Dansk Camping Unions landsformand Anne Vibeke Isaksen og greve Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille. Foto: Rasmus Schønning

Egeskov og Dansk Camping Union i unikt samarbejde

Egeskov og DCU var fælles om at skabe Europas første Camping Outdoor Museum, der åbnede i foråret 2021

Af redaktionen

Dét, der begyndte med en kop kaffe i stuerne på Egeskov Slot, mundede i foråret 2021 ud i Europas første Camping Outdoor Museum.

Og selv om der umiddelbart kan synes langt fra campingplads til slotshave, så har Egeskov og Dansk Camping Union overraskende mange ting til fælles.

– Jeg har altid har haft lyst til at lave et campingmuseum på Egeskov, men jeg har ikke vidst, hvordan jeg skulle tackle det. Med Dansk Camping Union får vi en unik viden ind. Det er dén type samarbejde, hvor to plus to giver fem, og hvor kreativiteten styrkes på begge sider, siger greve Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille.

Med Egeskovs ca. 250.000 årlige besøgende og med Dansk Camping Unions omtrent 50.000 medlemsfamilier, er det to stærke brands inden for dansk turisme, der går sammen. Egeskov rummer i forvejen både Veteranmuseet, Falck Museet, Købmandsmuseet og en række andre udstillinger ud over selve slottet, den prisbelønnede slotshave, legeskoven, årlige events og meget andet. Dansk Camping Union, som er Danmarks største interesseorganisation inden for camping, har eksisteret siden 1926 og driver i dag 21 campingpladser i Danmark.

- Både Dansk Camping Union og Egeskov har som hovedfokus at skabe nogle gode rammer for nærvær og glæde i øjenhøjde med gæsterne, og vi brænder begge for at åbne Europas første Camping Outdoor Museum. Derfor er vi meget begejstrede over at have indgået dette samarbejde, fortalte DCUs landsformand Anne-Vibeke Isaksen forud for åbningen.

Vil inspirere til oplevelser i naturen

Idéen med det nye Camping Outdoor Museum er at give de besøgende lyst til at komme ud i naturen – og inspirere dem til at få endnu flere gode oplevelser sammen udenfor.

– Jeg synes, at et Camping Outdoor Museum passer perfekt ind i de øvrige tilbud, vi har til de besøgende på Egeskov. Ud over at en tredjedel af vores gæster er campister, så beskæftiger vi os med det, folk laver i deres fritid – dér, hvor man har det rart. Og det har man jo, når man er ude i naturen og på camping, siger Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille.

– Det passer rigtig godt sammen med, at DCUs primære opgave er at skabe rammerne for og inspirere danskerne til at tage på camping – og finde et frirum fra en stresset hverdag. Og vi har ekspertisen og netværket til at være med til at opbygge et fantastisk museum med fokus på camping- og outdoorliv, siger Anne-Vibeke Isaksen.

 

Som medlem af DCU har du mulighed for at få rabat på årskort, hvis du køber det i løbet af maj eller juni. Læs mere her

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her