Aalborgs havnebad, havnefront

Besøg Nordjyllands hovedstad Aalborg

På en kør selv-ferie kan du komme tæt på de autentiske oplevelser i dit eget tempo. Sæt kurs mod Nordjyllands hovedstad Aalborg, den tidligere industriby ved Limfjorden, som i dag er forvandlet til en moderne storby og kulturby.

Af Linda Danielsen

Musik og middag i Aalborgs grønne hjerte

I kan gå til koncerter og karneval i byens grønne hjerte, Kildeparken eller ”Kilden”, som de lokale kalder parken. Den er én af Aalborgs ældste parker og danner hvert år i maj rammen om karnevalet i Aalborg. Gå en tur langs den flotte sti med træer og statuer af kendte billedhuggere og stop op ved De Syngende Træer – et område, hvor store musikere siden 1987 har plantet træer efter at have optrådt i Aalborg Kongres & Kultur Center. Tryk på knappen på boksen ved træerne og lyt til numre af bl.a. Cliff Richard, Elton John, Andrea Bocelli, John Cleese, Paul Simon og Leonard Cohen.

Vil I have en gastronomisk oplevelse, kan I nyde en lækker treretters middag, ledsaget af udsøgte vine på Comwell Hvide Hus-hotellets Restaurant Vesterbro. Siden 1969 har det tårnhøje hotel været et vartegn i byen. I dag kan overnattende gæster nyde panoramaudsigten fra de stilfuldt indrettede værelser på de høje etager, og besøgende kan tage en drink i hotellets hyggelige bar eller udendørs lounge, der ligger ud til Kildeparken.

Image
Kildeparken, De syngende træer, Aalborg

 

Aalborgs havnefront og Utzon Center

Der, hvor byens travle industrikvarter engang lå, finder du Aalborgs havnefront. Nyd udsigten til lystfiskerne på molen, til vandet og Limfjordsbroen eller hop i vandet fra det populære havnebad. Bliver I sultne, kan I stille den i Restaurant Fusion eller på skibsrestauranten Den Gamle Frue MS Elbjørn fra den danske isbrydertjeneste, der har ligget til kaj siden 2004.

Kig også ind i Utzon Center, der er tegnet af Jørn Utzon og sønnen Kim Utzon, og se design, arkitektur og kunst.

Tag en afstikker fra havnefronten ind på den travle bus- og gågade Østerågade. Her finder I Jens Bangs Stenhus, som er et femetagers, smukt udsmykket renæssancehus af mørkerøde munkesten fra 1624, og én af Aalborgs største og mest fotograferede historiske bygninger.

Image
Utzon Center, Aalborg


 

Historiske Hjelmerstald og hyggelige pladser

En af Aalborgs charmerende, gamle gader og kvarterer i det centrale Aalborg, hvor historien stadig lever, er Hjelmerstald med sine små kulørte og charmerende huse. Kvarteret omkring gaden blev til i midten af 1600-tallet, hvor man indrettede stalde til byens mange heste og senere opførte beboelse til byens fattige borgere. Et indslag i Hammerslag i 2015 gjorde Hjelmerstald verdensberømt i Danmark, og i dag sælges lejlighederne for 4,9-5,1 millioner kroner.

Kun få skridt fra Hjelmerstald er den hyggelige Mølleplads, som er Aalborgs ældste plads, hvor der var en mølledam fra 1200-1897. Slå dig ned blandt træerne ved de små borde og nyd den afslappede stemning og en kop kaffe eller øl fra Caféministeriet.

På Toldbod Plads, få skridt fra Aalborgs gågader og havnefronten, finder I Danmarks første musikalske fontæne. I sommerhalvåret kan du nyde synet af de flotte springvand og høre en ouverture fra Georg Friedrich Händels Water Music klokken 12, 15, 18 og 21. Slå dig ned på Bistro V og nyd en frokost og en friskbrygget Vendelbo-fadøl.
 

