Tag hunden med på stranden – men husk snoren

Agria Foto
FERIE
For mange campister er en tur til stranden med hunden en af de helt store glæder. Men fra 1. april til 30. september skal hunden være i snor.

Foto: Agria

Ifølge naturbeskyttelsesloven skal hunde føres i snor på stranden fra 1. april til 30. september for at beskytte ynglefugle og andre dyr. 

Det betyder, at vandhunden igen skal have snor på, når du lufter den ved stranden.  

- Og det gælder også, selv om du har verdens mest lydige hund, indskærper Lotte Evers, hundeekspert og marketingchef i Agria Dyreforsikring. 

Hun forklarer, at reglerne er til for at give ynglefugle og andre dyr mulighed for at føde og opfostre deres unger i fred, uden at løse hunde forstyrrer dem. 

Foråret er yngletid, og naturen vil snart være fuld af fugleunger og andre udsatte dyrebørn. Men hvert år kommer mange hundeejere ufrivilligt til at skade både dyreunger og forældredyr.

- Når du går tur med din hund, har den fuldstændig styr på, hvis der ligger ynglefugle eller andre dyr i nærheden. Den opsnuser dem længe før, du selv opdager det - og ofte vil det være for sent. Hundens gode næse aktiverer instinktet, og så sætter den i fuld jagt-sprint af sted, fordi den simpelthen ikke kan lade være, forklarer Lotte Evers. 

Hun understreger derfor, at hunden skal føres i snor - eller helt holdes væk fra strande og andre yngleområder. 

- I dag får vores hunde serveret mad i en skål eller som aktivering, så de behøver ikke at jage for at overleve. Alligevel vil næsten alle hunde udvise et jagtinstinkt i en eller anden grad, siger hun. 

Jagtinstinktet er en af de mest almindelige - og for nogle ejere uforudsigelige - adfærdsformer hos hunde. Det kan vise sig ved, at hunden løber efter blade i vinden, svømmer ud efter fugle, jager egern op i træer eller følger duften af rådyr i skoven. 

Vis hensyn 

Det er ikke kun hundeejere og deres firbenede venner, der ser frem til strandsæsonen. Mange andre forårsglade gæster søger mod kysterne - men ikke alle er lige så vilde med din hund, som du selv er. 

- Der er faktisk både børn og voksne, der er decideret bange for hunde. Og fordi angst ikke er rationel, nytter det ikke at forklare et forskrækket barn, at din hund ikke gør noget. Det er ikke din hund, barnet er bange for, men selve idéen om hunde. Selv om det kan være svært at forstå, hvis man har en sød og lydig hund, så er det bedst for alle at respektere, at ikke alle elsker hunde, siger Lotte Evers. 

Hun understreger, at hundeejere må tage ansvaret på sig og sikre, at alle kan nyde naturen uden konflikter. 

Heldigvis findes der alternativer. Der er særlige hundestrande og hundeskove, hvis du og din hund elsker det våde element og nyder at gå en tur uden snor. 

Open
Emneord

Slip vandhunden løs på vinterstranden

Agria
FERIE
Som campist med hund er der få ting, der slår en tur til stranden – især når hunden kan få lov til at løbe frit og nyde de mange nye dufte og indtryk.

Fra 1. oktober til 31. marts må hunde løbe løse på de fleste danske strande, men det er vigtigt at huske, at der stadig er regler, du skal følge. Fuld kontrol over din hund og hensyn til andre strandgæster er afgørende for en god oplevelse for både dig, din hund og de andre gæster på stranden. 

- Der er masser af spændende dufte og indtryk, også selv om din hund måske ikke er vild med det våde element, gavner det hunden med variation i gåtursmiljøet, siger Lotte Evers, marketingchef i Agria Dyreforsikring og fortsætter: 

- Det er vigtigt, at du stadig har fuld kontrol over hunden, og at du – altid og under alle omstændigheder - kan kalde den til dig. Det, man skal huske, er, at alle hunde, også de ellers fredelige og yderst velopdragne, har et naturligt jagtinstinkt, som kan bevirke, at deres ekstremt gode hørelse pludselig svigter totalt, siger Lotte Evers.

