Vogne og udstyr

LED lys på campingvogn

Skrevet af Kurt Jørgensen, 25-01-2021 - 15:45

Vi har fået ny campingvogn - Adria Adora med LED lygter.
Nu viser det sig at vores bil - en Peugeot 508 (ny) tror, at der er fejl på lyset på campingvognen og blinker med dobbelt hastighed. Peugeot mener det skal afhjælpes med en adapter til at sætte mellem bilens stik og campingvognen - med det løser ikke problemet. Campingvognsforhandleren har prøvet vognen på 4 andre biler og siger at den virker som den skal.
Er der nogen, der har oplevet noget lignende og eventuelt har en løsning på problemet?
vh Kurt Jørgensen

Skrevet af Peter Skov, 25-01-2021 - 20:30

Hej.
Jeg har også en Peugeot 508, hvor jeg havde problemer med, at bilen melder fejl- Det er ganske rigtigt, at det skyldes mindre strømforbrug. Jeg har en adapter med modstand monteret imellem stik på bil og trailer. Jeg har ikke siden haft problemet.

Peter Skov

Skrevet af Kim Borchers, 25-01-2021 - 16:33

Hej Kurt

Uden at være ekspert, så tænker jeg at det skyldes elektronikken i bilen bliver forvirret over de nye LED lamper på campingvognen og det mindre forbrug at strøm. Man kan købe en adapter, som måske kan løse dit problem. Jeg har ikke selv problemer, men har læst om flere på nettet, der har samme problem som dit.

https://www.harald-nyborg.dk/produkt/canbus-adapter-13-13-pol

Håber du finder en løsning,

Mvh Kim

Skrevet af Inge Merethe Pedersen, 20-02-2022 - 15:27

Hej Kurt. 

Vi har samme problem med en Knaus Südwind 2022 og en Mondeo årgang 21. Efter afprøvning af diverse adaptere uden virkning fik vi bil og campingvogn grundig undersøgt på autoriseret værksted. Hos Ford er man kommet frem til, at det formentligt skyldes, at blinklyset på campingvognen er "løbeblink", hvilket betyder, at der tændes en LED-pære ad gangen og når alle er tændt slukkes de på en gang. Denne stigning og bratte fald i strømforbrug forvirrer elektronikmodulet, der styrer strømtilslutningen til anhængerstikket. Modulet opfatter det som fejl eller fejlstrøm, og afbryder efter 1-2 blink. Efterfølgende kontakt til Knaus forhandleren, der oplyste, at de kendte til 3 lignende tilfælde med Mercedes, BMW og Volvo - alle helt nye biler.  Der er nu rettet forespørgsel til Knaus og Ford Danmark, om der der kan findes en løsning.  Tænker problemet vil stige i takt med nye bil- og campingvogne kommer på markedet, og der er tilsyneladende ikke blev taget højde for dette, da campingvognene blev godkendt til synsfrisammenkobling.

Hvis de autoriserede forhandlere ikke kan finde en løsning, har jeg tænkt at få ændret "løbeblinket" så alle led-pærer tænder og slukker samtidigt, og dermed formentligt ikke vil forvirre elektronikken i anhængermodulet. Har hørt Matronics i Bylderup-Bov skulle være eksperter på området. 

Jeg hører i øvrigt meget gerne, hvis der findes andre løsninger.

Mvh

 

Verner Pedersen, Kolding.