Kystmuseet Bangsbo

Medlemsfordel

Kystmuseet Bangsbo

20 % rabat på entré

Adresse
Kystmuseet Bangsbo
Dronning Margrethesvej 6
9900 Frederikshavn
Annonce

Kystmuseet Bangsbo har til huse i den gamle hovedgård, som kan dateres tilbage til 1364, og som ligger i det idylliske Bangsbo område.

I Hovedbygningen (også kaldet "Den Hvide Gård") er den primære udstilling centreret om livet omkring år 1900. Her var gården i Johan Knudsens eje og samlingssted for nogle af tidens største forfattere og kunstmalere. Så her kan du gå i Herman Bangs fodspor og få et spændende indblik i det farverige liv på Bangsbo.

I gårdens tidligere avlsbygninger finder du en fascinerende besættelsestidsudstilling, som giver et gribende indblik i forskellige skæbnefortællinger samt i modstandsbevægelsens farlige arbejde. Herudover kan du besøget en spændende søfartsudstilling, der viser det enestående Ellingåskib fra 1163, galionsfigurer, forskellige skibsmodeller samt marinarkæologi.

I hovedbygningen finder du billetkontor samt en museumsbutik og café. Året rundt er der formidling af samlingerne samt forskellige spændende aktiviteter og foredrag. 

Bangsbo Hovedgård ligger i et naturskønt område i Bangsbo ådal omgivet af park, botanisk have, Boelsens Stenhave samt dyrehaven med skov og naturlegeplads.

 

Highlights Kystmuseet Bangsbo 2021:

NY MARINARKÆOLOGISK UDSTILLING ÅBNER I APRIL ”I HAVETS DYB”.

Guidede ture:

  • 22. maj ”I Tordenskjolds fodspor.” Guidet byvandring med Erik Christensen i Frederikshavn.
  • 19. juni ”Strandbyskatten” – guidet tur i Strandby.
  • 4. september ”Det litterære Frederikshavn” – guidet cykeltur med Erik Christensen.
  • I løbet af sommeren bliver der forskellige aktiviteter for børn på Bangsbo og også her kan man lege Historiedetektiver.

NY UDSTILLING I MAJ
”Kvinderne på Bangsbo” – om de spændende kvindekulturpersonligheder og skæbner, der har haft sin gang på Bangsbo i starten af 1900-tallet.

Herudover tilbydes gæsterne en bred vifte af temarundvisninger, koncerter og meget andet i løbet af 2021. 

Husk fremvisning af DCU-medlemskort, når du køber entrébilletter.