Robens Green Cone, tipi, telt, telt til udendørseventyrer Green Cone er en firepersoners tipi udført i let, stærkt og holdbart materiale. Foto: Robens
Telte

Robens tipi til udendørseventyrer

Robens lancerer en robust tipi til brug i de mere ugæstfri egne.
Annonce

Små koniske teltes vindafvisende egenskaber har længe været værdsat af udendørseventyrere i verdens ugæstfri egne. Den prisbelønnede skandinaviske teltspecialist, Robens, har anvendt sin store erfaring i designet af det nye Green Cone, som passer perfekt til udendørsaktiviteter og campingture.
 
Green Cone er en iøjnefaldende firepersoners tipi. Udført i HydroTex HD med et let, stærkt og holdbart 75D-oversejl i polyester, som er eksklusivt for Robens, med en polyuretanbelægning med et vandsøjletryk på 5.000 mm. Tipien har en enkelt robust, men let teleskopisk #7001 T6-aluminiumsstang, der gør teltet nemt og hurtigt at slå op – en stor hjælp under barske vejrforhold.

Robens Green Cone, tipi, telt, telt til udendørseventyrer, aktiv ferie, teltferie, teltcamping
Foto: Robens
 


Når stangen anvendes sammen med inderteltet, forlænges den, så den skaber en luftspalte ved at løfte yderteltet fra jorden. Den øgede luftcirkulation og ventilationsåbningerne i toppen minimerer kondensdannelse. Green Cone kan også bruges uden inderteltet, og derved reduceres vægten fra 5 kg til kun 2,9 kg. Teleskopstangens fjederbelastede knapper gør det muligt at justere stangen tilstrækkeligt til at lukke luftspalten og dermed minimere træk og vandsprøjt i regnvejr samt indtrængning af insekter.
 
Green Cone har en D-formet hoveddør, der giver nem adgang, god ståhøjde på toppunktet og et stort indgangsparti, når inderteltet anvendes. Hovedstangen er forskudt for at øge den brugbare plads i inderteltet. Den øges yderligere af den lille væg i inderteltet, der dannes ved hjælp af en lille stang, som er syet ind i hvert hjørne. Inderteltet har en O-formet dør med et netpanel. Teltbunden er solid, men let i 75D 210T-polyestertaffeta og netbeskyttede ventilationsåbninger ved jorden, der holder inderteltet frisk og beskyttet mod insekter.

Læs mere om Robens og find nærmeste forhandler

Vejl. udsalgspris: Green Cone DKK 2.599,95

Robuste telte

Robens tester fortsat alle sine telte på egne testfaciliteter. Ved testene registrerer de den maksimale vindhastighed (MAX), som teltet udsættes for, samt den gennemsnitlige vindhastighed (AVG), ved hvilken der forekommer strukturel ustabilitet. Strukturel ustabilitet kan f.eks. være en knækket eller bøjet stang, eller der kan være tale om, at teltet klapper sammen for så at rejse sig igen, når vinden tager af. Op til den maksimale vindhastighed er der ikke på noget tidspunkt forekommet nogen form for katastrofalt svigt.

Robens anvender nu et ikon, der også kan ses på Robens website, som viser tallene for MAX (maksimal vindhastighed) og AVG (gennemsnitlig vindhastighed) for de enkelte telte. Tallene fra vindtest for Green Cone er en maksimal vindhastighed på 135 km/t og en gennemsnitlig vindhastighed på 130 km/t.