Hvad bør det gennemsnitlige elforbrug være på en CV?

Inger Lise Kragh
04.07.2019 11:25

Vi er netop kommet hjem fra en tur, der omfattede besøg på DCU Ålbæk (dejlig plads, i øvrigt), og her blev vi præsenteret for en elregning med et forbrug på 30 KWH efter måler for 6 dage - altså i snit 5 KWH pr. dag.

Vi havde følgende kørende på el: 142 l. Thetford Absorber-køleskab på effekttrin 3 ud af 5, 5-liters Truma-vandvarmer, LED TV på stand-by + i snit 1½ times TV-kigning pr. dag, Triax aktiv-antenne, 1.100 W elkedel i 7 minutter pr. dag (varmt vand til morgenkaffen), et elektrisk ur samt ca. 1 times lys tændt omkring sengetid. Vognen er en Adria årgang 2015, så de nævnte apparater er alle forholdsvis nye, og vi har ikke brugt elvarme under opholdet.

Vi betvivler på ingen måde DCU Ålbæks registrering af vores forbrug, men synes umiddelbart 5 KWH pr. døgn virker til at være i den høje ende, specielt fordi vores 130 m2 parcelhus med gasfyr, 2 TV og en radio på standby plus diverse elure og småforbrugere har brugt 5,3 KWH i "tomgangsstrøm" mens vi var væk, og i øvrigt ligger på et dagligt gennemsnitsforbrug på ca. 7,3 KWH når vi er hjemme.

Men hvad er jeres erfaring? Er 5 KWH et forventeligt forbrug på et sommerdøgn i en CV?