Tempo 100, undersøgelse, DCU, Applus

Stor interesse for dansk Tempo 100

Det viser en miniundersøgelse blandt 1.050 campingvognsejere, som DCU og Applus Bilsyn i samarbejde har gennemført.

Fra den 1. juli 2016 bliver det lovligt for bilister med campingvogn at få speedometeret op på 100 km/t på de danske motorveje mod 80 km/t i dag samt 10 km/t hurtigere på både motortrafik- og landeveje. Vel at mærke, hvis man får bilen Tempo 100-godkendt.

Og noget tyder på, at interessen for at få en dansk Tempo 100 er ganske stor. I en undersøgelse, som Dansk Camping Union for nylig i samarbejde med Applus Bilsyn har gennemført blandt modtagerne af DCU’s nyhedsbrev, svarer 61 %, at de er interesseret i at få en dansk Tempo 100. Det skal dog understreges, at undersøgelsen, hvor i alt 1.050 campingvognsejere har deltaget, ikke er repræsentativ. 

– Den store interesse fortæller først og fremmest, at bilister med campingvogn vil føle sig mere sikre, hvis de kan følge trafikken sikkert og lovligt. Det bliver nu muligt. For nogle vil det også have betydning, at man kan komme lidt hurtigere frem, men grundlæggende oplever vi ikke, at øget hastighed er det væsentligste parameter blandt campister. Det er øget trafiksikkerhed, siger mediechef i Dansk Camping Union, Anne Vibeke Isaksen.

Sådan godkendes din campingvogn
Applus Bilsyn fortæller, at der vil blive tale om en kontrol, der minder om godkendelsen til en tysk Tempo 100-certificering.

– Kort og godt skal man afsætte omkring 30 minutter til en dansk Tempo 100-godkendelse, og vi tilbyder kontrollen i alle de haller, som tager campingvogne. Her undersøger vi bl.a., om campingvognen er udstyret med fungerende støddæmpere og bremser. Samtidig skal dækkenes belastningsevne svare til køretøjets akseltryk, og så skal dækkene ikke være over seks år. Mange overser ofte, at dækkene kan have været lageret i flere år, før de er monteret, og så bliver de hurtigt for gamle, siger Per V. Rasmussen, adm. dir. hos Applus Bilsyn. 

Tempo 100 Tyskland gælder ikke i Danmark
Tempo 100-godkendelse til Tyskland er ikke gyldig i Danmark, da den danske godkendelse forudsætter, at køretøjet synes hvert andet år. Prisen for Dansk Tempo 100 godkendelsesattest er 499 kr. inkl. mærkat. Dertil kommer udgift til registreringssyn. 
Du får Tempo 100 godkendelsesattesten (tilladelsen) og mærkatet med det samme og skal ikke vente yderligere.

Undgå kø 
Applus Bilsyn forventer stor travlhed fra 1. juli, da rigtig mange campister skal på sommerferie i Danmark. Derfor anbefaler virksomheden kunder, som ønsker Tempo 100 Danmark, at bestille tid til Tempo 100 allerede nu på synsvirksomhedens hjemmeside her


Skal du køre 100 km/t i Danmark? Her er de nye regler
Skal din campingvogn Tempo 100-godkendes til Danmark, så skal du holde øje med disse ting.

Hvad skal din bil veje?
Er din campingvogns totalvægt fx 2.500 kilo, kræver det et køretøj med en køreklar vægt (egenvægten + drivmidler og fører) på 2.500 kg. Køretøjets vægt skal som minimum svare til campingvognens tilladte akseltryk. Samtidig skal campingvognen have bremser, hydrauliske støddæmpere og ISO-tilkobling. Din bil eller campingvognen må maksimalt veje 3.500 kg.

Hvor ofte skal campingvognen til syn?
Hvert andet år.

Hvad skal du holde særligt øje med?
-        Dine dæk må højst være 6 år gamle og skal være godkendt til mindst 120 km/t
-        Dækkenes loadindeks skal svare til det tilladte akseltryk
-        Din campingvogn skal være egnet til 100 km/t og forsynet med hydrauliske støddæmpere og bremser
-        Har du ikke en ISO-godkendt stabiliseringsanordning, skal du have ESP (Elektronisk Stabilisering) på bilen

Kilde: Applus Bilsyn
 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her