Ikke elsket af alle 

Lotte Evers forklarer, at hunde i perioder skal i snor i naturen, fordi løse hunde kan stresse det vilde dyreliv eller i værste fald jage det væk. Men nu, hvor yngletiden er forbi for vilde fugle og dyr, tillader Naturstyrelsen, at du lader hunden løbe uden snor på langt de fleste danske strande, men kun hvis din hund ikke er til gene for sine omgivelser. 

- Mødet med fremmede – dyr såvel som mennesker - skal du dog have respekt for, for det er ikke alle, der er lige så begejstrede for din hund, som du selv er. Det er en god tommelfingerregel altid at kalde din hund til dig, når du spotter andre på stranden, så I kan passere hinanden med god afstand og uden konflikter, siger Lotte Evers. 

Hun forklarer, at der er strande, hvor den generelle regel om, at hunde må løbe fri i vinterhalvåret, ikke gælder, så hun opfordrer til at holde øje med den lokale skiltning omkring løse hunde. 

Husk også altid at samle op efter din hund: Dels for at minimere spredning af sygdomme, dels fordi det bare er god stil.

Open

Vovsevenlige spisesteder? Her er reglerne

Foto Agria
FERIE
Der er en lille tendens til, at flere tager hunden med på cafeer og restauranter. Her får du reglerne og de bedste råd til et behageligt besøg med din hund.

Sommervejret har indtaget Danmark, og med det er der en stigende tendens til at se hunde som velkomne gæster på cafeer og restauranter. Trods dette viser en undersøgelse fra Agria Dyreforsikring, at 67 procent af hundeejerne aldrig tager deres hund med ud at spise, mens kun 2 procent altid gør det. 12 procent svarer, at de tager hunden med, når det er muligt, mens 19 procent svarer, at deres firbenede ven får lov til at komme med en gang imellem. 

Marketingchef Lotte Evers, Agria Dyreforsikring, forklarer, at hunde i stigende grad ses som familiemedlemmer og derfor nu oftere medbringes. 

Reglerne for hunde på spisesteder bestemmes af den enkelte restauratør. Ifølge hygiejnebekendtgørelsen må hunde være i serveringsområdet, men ikke i køkkenet eller andre steder, hvor mad tilberedes eller opbevares.

Lotte Evers understreger, at det er vigtigt at sikre, at hunden ikke kan forurene maden. 

Tag hensyn 

For at gøre restaurantbesøget behageligt for både hunden og andre gæster, anbefaler Lotte Evers at træne hunden til restaurantmiljøet. Det kan være stressende for hunde med høje lyde og mange mennesker, så det er vigtigt, at hunden er vant til denne type situationer. Hvis din hund trives i miljøet, vil besøget blive en bedre oplevelse for alle. 

Lotte Evers opfordrer også til at ringe forud og spørge, om hunden kan medbringes. Selvom det er tilladt, skal man huske at tage hensyn til andre gæster, som måske ikke bryder sig om hunde eller er allergiske. Det kan være en god idé at placere sig udendørs og medbringe en taske til mindre hunde eller sørge for, at større hunde har plads ved siden af bordet. 

Inden restaurantbesøget bør man sikre, at hunden er mæt, udhvilet og har været luftet, så den ikke er urolig. Det er også vigtigt at medbringe vand til hunden, da man ikke kan forvente, at restauranten stiller dette til rådighed. En vandskål i håndtasken kan være en god løsning. 

Ved at følge disse råd kan du sikre, at både du og din hund får en god oplevelse, når I går ud at spise.

Open
Emneord

Tidligere hundeejer bag gruppe med hundefri campingpladser

Dyr på camping
Dyr på camping
DCU-medlem Erik Nielsen har oprettet Facebookgruppen Hundefri campingpladser i EU, selvom han har haft hund i årevis.

