Forsommertur til Tjekkiet

Forsommertur til Tjekkiet.
18. - 29 juni 2017.

Forsommertur med kreds 2 til Tjekkiet fra 18. – 29. juni 2017

 

Så er vi klar igen med en forsommertur til det dejlige Tjekkiet, med de lyse og lune nætter, hvor vi skal opleve meget. 

 

Vi byder i år til det sydlige Mæhren, som tjekkerne forbinder med vin, vinbjerge, vinhøst og andre skønne ting.

 

Der er meget at se på i dette område bl.a. kan vi nævne, Lednice-Valtice´s parkkompleks, der står på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Regionens centrum udgøres af Tjekkiets næststørste by Brno med en række af seværdigheder. 

Til et fuldkommendt billede af det sydlige Mæhren hører folkedragter, malede huse, traditionel musik og hyppige folkemusikfester, der er meget typiske for egnen. Naturen byder her på gode muligheder for mange forskellige aktiviteter - vandring og cykelture, afslapning ved søernes strande, lystfiskeri, ridning eller klatring. Nationalparken Podyjí ved Dyjefloden er et vigtigt biosfærisk reservat. Den Mæhriske Karst (Moravský kras) er det ældste naturfredede område i Mæhren

 

Vi har 11 dejlige dage med udflugter, hvor vi bliver kørt i bus, så man rigtigt kan nyde turen og lære hinanden at kende. 

 

Vi har vores to dansk talende guider Magda og Kristina. De skal nok sørge for, at vi får en masse at se og høre på vores ture med busserne.

 

Frokost er der selvfølgelig også sørget for, når vi er på vores ture ud i det ganske land, samt en dejlig hyggeaften med lidt mad og musik.

Under vores ophold kommer vi til at opleve meget, vi kommer til at smage på lokale retter og der vil også være tid og plads til at slappe af og nyde det på egen hånd.  

 

Vi skal bo på http://www.kemp-merkur.cz/

Pasonhlavky 114 E

69122 Palavky

 

Søndag 18. 6.

Standerhejsning samt velkomst og info møde kl. 16.00

 

Mandag d. 19. 6. Udflugt til Mikulov 

Byen ligger tæt på pladsen og derfor er det vigtig, at lære den at kende fra starten. 

Mikulov er kaldt for Sydmæhrens ukronede hovedstadt. En dejlig by, der ligger ved den oprindelige borg. Takket være beliggenheden og klimaet udviklede især vindyrkning og handel sig her. Mikulov blev berømt på grund af trostolerance f.eks. overfor anabaptisterne og jøderne. Af andre seværdigheder findes Loreto-kirken, omdannet til adelslægten Dietrichsteins familiegravmæle i 1800-tallet. I dag er Mikulov især kendt for sin vinproduktion.

Efter ankomst til byen skal vi på en byrundtur, hvor vi ser alle de seværdigheder, som byen er kendt for. Byen er ikke så stor, så byrundturen vil foregå til fods og tage cirka 2 timer. Herefter 3-retters frokost med kaffe og derefter tid på egen hånd. 

 

Tirsdag 20. 6. udflugt til Punkva grotterne + slugt Machocha med frokost 

Dagen byder på mange smukke og spændende oplevelser. 

Vi skal Punkva grotterne, som hører til det længste hulekompleks i Tjekkiet. Grotterne udgør et kæmpe hulesystem i forbindelse med den 138 m dybe slugt Machocha, som oprindelig var en grotte, hvor loftet styrtede ned. Vi starter med vandretur gennem drypstenshuler og snævre gange ned i slugten hvor vi ser ser mægtige og rigt udsmykkede hvælvinger. Herefter sejltur på den underjordiske flod Punkva. En eventyrlig verden af farver og formationer. Til sidst tager vi en tur med kabinelift og ser derfra på slugten Macocha.

Afgang fra pladsen kl. 8.00. Vi er nød til at tage afsted i god tid, idet vi skal bekræfte vores ankomst 45 minuter før rundvisningen starter. Efter ankomst til stedet,  parkerer busserne og vi tager med det lille lokale tog til drypstenhulerne. Vi tager også toget tilbage til restauranten, hvor vi skal have en 3 retters menu samt kaffe.

 

Onsdag d. 21. 6. Vin, vin og igen vin i Valtice

I Valtice er vin af høj kvalitet, og det skal vi smage på. Den tjekkiske vin dyrkes næsten kun i dette område, som tegner sig for 96 % af landets produktion. Distriktet er under indflydelse af både det atlantiske og det kontinentale klima, som gør modningen langsommere og aromaen fyldigere. Andre forhold som højde, beliggenhed, jordart og vindretning spiller naturligvis også ind.

Vi skal gå en tur på de flotte vinmarkeder. Vi skal også besøge en vinkælder fra 1289, som er 700 m lang. Der skal vi smage på de forskellige lokale vine. Efter vinsmagning trænger vi nok til at spise lidt. Det vil foregå i en vinkælder og vl være et udvalg af lokale kolde retter. Ingen kaffe. Vin til maden på egen regning. 

 

Torsdag d. 22. 6. byen Znojmo + indkøbscenter Freeport 

Znojmo ligger meget malerisk på en granitlandtunge i 290 m højde. Den er fredet og har en masse at byde på. Efter ankomst til byen har vi en byrundtur til fods, hvor vi bl.a. skal se slottet, det flotte torv og byens mest markante bygninger. Et gotisk tårn på det Gamle Rådhus og den gotiske Skt. Nikolaj-sognekirke (farní kostel sv. Mikuláše). Andre seværdigheder er Skt.Václav-kapellet fra begyndelsen af 1500-tallet, de barokke kapuciner- og dominikaner klostre, dele af et middelalderligt befæstningsanlæg samt vidtstrakte underjordiske gange. Af nutids seværdigheder findes bl.a. en evangelisk kirke i wiener jugendstil, et teater i nyrenæssancestil og moderne freskoer af den tjekkiske maler Husák i Skt. Johannes Døberens kirke. 

