Legacy tid
956

Frihed og udekøkken – teltvogn er sagen

Combicamp, teltvogne
Teltvogn
Campingvognen var blevet for stor at tumle rundt med, og Anne Katrine og Orla Skov Jørgensen var tæt på at opgive deres campingliv. En teltvogn blev deres redning.

Tekst: Anne-Vibeke Isaksen

Camping er måske uden at overdrive den mest fleksible ferieform, der findes og heldigvis. Det blev i hvert fald Anne Katrine og Orlas redning, at campingvognen kunne skiftes ud med noget lettere, så de kunne fortsætte deres yndlingsferie.

– Jeg skulle lige vænne mig til at flytte ned i sportstasker og have mindre plads til tingene, men det er utroligt, hvor hurtigt jeg fandt ud af, at der er mange andre ting, der bliver mere enkelt, når man ikke har så meget udstyr med på ferie, siger Anne Katrine.

– Der er meget mere åbent i en teltvogn og med alle de udluftningsmuligheder, der er, så synes vi bare, at vi sover bedre, end vi gjorde i campingvognen. Når vi kører sydpå, og det bliver rigtigt varmt, så bliver det aldrig så varmt, at vi ikke kan holde ud at ligge i teltvognen. Vi forsøger naturligvis også som alle andre at finde skygge, når det er juli måned, og vi kører rundt i f.eks. Italien.

Vi møder parret på Camping La Quercia ved Gardasøen, hvor de er ved at pakke sammen for at køre hjem. Teltvognen bliver dog stående, fordi børn og børnebørn er på vej til Italien for at overtage teltvognen og fortsætte deres ferie i den.

– Vi får virkelig meget ferie for pengene. Vi sparer også på at køre med den på krogen i forhold til en campingvogn, og så følger den i øvrigt med overalt, så vi bare kan slappe af og køre lige derhen, hvor vi vil, siger Orla.

 

Combicamp, teltvogne

 

Der er utrolig hyggeligt ved den lille feriebolig, der både har udekøkken, dobbeltseng og stue.

– Mange betaler kassen for et udekøkken i dag, men det gør vi ikke. Vi laver mad ude i stort set alt slags vejr, og det er simpelthen så let, når det hænger bag på Combi-Campen, fordi vi også kan bruge det, når vi er på farten, siger Orla.

Cyklerne er også uundværlige og bruges flittigt til at komme ud og se på området.

– Vi kunne sagtens starte bilen, men når vi er kommet frem, kan vi bedst lide at cykle. I det hele taget handler camping for os om at komme ud og se verden, rejse efter næsetippen og så se det område, hvor vi slår lejr. Vi kunne slet ikke forestille os en anden ferieform. Det var tæt på at slutte med campingvognen, så jeg er lykkelig for, at vi fandt denne teltvogn. Det har gjort vores campingliv enormt simpelt, uden at vi går glip af både frihed og oplevelser. Det er en gave, slutter Anne Katrine smilende.

Open
Emneord

Forlæng sæsonen med din teltvogn

Camp-let uden for sæsonen, teltvogne, camping i ydersæsonen
Teltvogne
Teltvogne bruges fortrinsvis i sommerperioden, men sådan behøver det ikke at være. Med blot en smule forberedelse kan din teltvogn også snildt bruges i ydersæsonerne.

Foråret er over os, men termometeret viser blot en håndfuld grader, trækronerne er stadig nøgne efter vinteren, og der er endnu nogle uger, til du triller teltvognen ud af vinterhiet. Den situation vil mange teltvognsejere formentlig kunne nikke genkendende til.  

– De fleste campister med teltvogn bruger den nogle uger i løbet af sommerferien og så måske nogle enkelte weekender her og der, vurderer salgschef hos Isabella, Claus Ikjær. 
– Men den kan sagtens bruges meget mere – også i ydersæsonerne. Der skal faktisk ikke ret meget til, tilføjer salgschefen.

Isabella og Camp-let blev i efteråret 2016 søsterselskaber under moderselskabet Oaking Group. Teltvognen sælges derfor i dag under navnet Isabella Camp-let. 

Camp-let uden for sæsonen, teltvogne, camping i ydersæsonen

 

Fugten skal holdes ude
Hvis camping i teltvogn skal være en fornøjelse i både forårs- og efterårsmånederne, er det afgørende, at fugt og kulde fra jorden holdes ude. 
Inden teltvognen slås op, har Claus Ikjær lagt en tynd fiberdug, et såkaldt GroundCover, på jorden, som teltbunden placeres på. Det gør han først og fremmest af én bestemt årsag. 

– Det er ren og skær dovenskab. Jeg hader at gøre teltet rent, og når jeg lægger fiberdugen nederst, slipper jeg for en masse rengøring, forklarer Claus Ikjær. 

Fiberdugen beskytter teltbunden mod beskidt jord og skarpe kanter, og når teltvognen slås sammen, er dugen let at gøre ren og tørrer hurtigt. Det beskyttende underlag fås i forskellige mærker, kvaliteter og priser. Nogle vælger som et billigt alternativ at købe en presenning i det lokale byggemarked. 

