Foto Agria

Vovsevenlige spisesteder? Her er reglerne

Der er en lille tendens til, at flere tager hunden med på cafeer og restauranter. Her får du reglerne og de bedste råd til et behageligt besøg med din hund.

Sommervejret har indtaget Danmark, og med det er der en stigende tendens til at se hunde som velkomne gæster på cafeer og restauranter. Trods dette viser en undersøgelse fra Agria Dyreforsikring, at 67 procent af hundeejerne aldrig tager deres hund med ud at spise, mens kun 2 procent altid gør det. 12 procent svarer, at de tager hunden med, når det er muligt, mens 19 procent svarer, at deres firbenede ven får lov til at komme med en gang imellem. 

Marketingchef Lotte Evers, Agria Dyreforsikring, forklarer, at hunde i stigende grad ses som familiemedlemmer og derfor nu oftere medbringes. 

Reglerne for hunde på spisesteder bestemmes af den enkelte restauratør. Ifølge hygiejnebekendtgørelsen må hunde være i serveringsområdet, men ikke i køkkenet eller andre steder, hvor mad tilberedes eller opbevares.

Lotte Evers understreger, at det er vigtigt at sikre, at hunden ikke kan forurene maden. 

Tag hensyn 

For at gøre restaurantbesøget behageligt for både hunden og andre gæster, anbefaler Lotte Evers at træne hunden til restaurantmiljøet. Det kan være stressende for hunde med høje lyde og mange mennesker, så det er vigtigt, at hunden er vant til denne type situationer. Hvis din hund trives i miljøet, vil besøget blive en bedre oplevelse for alle. 

Lotte Evers opfordrer også til at ringe forud og spørge, om hunden kan medbringes. Selvom det er tilladt, skal man huske at tage hensyn til andre gæster, som måske ikke bryder sig om hunde eller er allergiske. Det kan være en god idé at placere sig udendørs og medbringe en taske til mindre hunde eller sørge for, at større hunde har plads ved siden af bordet. 

Inden restaurantbesøget bør man sikre, at hunden er mæt, udhvilet og har været luftet, så den ikke er urolig. Det er også vigtigt at medbringe vand til hunden, da man ikke kan forvente, at restauranten stiller dette til rådighed. En vandskål i håndtasken kan være en god løsning. 

Ved at følge disse råd kan du sikre, at både du og din hund får en god oplevelse, når I går ud at spise.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her