Tekstilmuseet i Herning

Gratis adgang for én person

Adresse
Tekstilmuseet
Vestergade 20
7400 Herning

Info
Gratis adgang for én person
Annonce

Tekstilboom, børnefabrik og kørende maskiner

Mens det meste tøj i dag er lavet på den anden side af kloden, er det ikke længe siden, at Midtjylland var centrum for en omfattende tekstilproduktion. Udstillingen "Made in Midtjylland" viser, hvordan tekstilproduktionen eksploderede i 1950érne, skabte jobs og vækst og fik det midtjyske til at boome for så at gå world wide.

I den gamle Vådappretur kan de mindste komme i arbejde på Børnefabrikken, eller I kan gå en tur i Wolferiet og sammen opleve Hammerum-pigen og hendes røde kjole, som er mere end 2000 år gammel.

Kommer du på besøg på en onsdag, kan du opleve lydene og lugtene fra en gammedags tekstilfabrik, når vores frivillige starter de gamle maskiner op eller sætter sig bag vævene - og du kan få en historie med på vejen, fra dem som selv var der, da det hele for alvor gik løs.

I museumsbutikken kan du købe lækre tekstiler, legetøj, bøger og meget andet til både store og små. En stor del af varerne er lavet på museets egne maskiner og væve. Er du sulten, kan du snuppe en Syerskens Madpakke eller en god kop kaffe i vores dejlige café.

Åbningstider:

Mandag: lukket

Tirsdag - søndag: kl. 11.00 - 16.00

Se mere om Tekstilmuseet.

Husk dit DCU-medlemskort - medlemskortet giver gratis entré for én person.

Tekstilmuseet
Foto: Tekstilmuseet

 

Museum Midtjylland

Tekstilmuseet er en del af Museum Midtjylland, som består af fem kulturhistoriske museer, som hver især fortæller en bid af den midtjyske historie. Både den som er flere tusinde år gammel, og den som stadig lever i minder, mennesker og håndværk. Så kig forbi, gå på opdagelse i historien - og oplev et Midtjylland både før, nu og i morgen.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her