Vær i øvrigt opmærksom på, at på danske campingpladser skal underlaget helst lægges, så det ikke er synligt udefra. 

Camp-let uden for sæsonen, teltvogne, camping i ydersæsonen, fiberdug

 

Fire lag
Fiberdugen under teltet er kun et skridt på vejen mod at holde den opstigende fugt ude.

– Det vigtigste i denne sammenhæng er, at Camp-let har en vandtæt PVC-bund, fastslår Claus Ikjær. 

For at optimere komforten lægger han et isolerende ComfortCarpet over teltets PVC-bund, inden der til slut rulles et blødt tæppe ud til at gå på inde i teltet.
Isabella har et bredt udvalg af isolerende underlag og tæpper til fortelte og teltvogne, men der findes naturligvis adskillige konkurrerende mærker, der også har disse varer på hylden. Spørg gerne din lokale campingforhandler til råds, så du får det, der passer til behov og økonomi. 

Camp-let uden for sæsonen, teltvogne, camping i ydersæsonen, ComfortCarpet

 

Godnat – og sov godt
Også i sengeafdelingen skal der tages højde for kulde og fugt.

– Der er lameller under madrasserne i sengene, og så lægger jeg en beskyttende isoleringskappe nedenunder, så man sover varmt og tørt, siger Claus Ikjær. 

Det er dog under alle omstændigheder vigtigt jævnligt at løfte madrasserne, så der kommer noget ventilation, ligesom der regelmæssigt skal luftes ud i hele teltet, så der ikke bliver problemer med kondens. 

Camp-let uden for sæsonen, teltvogne, camping i ydersæsonen, isolering

 

Den vigtige varmekilde
Både i sommermånederne og i ydersæsonerne er det vitalt at kunne få sat varme på. Claus Ikjær medbragte en petroleumsovn, der hurtigt varmer teltet op uden at danne ret meget kondens. Du kan naturligvis også vælge gasovne, elektriske ovne eller ovne, der både kan køre på gas og el. De elektriske ovne er især smarte på campingpladser, hvor strømmen er inkluderet i overnatningsprisen, men skal man betale separat for strømforbruget, kan den elektriske ovn blive et dyrt bekendtskab.

Vælg gerne en ovn med blæser, som får varmen godt rundt i teltet. Ovnen behøver ikke at være så stor, for den skal ikke opvarme et stort areal, og så har en mindre ovn den fordel, at den ikke fylder alverden i teltet eller i bagagerummet. 

 

 

Open
Emneord

Mere bagageplads i Combi-Camp

Teltvogne
Combi-Camp Flexi Comfort har fået 30 procent mere bagageplads, mens der i Combi-Camp Flexi Tent & Trailer nu er mulighed for at tilkøbe køkken.

Efter at der i nogle år har været temmelig stille om Combi-Camp på det danske marked, er det hollandske teltvognsmærke for alvor begyndt at røre på sig.

Til den kommende sæson er Combi-Camp Flexi Comfort eksempelvis blevet opgraderet, så den nu også fås i en XL-version, der har nyt chassis, og hvor der er plads til 30 procent mere bagage end tidligere. En smart detalje er, at der er adgang til bagagen, uden at man behøver at slå teltvognen op.

Flexi Comfort har som standardudstyr blandt andet lamelbunde i børne- og forældresengene samt et køkken, der kan placeres nøjagtigt, hvor man ønsker det.

Køkken kan tilkøbes
I 2014 testede DCU Combi-Camp Flexi Tent & Trailer, som fik mange rosende ord med på vejen for sin fleksibilitet og mange fine løsninger. Fleksibiliteten består ikke mindst i, at vognen på den ene side er en dejlig teltvogn i feriemånederne, og på den anden side kan fungere som helt almindelig trailer i de perioder, hvor man ikke holder ferie. Forklaringen er, at det er muligt at afmontere teltdelen, og så kan man ellers fylde den op med haveaffaldet og trille ned på den lokale genbrugsstation. Når havearbejdet er overstået, sættes teltdelen igen på plads, og så har man atter en dejlig feriebolig på hjul.

Også i Flexi Tent & Trailer er det muligt at komme til bagagen uden at slå teltvognen op, og derudover kan man nu også tilkøbe et køkken, der monteres på trækstangen.

Køkkenet vil give vognen et gevaldigt løft, fordi man dermed får mulighed for at tilberede et måltid mad, når man er på vej fra den ene campingplads til den næste, eller hvis man har slået teltet op i naturen, hvor der ikke er adgang til køkkenfaciliteter.
Køkkenet er lavet af letvægtsaluminium, så det er let at løfte af trækstangen, og så kan man ellers placere det, hvor man vil. Det har tre gasbrændere og kan udstyres med køleskab/køleboks, vandbane og ekstra bordplads.  

Open
Emneord
Meld dig ind

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 19 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • 20% rabat på hytter i lavsæson
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her