Camp-let uden for sæsonen, teltvogne, camping i ydersæsonen

Forlæng sæsonen med din teltvogn

Teltvogne bruges fortrinsvis i sommerperioden, men sådan behøver det ikke at være. Med blot en smule forberedelse kan din teltvogn også snildt bruges i ydersæsonerne.

Foråret er over os, men termometeret viser blot en håndfuld grader, trækronerne er stadig nøgne efter vinteren, og der er endnu nogle uger, til du triller teltvognen ud af vinterhiet. Den situation vil mange teltvognsejere formentlig kunne nikke genkendende til.  

– De fleste campister med teltvogn bruger den nogle uger i løbet af sommerferien og så måske nogle enkelte weekender her og der, vurderer salgschef hos Isabella, Claus Ikjær. 
– Men den kan sagtens bruges meget mere – også i ydersæsonerne. Der skal faktisk ikke ret meget til, tilføjer salgschefen.

Isabella og Camp-let blev i efteråret 2016 søsterselskaber under moderselskabet Oaking Group. Teltvognen sælges derfor i dag under navnet Isabella Camp-let. 

Image
Camp-let uden for sæsonen, teltvogne, camping i ydersæsonen

 

Fugten skal holdes ude
Hvis camping i teltvogn skal være en fornøjelse i både forårs- og efterårsmånederne, er det afgørende, at fugt og kulde fra jorden holdes ude. 
Inden teltvognen slås op, har Claus Ikjær lagt en tynd fiberdug, et såkaldt GroundCover, på jorden, som teltbunden placeres på. Det gør han først og fremmest af én bestemt årsag. 

– Det er ren og skær dovenskab. Jeg hader at gøre teltet rent, og når jeg lægger fiberdugen nederst, slipper jeg for en masse rengøring, forklarer Claus Ikjær. 

Fiberdugen beskytter teltbunden mod beskidt jord og skarpe kanter, og når teltvognen slås sammen, er dugen let at gøre ren og tørrer hurtigt. Det beskyttende underlag fås i forskellige mærker, kvaliteter og priser. Nogle vælger som et billigt alternativ at købe en presenning i det lokale byggemarked. 

Vær i øvrigt opmærksom på, at på danske campingpladser skal underlaget helst lægges, så det ikke er synligt udefra. 

Image
Camp-let uden for sæsonen, teltvogne, camping i ydersæsonen, fiberdug

 

Fire lag
Fiberdugen under teltet er kun et skridt på vejen mod at holde den opstigende fugt ude.

– Det vigtigste i denne sammenhæng er, at Camp-let har en vandtæt PVC-bund, fastslår Claus Ikjær. 

For at optimere komforten lægger han et isolerende ComfortCarpet over teltets PVC-bund, inden der til slut rulles et blødt tæppe ud til at gå på inde i teltet.
Isabella har et bredt udvalg af isolerende underlag og tæpper til fortelte og teltvogne, men der findes naturligvis adskillige konkurrerende mærker, der også har disse varer på hylden. Spørg gerne din lokale campingforhandler til råds, så du får det, der passer til behov og økonomi. 

Image
Camp-let uden for sæsonen, teltvogne, camping i ydersæsonen, ComfortCarpet

 

Godnat – og sov godt
Også i sengeafdelingen skal der tages højde for kulde og fugt.

– Der er lameller under madrasserne i sengene, og så lægger jeg en beskyttende isoleringskappe nedenunder, så man sover varmt og tørt, siger Claus Ikjær. 

Det er dog under alle omstændigheder vigtigt jævnligt at løfte madrasserne, så der kommer noget ventilation, ligesom der regelmæssigt skal luftes ud i hele teltet, så der ikke bliver problemer med kondens. 

Image
Camp-let uden for sæsonen, teltvogne, camping i ydersæsonen, isolering

 

Den vigtige varmekilde
Både i sommermånederne og i ydersæsonerne er det vitalt at kunne få sat varme på. Claus Ikjær medbragte en petroleumsovn, der hurtigt varmer teltet op uden at danne ret meget kondens. Du kan naturligvis også vælge gasovne, elektriske ovne eller ovne, der både kan køre på gas og el. De elektriske ovne er især smarte på campingpladser, hvor strømmen er inkluderet i overnatningsprisen, men skal man betale separat for strømforbruget, kan den elektriske ovn blive et dyrt bekendtskab.

Vælg gerne en ovn med blæser, som får varmen godt rundt i teltet. Ovnen behøver ikke at være så stor, for den skal ikke opvarme et stort areal, og så har en mindre ovn den fordel, at den ikke fylder alverden i teltet eller i bagagerummet. 

 

 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her