Naturens Dag er en god anledning til at komme lidt udenfor med familien. Foto: Kirstine Krefeld

Tag ud og oplev Naturens Dag

På søndag er alle børn og voksne inviteret til at komme ud i naturen ved en række arrangementer over det meste af landet.

Af Kirstine Krefeld

Søndag den 13. september bliver det for 16. gang markeret, at det er Naturens Dag. Det er Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet, der i samarbejde med en række organisationer og kommuner inviterer børn og voksne til at tage ud og opleve naturen.

Formålet med Naturens Dag er at få børnene ud i naturen og ”give dem inspiration til at komme mere ud hele året - og resten af livet”, som det hedder. Børn i dag kommer nemlig væsentligt mindre ud i det grønne. En undersøgelse, som Kantar Gallup lavede for Danmarks Naturfredningsforening for et par år siden, viste, at kun 29 procent af danske børn dagligt kommer ud i naturen i løbet af sommerhalvåret. Da børnenes forældre var børn, var 36 procent ude hver dag, mens 55 procent af bedsteforældrene kom ud dagligt. Derudover viser undersøgelser, at børn bliver både klogere og sundere af at bruge naturen som legeplads.

Fra bæversafari til ”lær at holde en krabbe”

Der er i omegnen af 250 arrangementer fordelt over det mest af landet – fra ”lær at holde en krabbe”-arrangement over svampe-, vandre- og flagermusture, mulighed for havebesøg til bæversafari og meget andet.

- I DCU synes vi naturligvis, at Naturens Dag er en rigtig god anledning til sammen at tage på opdagelse i den natur, vi er omgivet af og desuden nyder godt af, når vi er på camping. Og så er naturen jo gratis og tilgængelig for alle - og lige uden for døren eller teltdugen. Dét at få oplevelser i naturen – og blive klogere på planter og dyr – kan forhåbentlig også være med til at give os lyst til at passe endnu bedre på den, siger DCUs landsformand Anne-Vibeke Isaksen.

På grund af Covid-19-situationen i Danmark er der omkring 100 færre arrangementer i år i forhold til Naturens Dag sidste år, og de meget store arrangementer er aflyst. Og ved alle de eksisterende arrangementer, der foregår udendørs, er der naturligvis taget højde for sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

Find et arrangement i nærheden af din campingplads her

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her