Billede af Vadehavscentret

Medlemsfordel

Vadehavscentret

Få 20 % rabat på entrébillet

Adresse
Vadehavscentret
Okholmvej 5
Vester Vedsted
6760 Ribe
Info
20 % rabat på entrépris
Annonce

Vadehavet - Nationalpark og Verdensarv

VADEHAVSCENTRET ligger lige ved Vadehavet, som er Danmarks største, fladeste og vådeste Nationalpark. Det er et enestående naturområde i Danmark, som blev udnævnt til Nationalpark i 2010. Men Vadehavet er ikke kun unikt i Danmark - det har status som Verdensarv. Samlet strækker vaderne sig 500 km langs den danske, tyske og hollandske kyst. Det dynamiske landskab, den biologiske rigdom og de mange trækfugle gør området til noget helt enestående.

Tundrahaven 

Mellem bygningerne, i gårdhaven, findes Tundrahaven. Den betegner den store trækdestination i nord, hvor trækfuglene yngler.
Ordet Tundra kommer fra nordøstlig russisk dialekt, mens dens rødder går tilbage til kildinsamisk fra Kolahalvøen. Ordet betyder en træløs slette karakteriseret ved de arktiske og subarktiske regioner. Et yderligere karakteristika er permafrost i undergrunden, der medvirker at træer ikke kan gro her. Alle planterne på tundraen vokser tæt ved jorden i læ for den hårde vind og for at beskytte sig mod vinterens sne. Planternes blade vender deres blade mod solen, for at optage mest mulig energi af den sparsomme varme.
Tundrahaven er beplantet med arktiske planter og lavet med et område, der afspejler højtundraen, og et område, der afspejler lavtundraen. Der er også skulpturer af islandske ryler i Tundrahaven.

Billede af børn der leger
Foto: Vadehavscentret