Foto: Kirstine Krefeld

Om Dansk Camping Union

Hvad er Dansk Camping Union?

Dansk Camping Union (DCU) er en interesseorganisation, som varetager danske campisters interesser. DCU optræder også som bindeled mellem danske campister og campingbranchen i Danmark. DCU driver 20 campingpladser i Danmark – fra Nordjylland til grænselandet over Fyn og Sjælland til Bornholm. Du behøver ikke at være medlem af DCU for at overnatte på organisationens campingpladser, men medlemmer får både rabat på overnatning, færgebilletter, forsikringer og en lang række services og turistattraktioner herhjemme. DCU samarbejder desuden med en lang række af de ca. 500 campingpladser i Danmark og ca. 400 pladser i resten af Europa om rabat på overnatning.
Se alle DCUs campingpladser her
Se alle DCUs fordelspladser i Danmark her

Læs om Dansk Camping Unions historie, som begyndte i 1926

2023: Dansk Camping Union køber Danmarks største campingplads

Masser af aktiviteter i DCUs syv kredse

Organisationen har rødder helt tilbage til 1926, og har derfor også mange stolte traditioner med sig. I DCU er der syv kredse, som står for at arrangere alt fra ferieture og dagsudflugter til rejseforedrag, vinsmagning, grillhygge og meget, meget andet i lokalområdet. Alle medlemmer, der har lyst, kan være med til at lave arrangementer – og det er f.eks. også frivillige medlemmer af DCU, som hjælper til på Camping Outdoor Museum. Fra kredsene er der valgt medlemmer til hovedbestyrelsen, og de træffer sammen med forretningsudvalget de større beslutninger i organisationen om strategi, økonomi og meget andet.
Du kan læse mere om kredsene og deres aktiviteter her

DCU står bag Europas første Camping Outdoor Museum sammen med Egeskov

Den 1. maj 2021 indviede Dansk Camping Union i samarbejde med Egeskov på Fyn Europas første museum med fokus udelukkende på camping og outdoor. Museet ligger ved Egeskov på Fyn, og her kan de besøgende gå på opdagelse i camping- og outdoorlivets fortid, nutid og fremtid. Udstillingen guider de besøgende igennem alt det, der er og har været en del af danskernes camping- og outdoorliv gennem tiden. Fra det startede som primitivt lejrliv i små, utætte bomuldstelte over retroidyl i campingvogn i 1960’erne til topmoderne glamping og fortællingen om friluftsliv for de eventyrlystne i dag.
Læs mere om museet her

DCU giver unik rådgivning

Som den eneste organisation i Danmark i dag, hjælper DCU både nye og erfarne campister med alt fra teknisk rådgivning og vejledning i forbindelse med køb af campingvogn og andet udstyr, campingforsikringer, kontrakter og lavpraktiske råd. Derudover foretager DCU forskellige typer tests af biler, campingvogne, telte og andet udstyr til campingturen – og giver inspiration til, hvor der er spændende at tage hen på ferie og weekendture. En moderne organisation med et stærkt fællesskab I dag er DCU en moderne organisation med ca. 50.000 medlemsfamilier. Hovedsædet ligger i Rødovre ved København.
Læs mere om DCUs tekniske rådgivning her

DCU udgiver Skandinaviens største campingmagasin

Otte gange om året modtager medlemmerne Camping-fritid, som er Skandinaviens største campingmagasin – og fyldt med viden om og inspiration til campinglivet med tests, baggrundsartikler, nyheder, rejsestof og meget andet. Du finder desuden DCU på www.dcu.dk og på Facebook og Instagram under ”Dansk Camping Union”.
Som medlem kan du desuden læse magasinet online her

Dansk Camping Unions Whistleblowerpolitik

DCU’s whistleblowerordning har til formål at øge mulighederne for, at DCU’s ansatte kan ytre sig om kritisable forhold på arbejdspladsen uden at frygte for negative konsekvenser. Formålet med whistleblowerordningen er således at sikre åbenhed og gennemsigtighed i forhold til eventuelle (lov)overtrædelser og alvorlige uregelmæssigheder.

Læs om DCUs whistleblowerpolitik

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her