DCU-medlem Erik Nielsen har oprettet Facebookgruppen Hundefri campingpladser i EU, selvom han har haft hund i årevis. Han synes, at der manglede sådan en gruppe – både af hensyn til hundeejerne og for campister uden hund.

 

Tekst Torben Brandt  Foto Erik Nielsen

Erik Nielsen stak hånden i noget af en hvepserede, da han på Facebook skrev, at han var i færd med at oprette Facebook-gruppen ”Hundefri campingpladser i EU”. For hvis der er et emne, som kan sætte sindene i kog på de sociale medier, er det holdningen til hunde – både for og imod.

– Der var en del, der begyndte at sende mig vrede smileyer, og selvom jeg skrev, at jeg intet har imod hunde, så var der alligevel nogle lidt beskidte henvendelser i min indbakke, men det tager jeg stille og roligt, siger Erik Nielsen.

Hundefri campingpladser i EU
Flest hundefri pladser i Holland

Han er fynbo, medlem af DCU og er også manden bag den populære Facebook-gruppe ”Transitpladser i Europa”, hvor han på et Google Maps-kort manuelt har lagt de europæiske campingpladser ind, der tillader, at man bor på pladsen en enkelt nat på vej fra A til B.

Kortet rummer mere end 1.700 campingpladser, og der er yderligere et par hundrede på vej, som lægges manuelt ind af Erik Nielsen selv. Gruppen har cirka 13.500 medlemmer. 

Mens han arbejdede med at opdatere transitpladskortet, opdagede han, at en del af campingpladserne skrev, at de ikke tog imod hunde.

Det gav ham ideen til Facebook-gruppen ”Hundefri campingpladser i EU”, som han oprettede i januar 2023, og som i begyndelsen af marts havde 136 medlemmer og indeholdt cirka 340 hundefri campingpladser, hvoraf hovedparten ligger i Holland. 

Du finder Facebook-gruppen her


Går begge veje

Endnu er der ingen danske hundefri campingpladser med på Erik Nielsens oversigtskort, som løbende tilføjes nye campingpladser, der alle fakta-tjekkes, inden de kommer med. Herefter korrigeres oplysningerne i takt med, at brugerne melder tilbage med ændringer eller tilføjelser.  Gruppen er også lavet i både en tysk og engelsk version.

– Det er ikke en gruppe, som er for eller imod hunde. Jeg har udelukkende oprettet den for at informere, og gruppen er jo dobbeltrettet, så den både kan bruges af dem, der ikke ønsker at bo på en campingplads, hvor der er hunde, og af dem, der har hund, så de ikke kører forgæves, forklarer Erik Nielsen.

Han har selv haft hund i mere end 20 år og ved om nogen, at hunden kan være en trofast følgesvend både i dagligdagen og på ferier. 

– Jeg mistede min hund i august 2022. Den var med mig overalt, så jeg ved udmærket, hvad det vil sige at have hund. I Danmark er det ikke så velanset at have hunden med på restaurant, men det må man gerne mange steder i både Tyskland og Østrig, og det fungerede fint for mig, siger han. 


Favoritplads har sagt nej til hunde

Han har rejst en del i Østrig, hvor en af hans absolutte favoritcampingpladser er Camping Brunner Am See i Kärnten.

Her er det fra i år ikke længere tilladt at have hund med, fordi en del hundeejere ikke overholdt reglen om, at hunde skulle holdes i snor på pladsen, og at de skulle luftes uden for pladsen.

Især det sidste var et problem, eftersom mange ejere lod deres hunde løbe frit rundt om natten, hvor de tissede op ad vogne og telte og besørgede på campingarealet.

– Jeg har camperet med hund dernede i årevis, og jeg har selv oplevet problemerne. Det forbandede er jo, at det ikke er hunden, den er gal med. Problemet er som regel i den anden ende af snoren, og hvis hundeejerne bare ville overholde nogle få, simple regler, og hundene ville lade være at gø, så var det ikke noget problem, siger Erik Nielsen.


