Esrum Kloster

Esrum Kloster

- 900 års danmarkshistorie i hjertet af Kongernes Nordsjælland

Adresse
Esrum Kloster & Møllegård
Klostergade 11-12
3230 Græsted
Tlf. 48 36 04 00
Mail kloster@esrum.dk
Info
20 % rabat på entre
Annonce

Besøg Esrum Kloster & Møllegård

Her mærker du historiens vingesus og arven efter fortidens arbejdsomme munke. Samtidig byder Esrum Kloster på noget af Nordsjællands dejligste natur med eng, sø og skov.

Her kan du udforske udstillingen og komme tæt på munkelivet, deltage i årets mange aktiviteter, dufte til urter og blomster i klosterhaven, klappe lammene på klosterengen, besøge naturlegepladsen, spise frokost under æbletræerne i Møllecaféen eller gå på opdagelse blandt de mange fristelser i butikken.

Udstilling på Esrum Kloster

Inde i det gamle kloster gemmer sig en historie om magt og religion, men også om munkenes fordybelse og meditation. Til tonerne af tidebønnerne inviteres du ind i det allerhelligste – til munkenes bønner og messesang – en sanselig og helt særlig oplevelse.

Aktiviteter for hele familien

Hele sommeren og i de fleste af årets øvrige ferieperioder afholdes interessante aktiviteter for hele familien. Ligesom man også kan deltage i flere større og mindre arrangementer, lige fra Esrum Ølfestival over Nordsjællands Vandrefestival til Folkekøkkener og Julemarked. Hold dig orienteret på esrum.dk

Klosterhaven

Klostrets have har over 200 forskellige planter, som blev brugt af de urtekyndige munke i husholdningen og til medicinske eller religiøse formål.

Foto: Esrum Kloster

Esrum Møllegård

Munkene var de første til at bygge møller og udnytte vandkraften i Esrum Å, senere omlagde Christian IV åen for at skabe mere vandkraft. I dag kan du se den gamle kornkværn og turbineværket, der engang leverede strøm til Esrum by.

Butik

I klosterbutikken kan du fristes af Esrum Klosters krydrede klosterøl, over kvalitets legetøj, Hansen Is og honning fra engens bistaderne. Her er også duftende håndcremer, bløde uldplaider og delikatesser produceret at munke og nonner på klostre rundt om i Europa.

Møllecaféen

Møllecaféen bruger masser af friske urter i køkkenet. Alt mad laves fra bunden og råvarerne er så vidt muligt økologiske og fra lokale producenter. Nyd frokosten eller en kop kaffe indenfor i den gamle møllegård, eller under æbletræerne i den grønne caféhave. 

Foto: Esrum Kloster

Naturlegeplads

Har børnene brug for at røre sig, så tag dem med på naturlegepladsen, hvor de kan lege sig ind i middelalderens børneunivers.

Nationalparken

Esrum Kloster er et godt udgangspunkt for gå-, cykel- eller vandreture i Nationalpark Kongernes Nordsjælland. Der findes adskillige afmærkede ruter med start fra klostret.

DCU-rabat

Du kan få 20 % på entré til udstillingerne på Esrum Kloster og på den gamle vandmølle ved fremvisning af dit DCU-medlemskort.

Praktisk info:

P-plads
Esrum Kloster har en stor parkeringsplads

Fri adgang til området
Der skal ikke indløses entré til deres udendørsområde og du kan frit* besøge klappefår, naturlegeplads, café og butik.

OBS
Udstillingen i klostret fordeler sig over flere plan: Der er ingen elevator på klostret. Du finder toilet og handicaptoilet ved både kloster og vandmølle.

Åbent
Hele året, se mere på hjemmesiden www.esrum.dk

*Ved enkelte arrangementer, såsom Esrum Ølfestival og julemarked vil dele af området kræve entré. Hold dig orienteret på hjemmesiden. 

Foto: Esrum Kloster

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her