Legacy tid
904

Når hunden er i centrum

Marina di Venezia, Italien, campingplads, camping, femstjernet, familiecamping, Venedig, hundebad, hundefaciliteter
Kæledyr på camping
Gæsterne på den femstjernede, italienske campingplads Marina di Venezia serviceres på alle leder og kanter, men det gør menneskets bedste ven også. Et helt område på campingpladsen er kun for gæster med hund.

Tekst: Anne-Vibeke Isaksen
 

En rigtig hundeferie

Holder du ferie her, og har du hunden med, så kan du kun bo i dette område. Marina di Venezia forbeholder et område af den store campingplads til gæster med husdyr, fordi deres erfaringer viser, at det fungerer bedst på den måde - lidt ud fra betragtningen, at lige børn leger bedst. Men det er ikke bare et hvilket som helst område. Der er i den grad taget højde for alt, hvad hundeejere og andre ejere af husdyr med pels har brug for på ferien.

 

Skygge og egen strand

Der er tale om et stort, grønt og skyggefuldt område, og det er noget, som dyr med pels holder af, når der om sommeren kan være op til 40 graders varme. I den nærliggende pinjeskov har man fine muligheder for at lufte hunden og naturligvis med hundeposer mange steder. Campingpladsens strand er over en kilometer lang, og en del af denne er viet kun til hundesvømning. Det er naturligvis af hensyn til de andre gæster.

 

Vandhunde med eget brus

Når hundene har været på stranden, har de udendørs badefaciliteter til at få skyllet saltet ud af pelsen. Men det er også et decideret hundebruserum, som er hævet, så ejeren ikke skal bukke sig ned. I området ligger en velassorteret butik med forskellige produkter og udstyr til kæledyr, og dyrlægen kigger forbi, hvis der skulle være behov for det.

Marina di Venezia, Italien, campingplads, camping, femstjernet, familiecamping, Venedig, dyrlæge, hundefaciliteter

 

På resten af pladsen

I Italien er der mange hunde, og når du bevæger dig rundt på resten af campingpladsen f.eks. op på torvet, hvor alle restauranter og underholdning findes, er hunde også velkomne. Naturligvis i snor. Det samme gælder også i Venedig, eller hvis du tager en tur ud til f.eks. Cavallino eller Treporti.

 

Læs mere om Marina di Venezia

Open
Emneord

Mere sikkerhed for de firbenede på camping

Truma app, varmealarmen, kæledyr på camping
Campingudstyr
Campister kan med ro i sindet efterlade deres firbenede ven i campingvognen eller autocamperen.

Uanset, om det er varmt eller koldt, behøver du fremover ikke være urolig for at efterlade din hund eller kat i autocamperen eller campingvognen.

Varmealarmen – en ny app-funktion fra Truma iNet System – gør det muligt for campisten at modtage en sms, hvis der bliver for varmt i køretøjet, og temperaturen overskrider en bestemt værdi, der på forhånd er indstillet. Husdyrsejere kan så straks reagere og undervejs tænde for klimaanlægget med appen og sætte temperaturen ned. 

Truma app, varmealarmen, kæledyr på camping

 

Kan styre flere anlæg
Den nye funktion er en udvidelse af den allerede eksisterende kulde- og spændingsalarm. Hvis temperaturen falder i køretøjet, eller spændingen på batteriet på instrumentbrættet falder til under det valgte niveau, bliver kunden også informeret via sms. 

Men det er ikke kun husdyrsejere, der er på den sikre side med Truma iNet System. Uanset hvor, man er, gør appen det muligt at styre Combi-varmeanlægget og Truma-klimaanlægget med en smartphone eller tablet, at forespørge om f.eks. temperatur eller strøm og at kontrollere gasbeholdningen.

Open
Emneord

Vover du at tage vovsen med

Vovser, hunde på camping, hund på stranden, kæledyr på camping
Kæledyr på camping
Menneskets bedste ven eller et gøende irritationsmoment? Meningerne er delte, når det kommer til hunde. Men her får du gode råd, der kan gøre det lettere for alle parter at have hund med på camping.