Ikke flere hunde

Selvom han har haft hund en stor del af sit liv, har Erik Nielsen besluttet, at det skal være slut med firbenet selskab i hans liv.

– Jeg er 67 år, og jeg orker ikke at gå i gang med en hvalp igen. Det giver mig også en vis frihed ikke at have en hund, for så er der mange andre ting, jeg bedre kan. Så jeg skal ikke have flere hunde, siger Erik Nielsen.

Hundeejer eller ej – hvis du er interesseret i at blive medlem af ”Hundefri campingpladser i EU”, kan du finde gruppen på Facebook og ansøge om medlemskab.

Det er ikke en debatgruppe, og for at blive lukket ind i gruppen skal du skal have et billede på din Facebook-profil, så du ikke optræder anonymt. 

 

Open
Emneord

Populær campingplads forbyder hunde

Hunde ingen adgang
Campingliv
Camping Brunner am See i Kärnten er fra 1. januar 2023 blevet en hundefri campingplads.

Fremover må der ikke længere være hunde på Camping Brunner am See i Østrig.

Beslutningen er truffet for at fastholde et højt hygiejneniveau på såvel legepladser som på strandarealet.

Problemet var ikke hundene, men at for mange hundeejere ikke overholdt reglen om, at hunde skulle holdes i snor på pladsen, og at de skulle luftes uden for pladsen.

Især det sidste var et problem, eftersom mange ejere lod deres hunde løbe frit rundt om natten, hvor de tissede op ad vogne og telte og besørgede på campingarealet.

Da dialog og vejledning ikke løste problemet, har familien Brunner set sig nødsaget til at skifte status til hundefri campingplads pr. 1 januar 2023.

Eneste undtagelse er servicehunde, som stadig vil være velkomne på campingpladsen. 

Open
Emneord

Camping med menneskets bedste ven

Hund på camping
Campingliv
Når hunden skal med på campingferien, er det vigtigt, at den trives og bliver transporteret sikkert. Få gode råd til, hvad du skal overveje, når du har familiens firbenede medlem med i bilen.

Af Jan Aagaard

Hunden er menneskets bedste ven, og for mange hundeejere er det en selvfølge, at hunden skal med på campingferien. Heldigvis tillader mange campingpladser både i og uden for Danmark hunde, og for et stort antal campister er hunden en naturlig del af campinglivet.

Lange bilture til eksempelvis Sydeuropa er måske ikke planen, men også længere køreture i Danmark kan være en udfordring for hunden og dermed også for dens ejere.

Derfor er det vigtigt, at man som en del af sin planlægning overvejer, hvordan man sikkert og komfortabelt transporterer hunden i bilen, og dermed sørger for, at den ligesom resten af familien får en god køretur frem og tilbage til feriedestinationen.

Det er ikke et lovkrav i Danmark, at hunde skal være fastspændt eller sidde i eksempelvis et bur, når de transporteres i en bil. Men ifølge færdselsloven skal gods i biler være anbragt på en måde, hvor det ikke kan være til fare for personer eller medføre skade på bilen, og da hunde ifølge færdselsloven betragtes som gods, gælder disse regler også for hunde.

Det er ligeledes et lovkrav, at hunden ikke er til gene for bilens fører under kørslen.

Uanset de overordnede regler i færdselsloven anbefaler alle hundeeksperter, at hunde er placeret i et bur, bag et gitter eller fastspændt med en sele, når de transporteres i en bil - hvad enten, der er tale om kortere eller længere ture.

– Reglerne i færdselsloven er en god start, men i Dansk Kennel Klub anbefaler vi, at man placerer hunden i enten en sele, bag et sikkert gitter eller i et egnet bur i bilen under kørslen.

På den måde er både mennesker og hund sikret meget bedre, hvis man er nødt til at bremse hårdt op eller foretage et voldsomt sving, siger Anne Orholt, kommunikationsmedarbejder i Dansk Kennel Klub.

