Tidligere hundeejer bag gruppe med hundefri campingpladser
DCU-medlem Erik Nielsen har oprettet Facebookgruppen Hundefri campingpladser i EU, selvom han har haft hund i årevis.
DCU-medlem Erik Nielsen har oprettet Facebookgruppen Hundefri campingpladser i EU, selvom han har haft hund i årevis. Han synes, at der manglede sådan en gruppe – både af hensyn til hundeejerne og for campister uden hund.
Tekst Torben Brandt Foto Erik Nielsen
Erik Nielsen stak hånden i noget af en hvepserede, da han på Facebook skrev, at han var i færd med at oprette Facebook-gruppen ”Hundefri campingpladser i EU”. For hvis der er et emne, som kan sætte sindene i kog på de sociale medier, er det holdningen til hunde – både for og imod.
– Der var en del, der begyndte at sende mig vrede smileyer, og selvom jeg skrev, at jeg intet har imod hunde, så var der alligevel nogle lidt beskidte henvendelser i min indbakke, men det tager jeg stille og roligt, siger Erik Nielsen.
Flest hundefri pladser i Holland
Han er fynbo, medlem af DCU og er også manden bag den populære Facebook-gruppe ”Transitpladser i Europa”, hvor han på et Google Maps-kort manuelt har lagt de europæiske campingpladser ind, der tillader, at man bor på pladsen en enkelt nat på vej fra A til B.
Kortet rummer mere end 1.700 campingpladser, og der er yderligere et par hundrede på vej, som lægges manuelt ind af Erik Nielsen selv. Gruppen har cirka 13.500 medlemmer.
Mens han arbejdede med at opdatere transitpladskortet, opdagede han, at en del af campingpladserne skrev, at de ikke tog imod hunde.
Det gav ham ideen til Facebook-gruppen ”Hundefri campingpladser i EU”, som han oprettede i januar 2023, og som i begyndelsen af marts havde 136 medlemmer og indeholdt cirka 340 hundefri campingpladser, hvoraf hovedparten ligger i Holland.
Du finder Facebook-gruppen her
Går begge veje
Endnu er der ingen danske hundefri campingpladser med på Erik Nielsens oversigtskort, som løbende tilføjes nye campingpladser, der alle fakta-tjekkes, inden de kommer med. Herefter korrigeres oplysningerne i takt med, at brugerne melder tilbage med ændringer eller tilføjelser. Gruppen er også lavet i både en tysk og engelsk version.
– Det er ikke en gruppe, som er for eller imod hunde. Jeg har udelukkende oprettet den for at informere, og gruppen er jo dobbeltrettet, så den både kan bruges af dem, der ikke ønsker at bo på en campingplads, hvor der er hunde, og af dem, der har hund, så de ikke kører forgæves, forklarer Erik Nielsen.
Han har selv haft hund i mere end 20 år og ved om nogen, at hunden kan være en trofast følgesvend både i dagligdagen og på ferier.
– Jeg mistede min hund i august 2022. Den var med mig overalt, så jeg ved udmærket, hvad det vil sige at have hund. I Danmark er det ikke så velanset at have hunden med på restaurant, men det må man gerne mange steder i både Tyskland og Østrig, og det fungerede fint for mig, siger han.
Favoritplads har sagt nej til hunde
Han har rejst en del i Østrig, hvor en af hans absolutte favoritcampingpladser er Camping Brunner Am See i Kärnten.
Her er det fra i år ikke længere tilladt at have hund med, fordi en del hundeejere ikke overholdt reglen om, at hunde skulle holdes i snor på pladsen, og at de skulle luftes uden for pladsen.
Især det sidste var et problem, eftersom mange ejere lod deres hunde løbe frit rundt om natten, hvor de tissede op ad vogne og telte og besørgede på campingarealet.
– Jeg har camperet med hund dernede i årevis, og jeg har selv oplevet problemerne. Det forbandede er jo, at det ikke er hunden, den er gal med. Problemet er som regel i den anden ende af snoren, og hvis hundeejerne bare ville overholde nogle få, simple regler, og hundene ville lade være at gø, så var det ikke noget problem, siger Erik Nielsen.
Ikke flere hunde
Selvom han har haft hund en stor del af sit liv, har Erik Nielsen besluttet, at det skal være slut med firbenet selskab i hans liv.
– Jeg er 67 år, og jeg orker ikke at gå i gang med en hvalp igen. Det giver mig også en vis frihed ikke at have en hund, for så er der mange andre ting, jeg bedre kan. Så jeg skal ikke have flere hunde, siger Erik Nielsen.
Hundeejer eller ej – hvis du er interesseret i at blive medlem af ”Hundefri campingpladser i EU”, kan du finde gruppen på Facebook og ansøge om medlemskab.
Det er ikke en debatgruppe, og for at blive lukket ind i gruppen skal du skal have et billede på din Facebook-profil, så du ikke optræder anonymt.