Billede af indgang til Daugbjerg Kalkgruber

Daugbjerg Kalkguber

20 % rabat

Adresse
Daugbjerg Kalkgruber
Dybdalsvej 18c
8800 Viborg
Annonce

Daugbjerg Kalkgruber er Danmarks ældste håndudgravede Kalkgrube.

Med en over 1000 år gammel historie får du her en tur tilbage til hårdtarbejdende mænd, kvinder og børn og et indblik i en af de første eksportaftaler.

Kalk fra Daugbjerg er blevet brugt til mange kirkebyggerier, både i Danmark og Tyskland, da kristendommen tog sit indtog. I 1872 ophørte kalkdriften i Daugbjerg og i 1922 blev gruberne genåbnet som en turistattraktion.

Daugbjerg Kalkgruber ligger i den smukke totalfredede Dybdalsskov, hvor man i landskabet kan se mange gamle indgange til gruber, jordfaldshuller og sjælden flora i skovbunden.

Der er et rigt dyreliv og på de afmærkede stier er der mulighed for at møde trolde og troldeunger. I dag er Daugbjerg Kalkgruber en turistattraktion med tilhørende cafe og selskabslokale. Her kan man stille sin sult, hygge sig ved bålpladsen, afholde sin fest og meget andet.

I selve gruberne kan man se de menneskeskabte grubegange og på loft og vægge hænger og sidder der, i sæsonen, tusindvis af flagermus. Daugbjerg Kalkgruber er et af Nordeuropas vigtigste overvintringssteder for flere arter af flagermus, blandt andet Vandflagermus, den sjældnere Damflagermus og den langørede flagermus plus flere. I skumringen ses de flyve ind og ud af indgangen undtagen når de er i vinterdvale.

Historisk set er Daugbjerg Kalkgruber også det sted hvor den frygtede og sagnomspundne Jens Langkniv holdt til. For over 400 år siden gemte røveren sig i gruberne og mange historier er bundet op på hans røverliv og hans kamp mod de tyske tropper under trediveårskrigen. Udover Jens Langkniv er der historier om hekse og trolde fra gruberne.

For børn i alle aldre er der mulighed for gratis skattejagter i gruberne og jagt på troldeungerne i skoven.

Derudover er der mulighed, ved forhåndsreservering, at prøve kræfter med vores skattespor/escaperoom. Hvis du tør er der også mulighed for overnatning i gruberne, kontakt Daugbjerg Kalkgruber for at høre mere.

Vores parkeringsplads byder på mulighed for at holde med campingvogn og autocamper og det er tilladt at overnatte en enkelt nat ved besøg i gruberne.

Se vores hjemmeside for flere oplysninger og åbningstider her

Få 20 % rabat på entrébillet. Husk dit DCU-medlemskort.

Billede af flagremus i Daugbjerg Kalkgruber
Foto: Daugbjerg Kalkgruber

 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her