Foto: AQUA

7 seje akvarier, hvis vejret går i fisk

Over hele landet ligger flotte og meget forskellige akvarier, som byder på masser af spændende aktiviteter for voksne og børn. Få inspiration til de våde, tørre steder lige her.

Af Kirstine Krefeld

Sig hej til hajerne i Kattegatcentret
Ud over de nysgerrige og livlige sæler kan du opleve hajer og rokker på Kattegatcentret ved Grenå. Her er samlet 250 dyrearter fra hele verden – men du kan også komme helt tæt på alle de overraskende spændende fisk, der bor i de danske farvande. De er et godt bevis på, at fisk slet ikke behøver at være farvestrålende og eksotiske for at begejstre både børn og voksne. I 2022 udvider Kattegatcentret med blandt andet et nyt pingvinanlæg, som bliver helt anderledes end de øvrige danske pingvinanlæg, der normalt er indrettet, så du er helt adskilt fra pingvinerne og kan betragte dem gennem en rude. I Kattegatcentrets nye anlæg kan du gå inde hos pingvinerne. Ved redaktionens afslutning var der endnu ikke nogen officiel åbningsdato for anlægget.

Se mere på Kattegatcentret.dk

Her kan du bo i nærheden:
DCU-Camping Ebeltoft – Mols (helårsåben)
DCU-Camping Gjerrild Strand (åben fra marts 2022)

 

Se stimevis af fisk på Nordsøen Oceanarium
I Hirtshals i Nordjylland finder du Nordeuropas største akvarium med fem store og en lang række mindre akvarier og masser af interaktive oplevelser. Kom helt tæt på livet i Nordsøen og mød sæler og stimevis af andre spændende fisk. Her plejer også at være en klumpfisk, men desværre døde akvariets seneste eksemplar af dårlige nyrer i januar 2021. Man afventer nu en ny, men da de ikke lige er sådan at hive op af havet, vides det ikke præcis, hvornår det bliver.
Klokken 11, 13 og 15 er der fodring af hhv. sæler og af fiskene og dyrene i Oceanariet, der er udformet som en ellipse på 22 x 33 meter og kan rumme 4,5 millioner liter havvand, hvilket gør det til Nordeuropas største af sin slags.

Læs mere på Nordsoenoceanarium.dk

Her kan du bo i nærheden:
DCU-Camping Ålbæk Strand (helårsåben)

 

Lad der gå rav i den på JyllandsAkvariet
I JyllandsAkvariet i Thyborøn kan du se, mærke, røre og opleve et bredt udvalg af de mange forskellige fisk og skaldyr, der lever i Nordsøen og Limfjorden. På Jyllandsakvariets indendørs sandstrand er der altid garanti for, at du kan finde dit eget rav – som du må tage med hjem. Du kan også opleve Iskunsten, der er Europas eneste helårlige udstilling af isskulpturer, indrettet i et gammelt frysehus i Thyborøn, hvor temperaturen typisk ligger på mellem -5 og -15 grader. I vinterhalvåret er dit eget overtøj som regel nok, men du kan også låne et tæppe for at holde varmen.

Læs mere på Jyllandsakvariet.dk

Her kan du bo i nærheden:
DCU-Camping Holstebro Sø (åbner marts 2022)
DCU-Camping Ejsing Strand (åbner marts 2022)

 

Oplev kæmpemallen i AQUA Akvarium & Dyrepark
Lige uden for Silkeborg finder du det cirkelrunde ferskvandsakvarium Aqua, som er Nordeuropas eneste ferskvandsakvarium. Her kan du blandt andet opleve søens glubske rovdyr, gedden, og Danmarks største malle. Kæmpemallen måler nu 181 centimeter og vejer 41,2 kilo – og du kan komme helt tæt på dem. Hvis du tør. I området lige udenfor er der desuden en mindre udendørszoo med vandfugle, oddere, ildere og bævere. Alt i alt er her fire etager fyldt med fisk, padder, krybdyr, leg og spil.

Se Visitaqua.dk

Her kan du bo i nærheden:
DCU-Camping Hesselhus (helårsåben)
DCU-Camping Aarhus – Blommehaven (åbner marts 2022)

 

Bliv klogere på fiskene i Øresundsakvariet
Det er Københavns Universitet, der driver dette uprætentiøse akvarium på marinaen i Helsingør. Her bliver gået meget pædagogisk til værks, og du kan møde ethvert tænkeligt væsen fra Øresund. Her er fodringer hver time alle dage, hvor du kan opleve de mange fisk og havdyr blive fodret, mens guiderne fortæller spændende fakta og gode historier om dyrenes liv.

Se Oresundsakvariet.ku.dk

Her kan du bo i nærheden:
DCU-Camping Rågeleje Strand (helårsåben)
DCU-Camping Hornbæk (helårsåben)
DCU-Camping Nærum (åbner marts 2022)

 

Gå ikke glip af de unikke dyr og fisk på Den Blå Planet
Selv om det er ved at være længe siden, Nordeuropas største akvarium åbnede lige uden for København, er det stadig helt enormt populært. Og med god grund, for her kan du opleve alt fra hammerhajer til nemofisk – og mange ting derimellem, som du ikke kan opleve andre steder i Danmark. Køb billetterne online – så slipper du for at stå helt så længe i kø, som hvis du køber dem ved indgangen. Og tag metroen – der kan godt være pres på ved det dyre parkeringsanlæg.

Se mere på Denblaaplanet.dk

Her kan du bo i nærheden:
DCU-Camping København – Absalon (helårsåben)
DCU-Camping Nærum (åbner marts 2022)

 

Find vej til Tivolis ’hemmelige’ akvarium
Det store akvarium med det australske koralrev og de mange smukke kulørte fisk i kælderen til koncertsalen i Tivoli er snarere en kulisse end et egentligt akvarium. Men det er helt klart et besøg værd, hvis vejen alligevel går gennem Tivoli.

Læs mere på Tivoli.dk

Her kan du bo i nærheden:
DCU-Camping København – Absalon (helårsåben)
DCU-Camping Nærum (åbner marts 2022)

 

 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her