Broholm Slot

Cykelrute hylder Fyns historie

Fyn har en cykelrute, Herregårdsruten, der går hele Fyn rundt inkl. Ærø og Langeland.

Det var et unikt fynsk samarbejde, der i sommeren 2022 resulterede i den 660 kilometer lange og naturskønne cykelrute i det fynske. Bag lå mange timers planlægning, både ved skrivebordet og på landevejene

Der er 1.600 skilte, der viser vejen rundt. Ruten bugter sig smukt ud og ind mellem godt 50 af de i alt 123 slotte og herregårde. Dem som Fyn og øerne er kendt for.

Herregårdsruten giver rig mulighed for at få masser af kilometer i benene i dit helt eget tempo. Men ruten er også inddelt i 14 etaper, som kan vække interesse for campister, der ikke nødvendigvis vil bruge hele ferien på at cykle.

Den tyske rejsejournalist og cykelentusiast, Reinhard Pantke, der gennem de sidste 35 år har kørt cykelruter tynde i 50 forskellige lande. Han har allerede prøvekørt ruten, og han er meget begejstret. Især for ruteføringen ud på de bittesmå og mere uudforskede veje. Det har blandt andet resulteret i, at ruten har fået rigtig god omtale i flere tyske magasiner.

 

På camping og cykel

Tre af DCUs campingpladser ligger på eller lige ved Herregårdsruten. Derfor er der god mulighed for at lægge vejen forbi nogle af de smukke herregårde, godser og slotte.

Bor du på DCU-Camping Åbyskov ved Svendborg, ligger Glorup Gods og Broholm Slot (på billedet) inden for rækkevidde på cykel.

Ligger du i stedet på DCU-Camping Flyvesandet Strand, er du i nærheden af Nislevgaard ved Otterup og Herregården Jerstrup ved Grindløse.

Er udgangspunktet DCU-Camping Odense, skal du besøge Odense Slot. Er du frisk på en lidt længere cykeltur ud af byen, er Østergaard, et oplagt udflugtsmål. Det ligger tæt ved Munkebo

 

Du kan læse mere om Herregårdsruten på VisitFyns hjemmeside

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her