Ønsker man at komme lidt væk fra gågadens liv, så ligger Kongens Have lige om hjørnet. 

Odense
Om sommeren er der optog i Odenses gader med figurer fra H.C. Andersens eventyr. 

Det nye H. C. Andersens Hus 

H.C. Andersen blev født i Odense 2. april 1805, og det lille gule fødehjem var en populær attraktion, som man dog ikke kunne bruge så lang tid på. Det blev der i den grad ændret på i 2021, hvor det nye H.C. Andersens hus åbnede. Et arkitektonisk mesterværk, der i alt dækker et areal på 12.600 m2. 

Når man træder ind i H.C. Andersens Hus, oplever man helt nye sider af den kendte forfatter præget af humor og kreativitet, som er helt i eventyrforfatterens ånd. Den magiske udstilling er baseret på den nyeste teknologi. I Den Fynske Landsby spilles der hvert år i højsæsonen et af hans eventyr på friluftsscenen. 

Odense er meget mere end eventyr 

Odense er selvfølgelig meget mere end eventyr. Man kan dykke ned i Vikingetiden, besøge Odins Odense Jernalderlandsby, Odenses imponerende Domkirke, Danmarks Jernbanemuseum eller fordybe sig i Carl Nielsens musikalske verden. Hertil kommer et væld af musikalske og kulturelle tilbud i løbet af hele året. 

I Kongens Have er der ofte koncerter, og det samme er der i hele området omkring Brandts Passage, hvor der også er gallerier og butikker med brugskunst. 

Områdets kulturinstitutioner omfatter blandt andet Tidens Samling, Brandts Museum, Danmarks Mediemuseum, Det Fynske Kunstakademi og Odense Filmværksted. Foran Brandts Kunstmuseum er der ofte levende musik. En lille oase med shopping, spisesteder og kulturelle tilbud med alt det nyeste indenfor dansk og international design. 

Odense
Odeon er et musik-, teater- og konferencehus i Odense. 

Fælles for alle disse oplevelser er, at de alle kan nås på cykel, så man ikke skal starte bilen eller autocamperen for at komme på tur. 

Hop på cyklen og kør i havnen 

Fra Kongensgade er der blot 1,5 km til Odense Havn, der blev anlagt i starten af 1800-tallet, og som i over 150 år har fungeret som industrihavn. I dag er det nye havnekvarter fyldt med kultur, spisesteder, genbrugsforretninger og et havnebad med sauna, der er åbent hele året. I det hele taget et aktivt område med minigolf, beachvolley, petanque og crossfit. 

Odense
Det summer af liv i havneområdet. 

Fodboldfabrikken er Odenses svar på egen strand med palmer og strandbar. Så hvis centrum bliver for varm på en solrig sommerdag, så er der ingen tvivl om, at havnen er et forfriskende alternativ. 

At rejse er at leve 

Dette citat kender vi alle og har det med ud i verden. Det passer perfekt til campingferie. Det er så simpelt sagt, men også meget rigtigt, hvis man elsker at rejse og opleve. Det kan man i Odense og er et virkelig godt bevis på, at man ikke behøver rejse langt væk. DCU-Camping Odense er et perfekt udgangspunkt for netop dette citat. 

DCU-Camping Odense – perfekt feriebase 

Campingpladsen er en af Danmarks hyggeligste bypladser, fordi naturen er så tæt på. Man mærker slet ikke byens pulsen, men vågner op til fuglekvidder og en høj himmel. 

Hvis man ikke kommer i eget telt, teltvogn, campingvogne eller autocamper, så er der hytter i forskellige prisklasser fra budget til luksus. Fra maj måned er campingpladsens pool et stort aktiv, og ellers er der hele året både legeplads, boldbane og miniby til de legesyge. Der er løbende aktiviteter på pladsen. 

Læs mere og find foto af hytter mm. på dcu.dk. 

Odense
DCU-Camping Odense er en perfekt base for oplevelser.

Andre oplevelser på Fyn 

Stige Ø – Halvø nord for Odense – 15 km 

Ditlevsdal Bison Farm – Europas største bisonfarm – 25 km 

Egeskov og Camping Outdoor Museum – 30 km 

Fyns Sommerland – 30 km 

 

Det sker i 2025 

Eventyrløbet 29. maj 

Heartland 12.-14. juni 

Tinderbox 26.-28. juni 

H.C. Andersen Festival 14.-23. august 

Odense Blomsterfestival 14.-23. august

Meld dig ind

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 19 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • 20% rabat på hytter i lavsæson
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her