campingudstyr, udstyr, grej til campingtur

10 ting til campinglivet

DCU's redaktion har fået lov at snuse i udstyrsafdelingen i Svendborg Camping Center, hvor vi faldt over udstyr, der er enten nødvendigt, praktisk, bekvemt eller hyggeligt at have med på campingturen.

De vejledende priser skal betragtes som et fingerpeg om, hvad varerne koster. Det vil i nogle tilfælde kunne findes billigere enten i andre butikker eller på nettet.

 

Komfuret under armen

Er du teltcampist, har du en teltvogn uden køkken, eller er du bare vild med picnic, skal du naturligvis kunne lave noget mad, når du er på farten. Adskillige producenter har løsninger til den udfordring – fra de helt små primusbrændere til transportable komfurer med ovn og blus. Kampa er primært kendt for sine telte, men sælger også masser af campingudstyr, deriblandt dette transportable gaskomfur med et enkelt blus, hvor gassen leveres fra en gasdåse.

Vejledende pris: 249 kr.

Image
Kampa transportabelt komfur, campingudstyr

 

Pot og pande

Komfuret er én ting, men maden skal jo også tilberedes i noget. Dette sæt består af to gryder og en enkelt pande, som dels er ganske let, dels kan stables, så det ikke fylder ret meget. Også potter og pander fås i et utal af varianter. Det viste er fra Kampa.

Vejledende udsalgspris: 289 kr.

Image
Kampa, pot, pande

 

Stol til de mindste

Det er skønt for de voksne at sidde godt, men de små skal jo heller ikke snydes for ordentlig siddekomfort på campingturen. Det ser man ud til at få i denne stol, som redaktionens udsendte dog af indlysende årsager ikke har siddet i, men som er praktisk med et stel af aluminium, der dels er let, dels kan klappes sammen, så stolen ikke fylder ret meget på turen.

Vejledende udsalgspris: 399 kr.

Image
Sammenklappelig stol, campingstol til børn

 

Med tanke på miljøet

Som campist skal køkkenredskaber helst være lette og praktiske, og det er disse paletknive af mærket Cuisine. De vejer næsten ingenting, og så ridser de hverken potter eller skuffer, fordi de er fremstillet af plastik. Køber man dette produkt, kan man tilmed bryste sig af at tænke på miljøet, for de er nemlig fremstillet af genbrugsmaterialer fra plastikflasker.

Vejledende udsalgspris: 139 kr.

Image
køkkenredskaber, Cuisine, ccampingudstyr, campinggrej

 

Bord dæk dig

Selvfølgelig spiser man ind imellem bare med fingrene, når det skal gå lidt hurtigt, men det er nu også helt rart i ny og næ at dække pænt op og indtage maden med kniv og gaffel. Her får campisten et bestiksæt med i alt 24 dele bestående af seks knive, skeer, gafler og teskeer, som er samlet i en praktisk æske. Det viste sæt er i lilla, men man kan naturligvis vælge andre farver, hvis man ikke er vild med netop den nuance.

Vejledende udsalgspris: 169 kr.

Image
bestik

 

Kunstigt åndedræt til batteriet

Bil, campingvogn og familie er klar til afgang, da I opdager, at bilen er helt død, fordi batteriet er fladt og ikke kan trække motoren i gang. Hvis der ikke er en anden bil i nærheden, som kan hjælpe med strøm, er du afhængig af vejhjælp – med mindre du har investeret i en jumpstarter. Den fungerer groft sagt som to startkabler med et batteri for enden, og det gode er, at den har masser af kræfter til at oplade bilbatteriet og få motoren i gang.

Vejledende pris: 945 kr.

Image
jumpstarter, bilbatteri, Multi-Function Jump Starter,

 

Flydende imprægnering

Selvom du har købt et telt eller fortelt af god kvalitet, vil syninger og dug med tiden blive påvirket af vind og vejr. Det er altid en god idé jævnligt at rengøre teltet, men hvis du samtidig ind imellem imprægnerer dug og syninger, kan du både forbedre teltets ydeevne og forlænge dets levetid. Det viste produkt, der både fungerer på kanvas og nylon, er silikonebaseret og har UV-beskyttelse, som skærmer stoffet mod solens stråler. Imprægneringen føres på dug og syninger med en pensel.

Vejledende udsalgspris 279 kr.

Image
Fabsil, imprægnering

 

Slip for ødelagte haner

Ødelagte vandhaner, blandingsbatterier og vandslanger er en dyr og tilbagevendende problematik i både campingvogne og autocampere, når vandsystemet ikke tømmes helt, inden frosten sætter ind. Det problem kan frostbeskyttelsesmidlet Winter Ban hjælpe med at klare. Produktet kan bruges i såvel spildevandstank som drikkevandssystem, fordi det er lugtfrit og ikke smager af noget. Produktet er stort i USA, og derfor opfylder Winter Ban en række strikse krav, som de amerikanske myndigheder stiller.

Vejledende udsalgspris: 235 kr.

Image
Winter ban, frostbeskyttelsesmiddel

 

Organisk toiletvæske

Solbio er navnet på en toiletvæske, der er fremstillet af naturlige råstoffer, og derfor er 100 procent organisk. Produktet kan bruges både i WC-skyllevandstanken, spildevandstanken, i affalds-/fækalietanken og som toiletrens. Det har en lille doseringstap, så man ikke kommer til at bruge mere væske end nødvendigt. Ud over at Solbio hjælper med at rengøre tanke og nedbryde fækalier og toiletpapir, forhindrer det også ubehagelig lugt.

Vejledende udsalgspris: 198 kr.

Image
organisk toiletvæske, Solbio

 

Til rengøringen

Du kommer langt med vand, sæbe, en klud og/eller en blød børste, men nogle gange skal der lidt kraftigere midler til. Sådan et middel er HP Clean TEC 7, som sprayes på de beskidte steder. Det er rigtig godt til at rengøre overflader som vægge og gulve, men er også et fremragende middel til at rengøre både autocamper og campingvogne såvel uden- som indendørs. HP Clean kan også bruges på f.eks. telte, tøj og møbler og er super godt til at affedte og opløse belægninger.

Vejledende udsalgspris: 129 kr.

Image
HP Clean TEC 7, rengøringsmiddel

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her