Billede af par der sidder foran Dannebrog

Skamlingsbanken Besøgscenter

Få 10 % rabat på entrébillet for kortholder + 1 voksen

Adresse
SKAMLINGSBANKEN/Museum Kolding
Skamlingvejen 125
6093 Sjølund
Info
10 % rabat på entrébillet for kortholder + 1 voksen
Annonce

Besøgscenter 

Kig endelig indenfor i Skamlingsbankens besøgscenter, der med sin arkitektur smelter ind i det unikke landskab.

Gå på opdagelse i den digitale fortælling og bliv klogere på de fire store kræfter – naturen, stedet, talen og samlingen – der har gjort Skamlingsbanken til det nationale samlingssted, det er i dag. 

Café SKAU

Fra besøgscentrets Café SKAU er der den mest fantastiske udsigt over området med Lillebælt i baggrunden. Her kan man nyde en god kop kaffe med lidt sødt eller en let anretning.

Benyt også lejligheden til at gå på opdagelse i besøgscentrets museumsbutik, der frister med fine bæredygtige gaveartikler.

Naturen

Skamlingsbanken er formet af kræfterne fra den seneste istid, hvor gletsjere fra Lillebælt skubbede sten, grus og ler foran sig og dannede det markante morænelandskab med stejle bakker og slugter.

Banken har en meget stor variation i jordbunden, som gør den til levested for usædvanligt mange forskellige planter og dyr.

Historien 

Siden 1843 har Skamlingsbanken været et folkeligt og nationalt samlingssted. Store talere har stået på banken og talt med en kraft, der har ændret forholdene for mange; for retten til at tale dansk, for kvinders valgret og til fejringer som den store befrielsesfest i 1945.

Guidet tur

Skamlingsbanken rummer så mange fortællinger, at det er oplagt at booke en guidet tur med en af Museum Koldings guider, som levende fortæller om områdets mindesmærker og de stærke kræfter, der har skabt stedet.

Man kan vælge at gå med på en allerede planlagt tur, og er man en gruppe, kan man planlægge sin helt egen tur, hvis man kontakter Museum Kolding. Læs mere her

Gåture 

Kombiner besøget med en travetur i områdets stejle bakker og dybe slugter. På Skamlingsbanken er der anlagt flere dejlige traveruter - både til en slentretur på bankens top eller en mere strabadserende vandretur - valget er jeres.

Stierne er gode, men terrænet er en smule kuperet - husk på, det er Syd- og Sønderjyllands højeste bjerg.

Allerøverst oppe på Højskamlingen 113 meter over havet er udsigten over landskabet og Lillebælt noget af det smukkeste – måske Danmarks flotteste udsigt.

Åbningstider: https://museumkolding.dk/aabningstider/

Husk dit DCU-medlemskort. Rabatten kan ikke kombineres med andre rabatordninger.
 

Billede af familie der kigger på udstillingen
Foto: SKAMLINGSBANKEN /Museum Kolding

 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her