Image
Hjelmerstald, gamle huse, Aalborg

 

Spændende Street art

Man kan ikke undgå at lægge mærke til de spændende vægmalerier på husgavle og siloer. De farvestrålende kunstværker er spredt ud over hele byen. Fra havnefronten ses tydeligt et udsnit af jernbanebroen, lavet af Søren Elgaard, på Hedegaard Silo. Læg også mærke til ”Lighthouse” af kunstnerduoen AEC på Holbergsgade 1, ”Fred lives” af Tristan Eaton på Alexander Foss Gade og ”Love Desire” af Pichi Avo på Kattesundet og et murmaleri.

Image
Lighthouse, Holbergsgade 1, Aalborg, kunstnerduoen AEC, murmaleri

 

Nyd udsigten fra Aalborg Tårnet 

Tag elevatoren 55 meter op og nyd en 360-grader-panoramaudsigt over byen i ét af Aalborgs højeste vartegn Aalborg Tårnet, som findes på ”Skovbakken”, Søndre Skovvej 30. Herfra kan du nyde udsigten over Aalborg og øen Egholm på blot seks km2 og med 48 beboere. Tårnet blev opført i 1933 og er tegnet af arkitekt Carlo Odgård og konstrueret af civilingeniør Svend Rønnow på Aalborg Værft. Det er åbent mandag-søndag 11-17, og man skal blot trykke på en knap, så kommer der én ned med elevatoren og henter én.
 

Image
Aalborg Tårnet

 

Besøg vikingegravpladsen Lindholm Høje

En seværdighed for både børn og voksne finder du ved at køre over Limfjordsbroen til Nørresundby og til Lindholm Høje – Nordens største vikingegravplads og ét af Danmarks smukkeste fortidsminder fra yngre jernalder og vikingetid. Flere hundrede stensætninger markerer gravene på toppen af bakken, hvor du kan nyde en flot udsigt over Limfjorden. Ved gravpladsen er også Lindholm Høje Museet – et historisk museum med information om gravpladsen og arkæologiske fund fra området.

Image
vikingegravplads, Lindholm Høje, Nørresundby

 

Besøg øen Egholm i Limfjorden

På den lille ø Egholm, som dækker 605 hektar og har 50 indbyggere, er en storslået natur og et spændende fugleliv langs kysten. Hvert år gæstes øen af op mod 100.000 borgere og turister, og det er nemt at komme dertil med færgen og en overfartstid på ca. 5 minutter. Ved at følge den gule rute ”Egholm rundt” kommer du forbi mange af øens spændende seværdigheder, og der er også afmærkede vandreruter og en lejrplads. Kig efter det lille infohus ved færgelejet og få alt at vide om landskabet, dyre- og plantelivet på plancherne.

Image
Egholm, øen i Limfjorden

 

Campingpladser ved Aalborg

Aalborg Familie Camping Strandparken
Campingpladsen ligger et stenkast fra centrum i den vestlige del af Aalborg i naturskønne områder ud mod Limfjorden. Her er 130 pladser til campingvogne/autocampere, samt teltområde med bænkesæt. Autocamper-området har egne træterrasser. Der er en nyere legeplads med klatretårne, hoppeborg, gynger og vipper. Tæt ved campingpladsen er en lystbådehavn, og fra campingpladsen er der adgang til stranden og Vestre Fjordpark, tidligere Friluftsbadet, et 165.000 m2 stort sommerparadis og åndehul for alle aldre, genåbnet i 2017 og åben 10-19 i sommersæsonen. Skydebanevej 20, 9000 Aalborg. 
Læs mere om Aalborg Familie Camping Strandparken


Aalborg Camping & Hytteø
I udkanten af Aalborg, 30 minutter til fods fra Aalborgs midtby ligger Aalborg Camping, som har 30 hytter, der hver har plads til fem personer. Hytterne ligger på deres egen lille ø ned til lystbådehavnen på den ene side og med udsigt over fjorden på den anden. Skydebanevej 50, 9000 Aalborg.
Læs mere om Aalborg Camping & Hytteø
 

Nærmeste DCU-pladser

DCU-Camping Skovly/Tranum
DCU-Camping Ålbæk Strand
 

Nyttige links

Visit Aalborg
Aalborg Karneval

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her