 

Spænd hunden fast

At køre med hunde, der ikke er ordentligt sikret i bilen, kan have fatale konsekvenser, da selv en mindre hund nærmest forvandles til et levende projektil, hvis den kastes gennem bilen ved en hård opbremsning eller et sammenstød.

Crashtest med biler har vist, at løse genstande i bilen ved en fart på 90 km/t rammer med et tryk på omkring 50 gange genstandens vægt ved en kollision.

Det vil sige, at en hund på 20 kg kan ramme personer på sæderne foran med en vægt på cirka 1.000 kg, og hvis farten er højere, vil vægtbelastningen blive endnu højere.

Der er derfor god grund til at sikre sin hund i bilen, men spørgsmålet er, hvilken metode, man skal vælge. Mindre hunde kan sagtens placeres på bagsædet fastspændt i en sele, og det kan også lade sig gøre med de fleste større hunde.

Kører man i en stationcar eller en bil med et tilstrækkeligt stort bagagerum, vil det dog ofte være mere hensigtsmæssigt - og mere sikkert - at placere hunden i et bur eller bag et gitter i bagagerummet. Vælger man gitterløsningen er det dog kun passagerer i bilen og ikke hunden selv, der er sikret ved en kollision.

I butikker med hundeudstyr - og hos nogle bilforhandlere - kan man få forskellige typer af særlige sikkerhedsseler til hunde i forskellige størrelser. Selerne sikrer - i modsætning til en almindelig hundesnor eller hundesele - at hunden sidder godt fast i tilfælde af kollision, og klikkes typisk fast i bilens almindelige sikkerhedssele.

Husk i øvrigt, at hunde med hundesikkerhedsseler skal placeres på bagsædet.

Derved undgår man, at hunden bliver ramt af frontairbaggen ved et sammenstød (hvis airbaggen ikke kan kobles fra), ligesom man er mere sikker på, at føreren ikke bliver generet eller distraheret af hunden.

 

Spænd transportburet fast

Transportbure og -kasser til hunde fås i et utal af varianter, størrelser, kvaliteter og prisklasser - fra bure af stof eller plast til lette, sammenklappelige gitterbure af stål og kraftige tremmebure af aluminium. De kan alt efter størrelse og udformning enten placeres i bagagerummet eller på bagsædet - og skal i begge tilfælde spændes fast.

– I Dansk Kennel Klub anbefaler vi solide bure, som er crashtestede. Udstillingsbure og gitterbure er ikke nær så solide som kraftige aluminiumsbure, og så skal man sørge for at sikre buret med spænder eller låse, da det ellers kan kure rundt i bagagerummet, siger Anne Orholt.

Transportburet skal have en størrelse, der passer til hundens størrelse, så hunden både er sikret og samtidig har tilstrækkeligt med plads. Det kan man få vejledning om hos forhandlerne. Det er i øvrigt mest sikkert for hunden, hvis hundeburet placeres på tværs af bilens kørselsretning.

Derved er der mindre risiko for, at hunden får skader på ryg eller hoved i tilfælde af en kollision. Det er dog ikke alle hundebure, der kan monteres sidelæns.

 

Tjek lovgivningen i andre lande

Vær opmærksom på, at der i nogle lande er lovmæssige krav til transport af hunde i biler. Det gælder eksempelvis i Sverige og Tyskland. I Sverige skal hunden enten være fastspændt med sele eller sidde i et bur, og der er en række krav til burets størrelse.

Hvis disse krav ikke overholdes, kan det udløse en bøde. Størrelsen af buret bestemmes ud fra hundens mål:

  • Burets længde skal svare til hundens længde fra snude til sædeknogler i stående stilling gange 1,10. Burets bredde skal svare til hundens brystbredde gange 2,5.
  • Hunden skal kunne ligge ned og vende sig uhindret.
  • Burets højde skal svare til højden over hundens isse i den stilling, hvor den er højest.
  • Taget af buret må højst være fem procent kortere end burets længde.

