Holstebro

Holstebro gør klar til fest

Holstebro, hvor DCU har en af sine 20 campingpladser, fylder 750 år, og det kommer til at præge byen gennem hele 2024, blandt andet med en festuge i begyndelsen af juni.

Selvom Holstebro med sine cirka 59.000 borgere ikke hører til blandt landets største kommuner, er den på andre områder en sværvægter. For når det kommer til kunst og kultur, har den vestjyske by ikke meget jysk beskedenhed over sig og giver på de parametre de fleste andre danske byer baghjul. 

Kostbar skulptur 

Foran rådhuset står kunstværket ”Kvinde på Kærre”, som af de lokale normalt bare kaldes for Maren. Det er skabt af den verdensberømte kunstner, Alberto Giacometti, og blev købt af kommunen for 210.000 kr. i 1966. Dengang blev der rynket noget på næsen over investeringen, men i dag skønnes værket at være et trecifret millionbeløb værd, og det er så værdifuldt, at det af sikkerhedsmæssige årsager sænkes i jorden hver aften ved mørkets frembrud. Selvom Maren er byens mest berømte bysbarn, er hun bestemt ikke alene om at sætte den kulturelle dagsorden i Holstebro. På gågaden er der både skulpturer og vandkunst, og i gågadens belægning har kunstneren Bjørn Nørgaard indlagt tre smukke kunstcirkler. For enden af gågaden, på Nørreport Torv, har Nørgaard igen sat sit aftryk, for her står dels en skulptur af 12 Holstebro-borgere, dels værket De 12 himmelstiger. Udover et stort udvalg af skulpturer og kunst i bybilledet har Holstebro dels Holstebro Museum og Holstebro Kunstmuseum, som holder til i samme bygning, dels Musikteatret Holstebro, der i løbet af året lægger lokaler til både koncerter, teater, musicals, stand-up comedy og meget mere. 

Drømme om fremtiden 

Når en by med det forhold til kultur fylder 750 år, er det rimeligt at have visse forventninger, og det skorter da heller ikke på begivenheder i løbet af 2024, hvor arrangementerne spredes med rund hånd hen over året til glæde for både de lokale og gæster udefra. Et af trækplastrene er Holstebro Festuge, der finder sted fra 8. til 17. juni under overskriften ”Drømme om Fremtiden”, hvor en række foreninger, klubber og andre former for fællesskaber trækker tråde mellem hinanden i Holstebro Kommune. 

Vigtigt for byen 

 

 

På DCU-Camping Holstebro Sø, som er en af DCUs 20 campingpladser, ser værtsparret Trine Kragelund og Mahmoud Hamad frem til, at Holstebro inviterer til fest. 

– Man kan mærke, at det er et ret vigtigt jubilæum for byen. Det specielle ved det er, at det er hele byen, lige fra rådhuset til de selvstændigt erhvervsdrivende, som går sammen om at fejre det, så det kan ses og mærkes i hele bybilledet. Det er ret sjældent, at man gør sådan noget, siger Mahmoud Hamad. 

Han opfordrer pladsens gæster til at kigge ind i receptionen, hvis de har spørgsmål om, hvad der sker i byen i forbindelse med jubilæet, eller hvis de har brug for andre, generelle råd om oplevelser og seværdigheder i og omkring Holstebro. På campingpladsen bliver jubilæet markeret med et børneløb for campingpladsens børn torsdag 1. august. 

– Her inviteres alle børn med til at løbe en distance på 750 meter, og hvor der bagefter er guldmedaljer til alle, siger Trine Kragelund. 

Du kan læse mere om DCU-Camping Holstebro Sø på dcu.dk, og hvis du vil vide mere om de mange arrangementer, som 2024 byder på i anledning af 750-års jubilæet i Holstebro, kan det gøres på www.holstebro750.dk 

LÆS MERE OM DCU-CAMPING HOLSTEBRO SØ

 

 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her