Gode råd og ideer

Ford C-Max 1,5 Ecoboost som campingtrækker

Posted by Lindhard Bjergelund, 01/11/2019 - 18:00

Kære medcampister.

Vi står foran et bilskift - vil gerne gå fra diesel til benzin på grund af ændret kørselsmønster til hovedsagelig korte ture i hverdagen og længere ture med CV.
Vi skal trække en 1300 kg total CV og har tænkt på at købe en Ford C-Max 1,5 150 hk benzin med et moment på 240 nm. Vi rykker fra 320 nm, så det vil være en reduktion i trækkraft, men de 240 må vel være OK? Er der nogen der har erfaring med bilen som trækker og om det evt. vil være nødvendigt med ekstra fjedre - kører i øjeblikket med MAD fjedre med god effekt. Vores kuglevægt er lidt høj på CVèn (Dethleff) - ca. 80 - 85 kg - i praksis vil det være svært at få det lavere, så er jeg bange for at vægtfordelingèn giver ustabilitet.
Erfaringer modtages gerne.

M.v.h.
Lindhard

Posted by Lindhard Bjergelund, 01/15/2019 - 16:49

Hej Erik.

Mange tak for svaret - det var hvad jeg håbede på, så det er rigtig fint. Iøvrigt fin kørselsøkonomi synes jeg.

M.v.h.
Lindhard

Posted by Erik Petersen, 01/15/2019 - 12:45

Det tror jeg ikke, du skal være bekymret over. Jeg har af samme årsag som dig - skiftet fra Toyota Auris 2,0 diesel til Ford Focus 1,5 Ecoboost. Jeg frygtede lidt, at overgangen fra diesel til benzin ville betyde kørsel med ret høje omdrejninger og dermed dårlig økonomi.
Men jeg vil næsten påstå, at benzineren er mere fleksibel og på turen til Kärnten brugte jeg 6. gear (tempo 100) meget mere end jeg nogensinde har gjort med en dieselbil. Jeg har 1.100 kg. på krogen og kørte ca. 11 km. på literen. Jeg kører i en ST-line med en lidt strammere undervogn - men Ford har altid haft ry for en god og stabil opsætning, så jeg tror ikke du får behov for MAD-fjedre.
God fornøjelse
fra Erik P.

Image
DCU medlemskab collage

Join DCU

Cheap holidays in Denmark with DCU Deal

The DCU deal offers the following advantages:

  • 30% discount on the price per person
  • Children up to 12 years - free of charge
  • Reduced price for young people (12 and 17 years)
  • Dogs – free of charge
  • Free wifi

 

DCU-Deal: 470,- DKK 

Sign up