Hornbæk Strand, Danmark, Blå Flag, strande

Find gode strande i Danmark tæt på campingpladserne

I Danmark hejste Friluftsrådet det første Blå Flag på en strand for mere end 30 år siden, som et blafrende symbol på rent badevand. Se her, hvilke af DCUs campingpladser, der ligger i nærheden af en strand med Blå Flag.

I 1987 blev de første Blå Flag givet til strande og havne i Danmark, der gjorde en ekstra indsats for miljøet og sikrede rent badevand til strandgæsterne. Dengang var der 19 strande, der fik tildelt flaget af Friluftsrådet, mens det blafrende kvalitetsstempel vajer i flagstængerne på 227 strande og 19 havne. I 1988 kom de første havne til og også DSB-færgerne Peder Pårs og Niels Klim sejlede med Blå Flag. Da Blå Flag var startet to år forinden i Frankrig greb Friluftsrådet idéen i Danmark, og her blev den franske forbindelse understreget ved, at det første Blå Flag til sejlere blev overrakt til Prins Henrik, der hermed kunne hejse det på kongeskibet Dannebrog.
 
– Det har altid været vigtigt for Friluftsrådet, at der også er fokus på at passe på naturen, formidle naturen og give glæden ved livet i vandkanten videre. Ved at formidle nogle af de oplevelsesmuligheder naturen giver får strandgæsterne tilføjet en ekstra dimension til strandturen. Det er vores håb, at de herigennem bliver bevidst om, at de er på besøg i et stykke natur, som er værdifuld, og som er noget, vi skal værne om. Vi skal ikke tage hverken naturen eller mulighederne for at færdes langs de frie danske kyster for givet, siger formand for Friluftsrådet Lars Mortensen.
 
Internationalt kendt og anerkendt flag
I dag er der flere end 4.000 Blå Flag i 47 lande over hele verden og turistmyndigheder- og organisationer har stor glæde af det velkendte flag i markedsføring af stederne som populære feriedestinationer.
 
– En ting er de oplevelser og faciliteter, man kan forvente på Blå Flag-strande over hele verden, men det globale perspektiv er også vigtigt i forhold til miljøet. Kun hvis vi står sammen på tværs af lande, kan vi gøre en indsats for kloden, og i mange lande er der ikke de samme miljøkrav, som vi har i Danmark – og som vi i øvrigt heller ikke havde herhjemme, da Blå Flag blev indført, siger Lars Mortensen.
 
Se mere om Blå Flag
 

DCU-pladser med Blå Flag-strande i nærheden
DCU-Camping Albuen Strand
DCU-Camping Blommehaven
DCU-Flyvesandet Strand Camp
DCU-Camping Gjerrild Nordstrand
DCU-Camping Hornbæk
DCU-Camping Kollund
DCU-Camping Kulhuse
DCU-Camping Mols
DCU-Camping Rågeleje
DCU-Camping Vesterhav
DCU-Camping Åbyskov Strand
DCU-Camping Ålbæk Strand

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her