Modelbane Europa

Modelbane Europa

20 % rabat

Adresse
Modelbane Europa
Østergade 9
8370 Hadsten
Info
20 % rabat
Annonce

Modelbane Europa – fascination, leg og viden

Modelbane Europa hører til de største offentlige modeljernbaner i Nordeuropa, et interaktivt museum med et årligt besøgstal på 5-6000 gæster. De fleste er børnefamilier og bedsteforældre med børnebørn. Modelbane Europas udstillinger er opstillet i lokaler på i alt ca. 500 m2.

Fakta:

 • To store modelbaneanlæg: Tysk og dansk
 • Storslåede landskaber med mange detaljer
 • Mere end 1,2 km spor
 • Over 100 tog i drift
 • Legeanlæg for børn og andre barnlige sjæle
 • Hyggelig Café

Folkene bag Modelbane Europa beskriver selv det lille museum således:

”Vi har skabt et modelbaneanlæg i mesterklassen, anlæg de færreste har mulighed for at opbygge selv, men som kan tjene til fornøjelse og inspiration for både den helt almindelige familie og modeljernbanefolk. Vores mål er at eftergøre virkeligheden så præcist som muligt i skala 1:87.”

Det tyske anlæg er bygget som et storslået landskab, hvor togene kører gennem dybe dale og høje bjerge, mørke tunneller og over imponerende broer. De mere end 80 forskellige tog viser 100 års jernbanehistorie. Alle gør de holdt ved hovedbanegården med 11 perronspor. Tryk på knapper rundt omkring på anlægget starter biler på vejene eller sætter produktion i bygninger i gang og figurer i bevægelse.

På det danske anlæg kører togene gennem et typisk parti af den jyske længdebane med stationsbyer, bakker og åer. Mange af husene er modeller af autentiske huse, som de så ud ca. 1960. De omkring 35 tog stammer fra forskellige tidsepoker. Her kan man få maximalt udbytte af detaljer og ikke mindst lyden fra mange af lokomotiverne. Man starter selv de enkelte tog med tryk på en knap. Andre knapper sætter små figurer i landskabet i bevægelse.

Café og butik

I Modelbane Europas butik kan man købe modeltog og modeljernbanetilbehør som skinner, sporskifter, vogne og huse i byggesæt. I caféen sælges kaffe, te, læskedrikke, is og Modelbane Europas helt unikke ”Svellekage”. Caféen er indrettet som en kupé fra et MR-tog, hvor man kan spise sin medbragte mad, blot man køber drikkevarerne i caféen.

Lokalerne ligger i gadeniveau, indeholder ingen trappetrin og kan derfor let besøges af kørestols-brugere.

Modelbane Europas drift varetages udelukkende af frivillig og ulønnet arbejdskraft.

Modelbane Europa har egen hjemmeside, egen Facebookside med over 1400 følgere.

Endvidere henvises til vore Youtubekanal.

Modelbane Europa arrangerer gerne besøg af grupper på over 15 personer til rabatpris – i eller uden for normal åbningstid (særtog). Henvendelse: Carsten Sejersen, tlf. 2988 4138. Mail: ekstratog@modelbaneeuropa.dk.

Få 20 % rabat på voksenbillet ved forevisning af DCU-medlemskort. 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

 • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
 • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
 • Rabat på attraktioner i hele Danmark
 • Teknisk rådgivning
 • Rabat på service hos DCU Servicecentre
 • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her