I Tyskland betragtes hunde i en bil som gods, og tysk lovgivning kræver, at hunden som minimum er spændt fast i bilen. I Tyskland risikerer man ligeledes en bøde, hvis reglerne ikke overholdes. I forhold til regler i andre lande kan man eksempelvis spørge på de enkelte landes turistorganisationer via mail eller telefon.

 

Hold øje med temperaturen

Når man tager på campingferie i sommerlandet og har hunden med i bilen, er noget af det vigtigste at være opmærksom på temperaturen i bilen. Hvis bilen ikke har aircondition eller klimaanlæg, bliver der ofte meget varmt bagest i bilen, og selv med aircondition er temperaturen ofte højere bag i bilen end foran

Dermed er der risiko for, at hunden får det for varmt og i sidste ende kan få et hedeslag, som kan være livstruende.

Hold derfor løbende øje med temperaturen og sørg for, at der kan skabes skygge med eksempelvis et solgardin, et stykke stof eller andet, hvis hunden ligger i solsiden undervejs på turen.

Husk i øvrigt, at hunde aldrig må efterlades alene i bilen om sommeren på grund af faren for hedeslag - heller ikke selv om, det er overskyet. Hver sommer er der hunde, der overopheder og er i livsfare, fordi ejeren ikke har tænkt på, hvor hurtigt kabinen kan blive gloende varm.

 

Husk adgang til vand

På bilture i sommervarmen er det også ekstra vigtigt at sørge for, at hunden har adgang til vand undervejs. Hos forhandlere af hundeudstyr fås forskellige typer af vandskåle, vanddunke og vandbeholdere, som er særligt egnet til transport og ture, og ellers må man sørge for, at hunden får tilstrækkeligt med vand i pauserne på turen.

Det er i det hele taget vigtigt for hunden, at man holder pauser undervejs, hvor hunden har mulighed for at bevæge og strække sig.

– I pauserne skal hunden have mulighed for at få vand, tisse og røre sig lidt. De fleste hundeejere kender hundens mønster og har en fornemmelse af, hvor ofte hunden har brug for at komme ud at tisse.

Ellers kan en tommelfingerregel på bilferie med hund være at holde en halv times pause for hver tre timers køretid, siger Anne Orholt fra Dansk Kennel Klub.

Foder har hunden normalt ikke behov for under kørslen, og under ferien skal hunden i øvrigt fodres som normalt.

Det er derfor en god idé at medbringe hundens sædvanlige foder på rejsen frem for at spise den af med grillpølser eller andre godter, der nemt kan give tynd mave, hvilket selvsagt er meget upraktisk, når hunden er med på bilferie.

Hunde kan ligesom mennesker også blive køresyge, og i det tilfælde er det heller ikke en god idé at give den masser af mad eller godbidder på bilturen. Hvis hunden er urolig og giver hals i bilen, kan det være et tegn på køresyge. Nogle hunde får også kvalme, hvilket kan få dem til først at savle og dernæst kaste op.

Hvis hunden vænnes til at køre i bil som hvalp, er der mindre risiko for, at den bliver køresyg. Til gengæld kan det være meget svært at afhjælpe voksne hunde med køresyge. Dyrlægen kan ordinere forskellige typer af receptpligtig medicin til hunden, som kan dæmpe hundens tendens til kvalme og virke beroligende.

Der sælges også forskellige typer håndkøbsmedicin mod køresyge til hunde, som måske kan have en effekt.

Hvis hunden ikke er så vant til at køre eller generelt er utryg ved det, kan det være en god idé at tage hundens yndlingstæppe eller måske noget favoritlegetøj med i bilen, da det kan gøre hunden mere tryg undervejs.

Open
Emneord

Vover du at tage vovsen med

Vovser, hunde på camping, hund på stranden, kæledyr på camping
Kæledyr på camping
Menneskets bedste ven eller et gøende irritationsmoment? Meningerne er delte, når det kommer til hunde. Men her får du gode råd, der kan gøre det lettere for alle parter at have hund med på camping.

