Horsens Garden spillede op

Danmarks største campingplads DCU Camping Lyngvig Strand officielt indviet

Der var musik, masser af mennesker og højt humør, da DCU holdt åbningsfest på DCU-Camping Lyngvig Strand.

Tekst Torben Brandt 

Foto Lasse Løndahl Henriksen og Rasmus Schønning

Når der sker noget stort, skal man huske at fejre det, og det var netop, hvad DCU gjorde på historiens måske sidste store bededag, hvor der blev holdt stor åbningsfest på DCU-Camping Lyngvig Strand, som Dansk Camping Union købte til sæsonen 2023.  Historisk set har der været mange tyske gæster på campingpladsen, der ligger i vidunderlig natur lige nord for Hvide Sande i første klitrække til Vesterhavet og med Ringkøbing Fjord på den modsatte side, men til åbningsfesten var der klart overtal af danske gæster, der ville være med til at fejre købet af Danmarks største campingplads.

Faner i strid vind

Festlighederne var arrangeret for at markere, at DCU-Camping Lyngvig Strand ikke ”bare” var DCUs plads, men derimod alle medlemmers campingplads. Åbningsfesten blev indledt med standerhejsning, som DCU 6. Kreds stod for, fordi campingpladsen rent geografisk ligger i 6. Kreds’ område, og det var derfor formand for 6. Kreds, Anna Lene Pedersen, som bød velkommen og ridsede dagens program op, mens DCU-flaget strøg til tops på standeren.  Klokken 11 marcherede Horsens Garden, der består af drenge og mænd i alderen 8 til 25 år, i deres flotte gallauniformer og bjørneskindshuer fra campingpladsens reception, mens de spillede for et stort opbud af glade DCU-medlemmer, der fulgte i hælene på dem rundt på campingpladsen. Med i følget var fanebærerne fra DCUs syv kredse, der måtte lægge alle kræfter i for at holde fast i fanerne i den kraftige østenvind, der store bededag blæste ind over Danmark.  

Fanebærere

Borgmesteren ønskede god vind

Heldigvis fik de mange campister mulighed for at søge læ og ly i det store festtelt, som DCU og 6. Kreds havde fået opstillet til lejligheden. Her holdt Ringkøbing-Skjerns borgmester, Hans Østergaard (V), tale og glædede sig over, at det var netop DCU, der havde overtaget campingpladsen, da de tidligere ejere ønskede at sælge.  – Jeg har læst, at du, Anne-Vibeke, har sagt, at købet af Lyngvig er det største, der er sket i DCUs historie, og at I har ledt efter en campingplads med denne beliggenhed i flere årtier. Det glæder os rigtig meget, at det er sådan, I har det med campingpladsen, sagde Hans Østergaard og understregede, at han så frem til et godt samarbejde med både pladsens lejrchefer og med DCU, inden han man en god portion vestjysk lune ønskede DCU ”god vind” med den nye plads.  Også DCUs landsformand Anne-Vibeke Isaksen tog ordet ved åbningsfesten, hvor hun glædede sig over den store tilføjelse til DCU-familien og blandt andet dvælede ved, at da DCU blev grundlagt i 1926 af en gruppe lejrsportsfolk, var drivkraften et ønske om at få et afbræk fra hverdagen og at komme ud i naturen.  – I dag, 97 år senere, er det af præcis de samme grunde, at vi tager på camping, sagde Anne-Vibeke Isaksen, inden hun og Hans Østergaard i fællesskab klippede snoren over som symbol på, at campingpladsen nu var indviet.  Efterfølgende var DCU vært ved en let anretning, hvor der var lækkerier til såvel maven som halsen. Derefter kunne de fremmødte hvile sig i nogle timer, inden der om aftenen var fest i teltet med spisning og musik af orkesteret Rabalder, der diskede op med gamle Kim Larsen- og Gasolin-sange. 

Borgmester Hans Østergaard og landsformand Anne-Vibeke Isaksen klipper snoren.

1.200 pladser

DCU-Camping Lyngvig Strand er på 23 hektar og består derudover af yderligere 10 hektar, som overvejende er klit- og hedelandskab. Pladsen er på cirka 1.200 enheder, hvoraf størstedelen er unummererede pladser, men det er også muligt at bestille plads på forhånd, hvis man foretrækker det. Campingpladsen er den 21. i DCU-familien og med tilføjelsen af de 1.200 enheder er DCUs samlede antal enheder med et trylleslag blevet forøget med cirka 22 %.

 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her