Esrum Kloster

Esrum Kloster

20 % rabat

Adresse
Esrum Kloster & Møllegård
Klostergade 11-12
3230 Græsted
Tlf. 48 36 04 00
Mail kloster@esrum.dk
Info
20 % rabat
Annonce

Besøg Esrum Kloster & Møllegård

-Hvor natur, kultur og historie mødes i hjertet af Kongernes Nordsjælland 

Her mærker du historiens vingesus og arven efter fortidens arbejdsomme munke. Samtidig byder Esrum Kloster & Møllegård på noget af Nordsjællands dejligste natur med eng, sø og skov. 

Her kan du udforske munkenes gamle klosterbygning, deltage i årets mange aktiviteter, dufte til urter og blomster i klosterhaven, klappe lammene på klosterengen, besøge naturlegepladsen, spise frokost under æbletræerne i Møllecaféen eller gå på opdagelse blandt de mange fristelser i butikken. 

Kom indenfor på Esrum Kloster 

Særligt fortællingen om middelalderens munke og klosterlivet udfolder sig i udstillingen bag de tykke mure, men Esrum Kloster rummer også masser af spor af alle dem, der kom til efter klostertiden: Konger, dragoner, amtmænd, postmestre og enken efter en oberst. 

Hver weekend kan du med en billet i hånden høre vores dygtige formidlere fortælle historien. 

Aktiviteter for hele familien 

Hele sommeren og i de øvrige skoleferier tilbydes sjove og lærerige aktiviteter for hele familien. Ligesom man også kan deltage i flere større og mindre arrangementer, lige fra Esrum Kloster Ølfestival over Smag på Klosterhaven til Folkekøkkener og Julemarked. Hold dig orienteret på esrum.dk.

Klosterhaven 

Haven er et plantehav af dufte, farver og sanseindtryk. Der gror over 150 forskellige arter i haven. En del er velkendte krydderurter og stauder, som mange af os dyrker hjemme i haven, men der vil også være mere sjældne planter, især lægeurter. 

Esrum Møllegård 

Munkene var de første til at bygge møller og udnytte vandkraften i Esrum Å, senere omlagde Christian IV åen for at skabe mere vandkraft. I dag kan du se den gamle kornkværn og turbineværket, der engang leverede strøm til Esrum by. 

Butik 

I butikken kan du lade dig friste af Esrum Klosters krydrede klosterøl, Hansen Is, bløde uldplaider og honning fra klosterets egne bistader. Her finder du også duftende håndcremer, parfumer og delikatesser produceret at munke og nonner på klostre rundt om i Europa. 

Møllecaféen

Møllecaféen bruger masser af friske urter i køkkenet. Alt mad laves fra bunden og råvarerne er så vidt muligt økologiske og fra lokale producenter. Nyd frokosten eller en kop kaffe indenfor i den gamle møllegård, eller under æbletræerne i den grønne caféhave. 

Naturlegeplads 

Har børnene brug for at røre sig, så tag dem med på naturlegepladsen, hvor de kan lege sig ind i middelalderens børneunivers. 

Nationalparken 

Esrum Kloster & Møllegård er et godt udgangspunkt for gå-, cykel- eller vandreture i Nationalpark Kongernes Nordsjælland. Der findes adskillige afmærkede ruter med start fra klostret. 

DCU-rabat 

Du får 20 % på entré til udstillingerne på Esrum Kloster og på den gamle vandmølle ved fremvisning af dit DCU-medlemskort. 

Praktisk info: 

P-plads 

Esrum Kloster & Møllegård har en stor gratis parkeringsplads 

OBS 

Udstillingen i klostret fordeler sig over flere plan: Der er ingen elevator på klostret. Du finder toilet og handicaptoilet ved både kloster og vandmølle. 

Åbent 

Hele året, se mere på hjemmesiden www.esrum.dk

Foto: Esrum Kloster

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her