Halland

Svensk naturområde klar med legeplads og udkigstårn

I Halland, Sverige, er naturen i fokus med nye oplevelser for alle aldre. Naturum Getterön åbner en fugletema legeplads og et udkigstårn denne sommer.

Naturum Getterön, et af regionens populære naturområder, er klar med flere nyheder her i sommeren 2024. I juni åbnede en ny naturlegeplads med fugletema, og senere på sommeren åbner et nyt udkigstårn. Halland er kendt for sin idylliske natur med lange strande, skove og marsklandskaber. Naturum Getterön er et yndet udflugtsmål med små hyggelige sand- og klippestrande og tusindvis af fugle, der årligt besøger og yngler i reservatet. 

- Vi ser stor værdi i at udvikle vores naturområder, så de bliver endnu mere attraktive for alle vores gæster. Denne sommer byder på nyheder, som særligt gør naturen til et mere alsidigt tilbud for børnefamilier, siger Jimmy Sandberg, destinationschef, Visit Halland. 

Naturum Getterön ligger centralt på Hallands kystlinje mellem Halmstad og Göteborg, med direkte færgeforbindelser fra Danmark. Naturområdet består af flere dele, og både udkigstårnet og den nye legeplads er placeret i det nye friluftsområde Fågelbacka. 

Denne sommer åbner Naturum Getterön et nyt udkigstårn. Udkigstårnet Kärven er bygget af 140 lægter på 13 meter hver, som skaber tårnets karakteristiske timeglasform. En hvirveltrappe fører op til udkigsplatformen i toppen, hvor man kan nyde udsigten hele vejen rundt. Platformen byder også på bænke til hvil eller for de mindste fuglekiggere. Man kan låne kikkerter og fuglebøger i Naturum Getterön for nemt at få øje på og identificere reservatets mange fugle, som hvid vipstjert, viber og strandskader. 

Image
Halland

 

Prins Julians legeplads 

Den nye legeplads, Prins Julians legeplads, er inspireret af naturreservatets fugle. Hovedattraktionen er en stor naturtro havørn med spredte vinger. Børnene kan klatre på rebstiger op ad vingerne og rutsje ned ad halen. Legepladsen er opkaldt efter prins Carl Philips yngste søn, hertug af Halland, og blev indviet i midten af juni. 

Halland byder også på museer, kulturoplevelser og en rig gastronomisk scene. Fra København tager det cirka to timer at komme til Halland, og fra Jylland kan man sejle fra Grenaa til Halmstad. Om sommeren byder Halland på aktiviteter for hele familien, fra aktivitetsparken Kungsbygget og Tjolöholms slott til Vallarnas friluftsområde og SUP-board eventyr ved kysten eller på Hallands åer.

 

 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her