Sverige, cykelrute, VisitSweden

Ferie og frihed på to hjul i Sverige

Tag på cykelferie i Sverige og nyd de mange naturskønne cykelruter.

270 kilometer svensk cykelparadis giver første parket til varieret natur med glitrende søer, saltvand til næseborene ved de have, man passerer, og masser af hektar jord med æbleplantager og blomstrende enge, som vi kender dem bedst fra Brødrene Løvehjertes Nangijala.

 

Cykelferie på den ukomplicerede måde

Mere end 80 % af ruten er belagt med asfalt og er så godt som bilfri. Sydostleden er en nyere kvalitetscykelrute. Sydostleden snor sig fra Växjö i Småland til Simrishamn i Skåne – eller i den anden retning, hvis man ønsker det.

– Vi ved, at danskerne er begejstrede for cykling, og at cykleferie er en dejlig form for aktiv ferie, uden at det behøver være vildt avanceret eller kompliceret. Man kan tilbagelægge de kilometer, man ønsker, og tage alle de hvil, man har brug for.

På Sydostleden cykler man herudover forbi det ene stykke smuk, svensk natur efter det andet, og Sydsverige viser sig fra sin allerkønneste side, fortæller Anna Kron Boysen, PR Manager i VisitSweden. 

Ruten går fra Växjö mod søen Åsnen, som står for at blive udpeget til Sveriges næste nationalpark. Herefter cykler man ad små landeveje i Småland og igennem dybe skove og forbi de traditionelle, røde gårde.

Og vil man fiske lidt i en af de bedste fiskesøer i Sverige, kan snøren kastes ud i Mörrum Kronolaxfiske. Herefter passeres Kristianstads Vattenrike, som er et beskyttet vådområde med et rigt fugleliv og mange fiskearter.

Siden 2006 har vandriget været et UNESCO-beskyttet biosfærereservat, som også kan nydes fra sadlen. Man passerer kridhvide strande og foranderlige klitlandskaber ved Ålakusten i Åhus og videre ned gennem de store æbleplantager i Kivik. 

Man kan selv vælge, hvor stor en del af Sydostleden, man begiver sig ud på og i hvilket tempo, den skal tages i. Der ligger adskillige Bed & Breakfasts, campingpladser og små, skønne hoteller langs ruten, som man kan nyde en nats ro på. 

Se mere Sydostleden her
 

Cykelferie i Sverige


Flere cykelmuligheder i Sverige

Kattegatleden
Kattegatleden er en 370 kilometer lang cykelrute mellem Helsingborg og Göteborg, og størsteparten af ruten er asfalteret.

Ti svenske kommuner er gået sammen om at skabe Kattegatleden, og de er: Helsingborg, Höganäs, Ängelholm, Båstad, Laholm, Halmstad, Falkenberg, Varberg, Kungsbacka og Göteborg, og det er også de områder, man kører igennem.

Kattegatleden var Sveriges første nationale cykelrute, og denne har tilmed en helt unik beliggenhed ved vestkysten. Cykelryttere skal blot følge røde og hvide skilte med nummer 1 påtrykt, og så forbliver man på den smukke rute. 

Cykelruten kører mellem Helsingborg i syd og Göteborg i nord, hele vejen igennem Halland. I stil med Sydostleden kan man køre den længde og etape, man ønsker, og man kan starte på ruten, hvor man finder den mest spektakulær eller interessant.

Kattegatleden giver en række store – og små – oplevelser ud over cykelturen. Et fantastisk kystlandskab med nærhed til smukke sandstrande og fine udsigtspunkter er bl.a. det, man kan glæde sig til. Herudover kører man igennem maleriske, små, gamle fiskerlandsbyer og hyggelige byer.

I løbet af turen vil man også passere flere historiske steder, som kan være interessante for en selv og også poderne – hvis de er med. 

God svensk mad og komfort

Der er caféer og restauranter på hele ruten, og mange af stederne serveres de lokale svenske råvarer.

Når benene synes ømme, er der – som på Sydostleden – et hav af forskellige overnatningsmuligheder at vælge imellem – alt fra campingpladser og Bed & Breakfasts til hoteller.

Der er også mange kurbade og badehoteller langs kysten, hvor man kan få hjælp til både ømme led og muskler eller bare nyde det for en stund, inden cykelturen går videre.

Man kan endda få transporteret sin bagage fra A til B, hvis man ønsker det, så en endnu højere grad af komfort opnås.

Se mere om Kattegatleden her

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her