Turen vil tage et par timer og bagefter kører vi til et kæmpestort indkøbcenter Freeport (husk at medbringe pas). Der findes omkring 100 forretninger med mærkevarer, bl.a. Adidas, Calvin Klein, Ecco, Brubaker, Samsonite med 50 % rabat fra normale priser. 

Der findes også en del restauranter. Vi skal tilbringe 3 timer der – både til at spise frokost på egen hånd og til at shoppe til mere end fornuftige priser. 

 

Fredag d. 23. 6. 

Fridag

 

Lørdag d. 24. 6. 

Vi skal besøge et lokalt marked i Mikulov

Hygge i byen om aftenen – vi skal køre dertil med bussen 

 

Søndag d. 25. 6. Kort tur i nærhederen af pladsen om eftermiddagen

Turen går til naturreservatet Palava, som er de små kalkbjerge. I denne egn forenes skovens, flodernes og fiskedammenes frie natur med alle de kultiverede vinmarker. Her er de vilde får og geder, frøer og firben midt i et mylder af blomster. Palava vrchy-bakkeland er en del af Karpaternes ydre bælte af kalkstensklipper, der består af kemisk ren jura-kalksten, der opløses

af den kulsyre, som findes naturligt i regnvand og i humus fra forrådnelser af plantemateriale. På den måde opstod her skorpedannelser i form af skorpefelter, klippesprækker og mindre huler. Det største hulekompleks er her grotten på Turold. Resten udgør sandstenene, sandholdig mergel og Dyje-flodens sedimenter. Som følge af den forskelligartede jordbund er der en rigdom af plantearter. Værdigst er skovsteppe- og steppeflora. Stor betydning har en ornitologisk lokalitet Křivé jezero.  Reservatet blev udråbt i 1976. Fra 1988 blev det også UNESCOs biosfæriske reservat. 

Vi skal også besøge byen Dolni Vestonice, hvor vi møder en kultur, som eksisterede for 50.000-10.000 år siden. Her er fundet verdens ældste keramikfigur Vestonicka Venuse fra ca år 28.000 f.Kr.

 

Mandag d. 26. 6. Brno – Mæhrens hovedstadt 

Brno er Mæhrens Paris, Wiens forstad, den moderne arkitekturs Mekka, eksperimantalteatrenes centrum. Den er arvelighedsforskeren Gregor Mendels og komponisten Leos Janacek udfoldelsessted samt handelsmessernes, bil- og motorcykelløbenes afholdelsessted. 

Efter ankomst til byen klarer vi en byrundtur til fods, hvor vi skal se den historiske kerne med Zelny trh / Kåltorve med Ditrichstejn palæet, den særprægede Parnasbrønd, Kapucinertorvet, som er Brnos fortryllende italienske hjørne, skt. Peter og Paulus kirke og til sidst, men ikke mindt fæstningen på Spilberk.

Byrundturen vil tage cirka 2,5 time og herefter har vi en 3-retters frokost med kaffe. 

Efter frokosten tid på egen hånd.

 

Tirsdag d. 27. 6. En overraskelses tur

En overraskelse skal ske denne dag

 

Onsdag d. 28. 6. udflugt til slot Lednice med frokost 

Det meget romantiske slot Lednice er beliggende midt i naturen ved floden Dyje. Slottet har så smukke tilnavne som –Den eksotiske Oase – eller – Det kunstige Paradis -. Det nuværende ydre er i romantisk nygotisk stil med små tårne og takkede gavle. Indenfor besøger vi de pragtfulde sale og et jagtmuseum. Drivhus med tropiske planter. Omkring slottet breder der sig en meget stor park. Den er opdelt i en velfriseret fransk afdeling og en vild engelsk. For at give parken et mere romantisk præg, er der bygget en minaret, kunstige ruiner og m.m.

Efter rundvisning en tur i den flotte park, og vi slutter med en 3-retters frokost med kaffe.

Efter hjemkomst holder vi standerstrygning.

 

Torsdag d. 29. 6. 

Vi siger farvel og tak for denne gang, med ønsket om at komme godt hjem. 

 

Ps.

Vi gør opmærksom på, hunde ikke er velkomne i busser og på restauranter. 

Der tages forbehold for ændringer i programmet.

 

Deltagerpris:

Enhed med 2 voksne inkl. strøm  5800,-

Enhed med 1 voksen inkl. strøm  2900,-

Ekstra i vogn        2100,-

 

Indeholdt i prisen er diverse entreer, 6 gange frokost meny med kaffe samt en hygge aften med mad og musik 11 overnatninger med strøm, reservationer, buskørsel samt dansktalende guider.

 

Tilmelding kan ske indtil d. 23. februar  2017

Tilmelding kan ske til Sanne på mail

rasmussensusanne@yahoo.dk

 

Der er plads til 48 vogne, ved flere vil der foregå lodtrækning, der vil gives hurtig besked efter endt tilmelding.

Alle som melder sig til vil få en bekræftelse på mail.

 

For yderligere oplysninger kan der ringes til

 

Sanne   tlf.  20208091

Pelle  tlf.  61997559

Anette  tlf.  40751123

Ole  tlf. 28577243

 

Stævneledere

Sanne, Pelle, Anette og Ole 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her