Vogne og udstyr

Cadac grill

Skrevet af Kurt Poulsen, 06-08-2017 - 20:44

Hej,

Jeg har lånt en Cadac grill af ældre dato med masser af udstyr. Der er så mange ting med som jeg ikke ved hvad skal bruges til. Jeg har forsøgt mig at google mig frem men kan ikke finde noget der fortæller hvad der er til hvad.
Er der nogen herinde der kan give mig en hjælpende hånd med at finde ud af hvad der er til hvad? Eller kan give mig et link til et website der fortæller noget om det?

Mvh Kurt.

Skrevet af Kurt Poulsen, 13-08-2017 - 16:59

Jeg tænker at den "opsamlingsskål" den hviler ovenpå samler fedtet op.

Men sådan helt generelt er der så ikke rigtig megen rengøring på en sådan grill? Jeg mener at alle de plader der skal bruges ligner noget der kan tage lang tid at rengøre.

Skrevet af Kurt B. Andersen, 12-08-2017 - 00:57

Jeg kender ikke denne plade. Umiddelbart ligner det jo noget, som man steger bøffer på, men så burde der være en opsamlingskant rundt om. Du har vel ikke vendt den på hovedet, således at den i virkeligheden skal vende lige modsat. Så kunne det jo ligne en pande af en eller anden art.

Skrevet af Kurt Poulsen, 11-08-2017 - 21:04

Det er denne jeg ikke kan finde ud af hvad er til.

Skrevet af Jens Pedersen, 10-08-2017 - 13:39

Hvis du downlader den manual, som jeg viser i første svar, så er der også en beskrivelse af de forskellige plader etc., der medfølger.
Men korrekt de to plader med huller i er til varmefordeling, vi smider nu bare den rist til bøffer som du nævner på uden, finder det egentlig fint, at kunne flytte kød/grøntsager lidt til steder uden så megen varme.

Skrevet af Kurt B. Andersen, 10-08-2017 - 00:29

Læg et billede op af den, så kan jeg eller andre måske kommentere det. Ud fra din beskrivelse kan jeg ikke lige se den for mig. Cadac har jo lavet flere modeller og gennem årene har de så også udvidet det udstyr, som man kan få til dem. Vi har selv en, som efterhånden har en del år på bagen, og jeg kan se på de nye modeller, at meget er lavet om. Tidligere var det jo nok typisk for de fleste grill, at man grillede over åben rist, men det bliver mere og mere almindeligt, at man nu lægger en plade i en eller anden form i stedet, for at undgå at fedtet løber ned og sviner - evt går ild i. Mange griller i dag bøffen på en støbejernsplade med riller i stedet for risten.

Skrevet af Kurt Poulsen, 09-08-2017 - 21:50

Nå det er sådan den skal kunne fungere. Tak.
Men der følger en anden rist med som jeg troede var til bøffer, da den er en hel plade med sin egen pladeholder til. Ved du også hvad den er til?

Skrevet af Kurt B. Andersen, 08-08-2017 - 21:35

Pladerne med huller er til at fordele varmen med. Principielt er der jo bare en alm. rund brænder, og hvis du f.eks. vil grille bøffer, kan du ikke bare lægger risten henover. Der lægger man så en eller begge plader med huller henover først, således at varmen bliver fordelt og strømmer op gennem alle hullerne i stedet for kun lige der hvor flammerne er. Ovenpå lægger man så risten, hvor man så kan grille sit kød og grønsager uden at det bliver brændt.

Skrevet af Kurt Poulsen, 07-08-2017 - 22:44

Nej det er ikke helt det jeg går efter. Jeg kan sagtens samle den for manualen følger med, men jeg ved ikke hvad de forskellige dele skal bruges til.
Vok'en nem nok, men f.eks. så er der et system med to plader med huller i der sættes ovenpå hinanden. Hvad skal de bruges til? Er det til inddirekte opvarmning eller?