Af Torben Brandt

Politik og børneopdragelse kommer muligvis ind på første- og andenpladsen over emner, der kan dele vandene i en diskussion, men hunde ligger ikke langt efter. 

For mens mange opfatter de firbenede som menneskets bedste ven og en uundværlig følgesvend, har andre svært ved at se det charmerende ved hundene, som de måske ovenikøbet er bange for. 

Og selv om hundeejere er fælles om kærligheden til hundene, findes der talrige eksempler på, at også de kan blive uvenner, fordi de er uenige om, hvordan hundene skal opdrages og opføre sig. 

Skal hunden med?
Som hundeejer er du forhåbentlig den, der kender hunden bedst. Inden du tager den med på campingferie, bør du stille dig selv spørgsmålet, om det overhovedet er godt for lige netop din hund at komme med på ferie? Hvis hunden har tendens til at gø meget, eller den bliver urolig, når I forlader den, er både hund, ejer og ikke mindst hundens omgivelser måske bedre tjent med, at den bliver passet af familie eller venner, eller at den kommer i en god pension. Det samme gælder, hvis din hund ikke er glad for at køre længere ture eller har svært ved at døje varme, og I så har planlagt en køretur til Sydeuropa i højsommeren. 

Spørg dyrlægen
Hvis du er vant til at have hunden med på camping, ved du allerede, hvordan såvel køretur som ophold på destinationen fungerer optimalt for både to- og firbenede. For de mindre erfarne er der her gode råd, som man med fordel kan skrive sig bag øret, inden man kører på camping med hund, uanset om det er i ind- eller udland. 
Husk i øvrigt, at du ved rejser ud af Danmark i god tid bør rådføre dig med dyrlægen, som kender til de lokale regler i de lande, du vil rejse i. Dyrlægen har også tjek på reglerne for ID-mærkning, EU-dyrepas og vaccinationer.


Gode råd 

På vej

  • Sørg for, at der er ordentlig plads i bilen til hunden.
  • Hunden må ikke være til gene for føreren. Men det er ikke et lovkrav, at den er fastspændt under kørsel.
  • Overvej alligevel at spænde den fast. For ved et uheld mangedobles dens vægt, hvis den slynges gennem luften, hvilket er livsfarligt for både dyr og mennesker. Der findes både seler og bure til formålet.
  • Hold regelmæssige pauser, hvor hunden kan bevæge sig, besørge og drikke vand.
  • Efterlad aldrig hunden i bilen – selv en overskyet dag kan gøre bilen glohed og give hunden hedeslag.

På campingpladsen

  • Undersøg på forhånd, om hunde er velkomne på campingpladsen.
  • Medbring bevis for, at hunden er ansvarsforsikret.
  • Tjek om campingpladsen har hundegård, et hundeområde, eller om der er en hundeskov i nærheden af pladsen, hvor hunden kan luftes og boltre sig.
  • Respekter pladsens hundefri-områder.
  • Hold hunden i snor på campingpladsens område – andre campister kan ikke vide, at du har styr på din hund, og at den er fredelig.
  • Er der et område med vand, hvor hunden kan køle af – og kan den få skygge?
  • Hold hunden under opsyn, hvis den ikke er inde i campingvognen eller autocamperen.
  • Vælg gerne en campingplads med store matrikler, så alle har albuerum.
  • Har du en mindre hund eller en hvalp, kan det være en idé at lave en lille, afgrænset hundegård af plastichegn, der let kan foldes sammen.
  • Medbring hjemmefra nogle af hundens ting, som den er tryg ved.
  • Husk at fjerne hundens efterladenskaber både på og uden for campingpladsen.
  • Spørg altid andre hundeejere, om hans eller hendes hund vil hilse på din hund, og vær bevidst om, at andre ikke elsker din hund lige så højt som du. 
Open
Emneord
Meld dig ind

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 19 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • 20% rabat på hytter i lavsæson
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her