Bryllup på DCU-Camping Rågeleje Vielsen foregik i smukt solskinsvejr foran det telt og den campingvogn, hvor Marianne og Henrik Gudmundsen i år er fastliggere. Foto: Torben Brandt
Nyheder

Marianne og Henrik blev gift på campingpladsen

Frieriet foregik i forteltet, og bryllupsceremonien fandt sted på campingpladsen, da Marianne Berger Pedersen og Henrik Gudmundsen sagde ja til hinanden på DCU-Camping Rågeleje.
Annonce

Tekst: Torben Brandt

Solen skinnede i juli 2019, som var den bestilt til anledningen, da Marianne Berger Pedersen og Henrik Gudmundsen blev smedet sammen som rette ægtefolk i uformelle rammer foran deres campingvogn og fortelt på DCU-Camping Rågeleje.

– Du ved ikke, hvad du går ind til, sagde en af bryllupsgæsterne med et smil, da han krammede den nervøst trippende brudgom foran forteltet.

– Jo, for jeg har været gift to gange før, lød det kække svar fra Henrik Gudmundsen, som dog erkendte, at der var nerver på.

– Jeg føler, jeg har en million sommerfugle i maven. For jeg har jo hverken set hendes kjole, hendes hår eller noget som helst. Så jeg er meget spændt, indrømmede Henrik Gudmundsen i de lange minutter, indtil bruden ankom til ceremonien.

Friede i forteltet

I dagene op til vielsen var der blevet hængt sedler op på campingpladsen, så pladsens øvrige gæster vidste, at noget særligt var i gære foran Marianne og Henriks fortelt.

Særlig var dagen i den grad for parret, der mødte hinanden på deres fælles arbejdsplads, Finns Handicapkørsel, hvor kollegaskabet udviklede sig til kæresteri, som nåede en foreløbig kulmination, da Henrik Gudmundsen gik på knæ og friede i forteltet på DCU-Camping Rågeleje.

Livet som campister er noget, de har haft til fælles fra begyndelsen af forholdet, og derfor blev de enige om, at brylluppet skulle foregå på campingpladsen, hvis det kunne lade sig gøre – og det kunne det heldigvis.

– Henrik har været gift to gange før i kirke og på rådhus, men jeg har ikke været gift ­før. Camping er noget, vi har sammen, så derfor sagde jeg til Henrik, at jeg gerne ville giftes på campingpladsen, og den var Henrik heldigvis med på, sagde bruden, som efter vielsen hedder Marianne Berger Gudmundsen.

Viet af campingforhandler

Bryllupsceremonien blev foretaget af Jesper Behrensdorff, der er byrådsmedlem i Gribskov Kommune, og som samtidig er indehaver af Bijé Fritid & Camping i Helsinge.

– Det er meget specielt at være campingforhandler og så få lov til at vie på en campingplads, sagde Jesper Behrensdorff, der citerede den danske digter, Axel Juel, i sin tale til parret.

– Dejligst af alle glæder er glæden for slet ingenting, ikke for noget, du kan eller vil, glæden for intet, og glæden for alt, glæden fordi du er til, sagde Jesper Behrensdorff.

Efter vielsen holdt det nygifte par reception for familie og venner på campingpladsen, inden en limousine kørte dem til København, hvor Oslobåden fragtede dem til Oslo på bryllupsrejse.