Af Torben Brandt

Politik og børneopdragelse kommer muligvis ind på første- og andenpladsen over emner, der kan dele vandene i en diskussion, men hunde ligger ikke langt efter. 

For mens mange opfatter de firbenede som menneskets bedste ven og en uundværlig følgesvend, har andre svært ved at se det charmerende ved hundene, som de måske ovenikøbet er bange for. 

Og selv om hundeejere er fælles om kærligheden til hundene, findes der talrige eksempler på, at også de kan blive uvenner, fordi de er uenige om, hvordan hundene skal opdrages og opføre sig. 

Skal hunden med?
Som hundeejer er du forhåbentlig den, der kender hunden bedst. Inden du tager den med på campingferie, bør du stille dig selv spørgsmålet, om det overhovedet er godt for lige netop din hund at komme med på ferie? Hvis hunden har tendens til at gø meget, eller den bliver urolig, når I forlader den, er både hund, ejer og ikke mindst hundens omgivelser måske bedre tjent med, at den bliver passet af familie eller venner, eller at den kommer i en god pension. Det samme gælder, hvis din hund ikke er glad for at køre længere ture eller har svært ved at døje varme, og I så har planlagt en køretur til Sydeuropa i højsommeren. 

Spørg dyrlægen
Hvis du er vant til at have hunden med på camping, ved du allerede, hvordan såvel køretur som ophold på destinationen fungerer optimalt for både to- og firbenede. For de mindre erfarne er der her gode råd, som man med fordel kan skrive sig bag øret, inden man kører på camping med hund, uanset om det er i ind- eller udland. 
Husk i øvrigt, at du ved rejser ud af Danmark i god tid bør rådføre dig med dyrlægen, som kender til de lokale regler i de lande, du vil rejse i. Dyrlægen har også tjek på reglerne for ID-mærkning, EU-dyrepas og vaccinationer.


Gode råd 

På vej

  • Sørg for, at der er ordentlig plads i bilen til hunden.
  • Hunden må ikke være til gene for føreren. Men det er ikke et lovkrav, at den er fastspændt under kørsel.
  • Overvej alligevel at spænde den fast. For ved et uheld mangedobles dens vægt, hvis den slynges gennem luften, hvilket er livsfarligt for både dyr og mennesker. Der findes både seler og bure til formålet.
  • Hold regelmæssige pauser, hvor hunden kan bevæge sig, besørge og drikke vand.
  • Efterlad aldrig hunden i bilen – selv en overskyet dag kan gøre bilen glohed og give hunden hedeslag.

På campingpladsen

  • Undersøg på forhånd, om hunde er velkomne på campingpladsen.
  • Medbring bevis for, at hunden er ansvarsforsikret.
  • Tjek om campingpladsen har hundegård, et hundeområde, eller om der er en hundeskov i nærheden af pladsen, hvor hunden kan luftes og boltre sig.
  • Respekter pladsens hundefri-områder.
  • Hold hunden i snor på campingpladsens område – andre campister kan ikke vide, at du har styr på din hund, og at den er fredelig.
  • Er der et område med vand, hvor hunden kan køle af – og kan den få skygge?
  • Hold hunden under opsyn, hvis den ikke er inde i campingvognen eller autocamperen.
  • Vælg gerne en campingplads med store matrikler, så alle har albuerum.
  • Har du en mindre hund eller en hvalp, kan det være en idé at lave en lille, afgrænset hundegård af plastichegn, der let kan foldes sammen.
  • Medbring hjemmefra nogle af hundens ting, som den er tryg ved.
  • Husk at fjerne hundens efterladenskaber både på og uden for campingpladsen.
  • Spørg altid andre hundeejere, om hans eller hendes hund vil hilse på din hund, og vær bevidst om, at andre ikke elsker din hund lige så højt som du. 
Open
Emneord
Meld dig ind

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 19 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • 20% rabat på hytter i lavsæson
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her