Camptravel.net, udlejningssite for campingvogne, camping, autocampere, leje af campingvogne, leje af autocampere

Portal for dele-campingvogne udvider

Camptravel.net, der er campingbranchens svar på Airbnb, som for et halvt år siden blev lanceret med succes i Danmark, vender nu blikket mod nabolandene. Da camping igen er ved at være på mode, har grundlæggerne af portalen store forventninger til vækstpotentialet.

I løbet af de første seks måneder siden lanceringen, er det lykkedes Camptravel.net at etablere samarbejder med 40 danske campingpladser, og nu begynder de to grundlæggere af portalen så småt at se frem mod fase to, som blandt andet byder på en ekspansion til udlandet.

– Det første halve år har vi lagt en masse knofedt på for det første at få sitet op at køre rent funktionsmæssigt, for det andet at øge kendskabet til sitet og endelig for det tredje at etablere en række samarbejder. Og nu begynder der for alvor at komme gang i forretningen, siger Torben Berner, der er ejer af Vesterlyng Camping, og den ene af Camptravel.net’s grundlæggere.

Status efter lanceringen er, at sitet har 28 campingpladser som høj-profilerede medlemmer. Dertil kommer 12 basismedlemmer. De 40 campingpladser er spredt jævnt ud over hele landet, men Torben Berner ser et fortsat stort potentiale for vækst for sitet, idet der er godt 500 campingpladser i Danmark.

Camptravel.net er et udlejningssite, der dels henvender sig til ejere af campingvogne, som ønsker at leje ud, dels til dem, der har lyst til at prøve at holde campingferie, men ikke selv ejer egen vogn eller camper.

– Der bliver snakket meget om deleøkonomi. Og det er der god grund til. Der er penge at spare, samtidig med, at det er en mere miljøvenlig måde at holde ferie på, end hvis man for eksempel kører hele vejen fra sin bopæl til campingpladsen med sin egen campingvogn, for ikke at tale om hvis man tager på ferie med et fly, siger Lars Hansen, som er forhenværende direktør for campingpladskæden TopCamp, og sitets anden grundlægger.

Trygge brugere, nye samarbejder og udlandseventyr
Næste fase for de to entreprenører er at udbrede kendskabet til sitet blandt campisterne yderligere og gøre dem trygge ved at udleje deres vogne. Dette skal bl.a. ske via brug af de sociale medier.

– Vi planlægger blandt andet at indhente anmeldelser fra lejere. På den måde kan de fungere som ambassadører, så det ikke kun er repræsentanter fra campingbranchen, der siger, at det her er en god idé, forklarer Lars Hansen.

Men Camptravel.net vil ikke nøjes med at få danskerne til at dele deres campingvogne. Målet er også at komme ud på de udenlandske markeder.

– Vores plan er at udbrede Camptravel.net til i første omgang Skandinavien og siden England og Tyskland, afslører Lars Hansen.

Stor fremgang i antallet af besøgende
Camptravel.net opererer endnu ikke med overskud. Men selskabets ejere er også indstillet på at kunne klare de første par år af sitets levetid uden nævneværdig indtjening. Break-even, regner grundlæggerne tidligst med i 2017. 

– Men det kommer helt an på, hvordan de udenlandske markeder modtager Camptravel.net. Vi skal også vælge, om vi vil bruge en franchisemodel, eller om det hele skal være finansieret og tilrettelagt fra Danmark, fortæller Lars Hansen.

De to entreprenører er sikre på, at dele-camping er et marked med store perspektiver.

– Der er ingen tvivl om, at camping er ved få en renæssance. Det skyldes, at det for forældrene er lettere at være tæt på børnene, når de camperer. Desuden passer camping godt ind i hele trenden med slow living – altså om at komme ned i gear, siger Lars Hansen.  

Sådan fungerer camptravel.net 
Som lejer kan man leje en campingvogn, hægte den på sin bil og køre derhen, man gerne vil holde campingferie. Eller man har mulighed for at rejse til en campingplads og flytte ind i en campingvogn, som er opstillet og indflytningsklar. På den måde kan man som lejer spare tid, penge og være mere miljøvenlig.

Ejeren af en campingvogn får udlejningsindtægterne. Ligger vognen fast på en campingplads, får ejeren nedbragt sine liggeudgifter, og ejeren af campingpladsen får indtægt fra overnatninger og ekstra-ydelser.

Fakta om sitet
Camptravel.net er på både dansk og engelsk, og der er mulighed for at leje campingvogne for brugere fra hele verden. Hjemmesiden gik i luften den 15. januar 2016.

Besøg sitet her

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her