brandslukker, brand, ild, sikkerhed

Smart brandslukker lige ved hånden

Ild er hyggeligt. Det skaber varme og charme, men ikke når det går galt.

Over to millioner danskere har en grill, og vi nyder at fyrre op under kullene i grillen særligt om sommeren. Alligevel er det de færreste, der er forberedte, hvis en brand pludselig skulle opstå.

At grille er blevet en livsstil, som mere end to millioner danskere har taget til sig. Det er en lige så stor del af sommeren som nye kartofler og jordbær med fløde. Vi griller alle steder. I haven, på båden, på campingpladsen, på stranden og så videre. Men hvor mange tænker over sikkerheden, når temperaturen stiger, og bøfferne syder?

Ifølge Beredskabsstyrelsen rykker brandvæsenet ud til cirka 100 brande om året som følge af uhensigtsmæssig adfærd i forbindelse med anvendelse af grill. Et øjebliks uopmærksomhed, bedst som bøffen ligger og steger på grillen, og skaden kan være sket.

Brande opstår typisk ved uforsigtighed, brug af åben ild i for korte afstande til brandbare overflader, forkert optænding eller manglende slukningsmuligheder og efterhåndtering af aske og gløder. Men den kan også opstå i bilen, i campingvognen eller andre steder, hvor noget kan kortslutte eller overophede. Derfor er det vigtigt at være forberedt, hvis uheldet pludselig skulle være ude.

T6 er lille brandslukker, der arbejder med stor kraft og kan på få sekunder slukke en opstået brand i grillen eller andre steder, hvor uheldet er ude. Den er lille og nem at betjene. Den er på størrelse med en dåse barberskum og altså meget effektiv til at slukke de småbrande, der kan opstå.

Til sommer vil brandslukkeren være en ekstra sikkerhed at have tæt på din grill.

FAKTA OM T6

T6 brandslukkeren er testet og godkendt i henhold til Europæisk standard EN2, der kendes som brandtyper A, B og F.

Den nye brandslukker er fremstillet af ekspanderende skum, der kvæler ild over faste og flydende emner. Skummet indeholder ikke giftig kemi, er biologisk nedbrydeligt, nemt at fjerne og pletter ikke. Den gør ingen skade på de ting, man bruger den på og er dermed et rigtig godt alternativ til de produkter, der i øjeblikket er på markedet.

Se instruktionsvideo og læs mere om T6 her

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her