Bangsbo Fort

Medlemsfordel

Kystmuseet Bangsbo Fort

20 % på entré

Adresse
Kystmuseet Bangsbo Fort
Understedvej 21
9900 Frederikshavn
Info
20 % på entrébilletter
Annonce

Bangsbo Fort ligger i 82 meters højde med en formidabel udsigt ud over Frederikshavn og Kattegat. I klart vejr kan man se både Skagen, Sæby og Læsø. Fortet består af et befæstningsanlæg, bygget af den tyske besættelsesmagt under 2. verdenskrig og udbygget af det danske søværn under Den Kolde Krig. Fortet er altså anvendt i to historiske perioder, hvilket adskiller fortet fra andre tysk befæstede områder i Danmark.

Fortet består af 80 betonanlæg, hvoraf de 70 blev bygget under 2. verdenskrig. De sidste 10 bunkere blev bygget i 1950 af søværnet, som stadig ejer og anvender en mindre del af fortet.

Bunkermuseet formidler den del af fortet, som søværnet ikke anvender og har indtil videre taget ca. 20 bunkere i brug. Heraf er mindst halvdelen åbne på museets åbningsdage.

Museet tilbyder en række guidede omvisninger for både børn og voksne, som er gratis for gæsterne. Herudover er der forskellige spændende aktivitetsdage, som man også kan deltage i.

Billede
Bangsbo Fort

Highlights Bangsbo Fort 2021:

  • Ny udstilling ”Luftwaffe på Knivholt” – åbner i april måned.
  • Stort reenactment event med forskellige statister ”Bangsbo Fort 4045” – 5.+6. juni.
  • Guidet tur ”Det fattige batteri i Bunken Klitplantage” 6. juni.
  • Rundvisning ”Atlantvolden og D-dag” 6. juni
  • I løbet af juli måned er der aktivitetsdag hver onsdag, hvor gæsterne kan møde statister udklædt som tyske soldater i bunkerne på Fortet.
  • I løbet af sommerferien og vinterferien er der forskellige aktiviteter for børn på Fortet.

 

Husk fremvisning af DCU-medlemskort, når du køber entrébilletter.