Vogne og udstyr

LED lys på campingvogn

Skrevet af Kurt Jørgensen, 25-01-2021 - 15:45

Vi har fået ny campingvogn - Adria Adora med LED lygter.
Nu viser det sig at vores bil - en Peugeot 508 (ny) tror, at der er fejl på lyset på campingvognen og blinker med dobbelt hastighed. Peugeot mener det skal afhjælpes med en adapter til at sætte mellem bilens stik og campingvognen - med det løser ikke problemet. Campingvognsforhandleren har prøvet vognen på 4 andre biler og siger at den virker som den skal.
Er der nogen, der har oplevet noget lignende og eventuelt har en løsning på problemet?
vh Kurt Jørgensen

Skrevet af Peter Skov, 25-01-2021 - 20:30

Hej.
Jeg har også en Peugeot 508, hvor jeg havde problemer med, at bilen melder fejl- Det er ganske rigtigt, at det skyldes mindre strømforbrug. Jeg har en adapter med modstand monteret imellem stik på bil og trailer. Jeg har ikke siden haft problemet.

Peter Skov

Skrevet af Kim Borchers, 25-01-2021 - 16:33

Hej Kurt

Uden at være ekspert, så tænker jeg at det skyldes elektronikken i bilen bliver forvirret over de nye LED lamper på campingvognen og det mindre forbrug at strøm. Man kan købe en adapter, som måske kan løse dit problem. Jeg har ikke selv problemer, men har læst om flere på nettet, der har samme problem som dit.

https://www.harald-nyborg.dk/produkt/canbus-adapter-13-13-pol

Håber du finder en løsning,

Mvh Kim

Skrevet af Inge Merethe Pedersen, 20-02-2022 - 15:27

Hej Kurt. 

Vi har samme problem med en Knaus Südwind 2022 og en Mondeo årgang 21. Efter afprøvning af diverse adaptere uden virkning fik vi bil og campingvogn grundig undersøgt på autoriseret værksted. Hos Ford er man kommet frem til, at det formentligt skyldes, at blinklyset på campingvognen er "løbeblink", hvilket betyder, at der tændes en LED-pære ad gangen og når alle er tændt slukkes de på en gang. Denne stigning og bratte fald i strømforbrug forvirrer elektronikmodulet, der styrer strømtilslutningen til anhængerstikket. Modulet opfatter det som fejl eller fejlstrøm, og afbryder efter 1-2 blink. Efterfølgende kontakt til Knaus forhandleren, der oplyste, at de kendte til 3 lignende tilfælde med Mercedes, BMW og Volvo - alle helt nye biler.  Der er nu rettet forespørgsel til Knaus og Ford Danmark, om der der kan findes en løsning.  Tænker problemet vil stige i takt med nye bil- og campingvogne kommer på markedet, og der er tilsyneladende ikke blev taget højde for dette, da campingvognene blev godkendt til synsfrisammenkobling.

Hvis de autoriserede forhandlere ikke kan finde en løsning, har jeg tænkt at få ændret "løbeblinket" så alle led-pærer tænder og slukker samtidigt, og dermed formentligt ikke vil forvirre elektronikken i anhængermodulet. Har hørt Matronics i Bylderup-Bov skulle være eksperter på området. 

Jeg hører i øvrigt meget gerne, hvis der findes andre løsninger.

Mvh

 

Verner Pedersen, Kolding.

 

Skrevet af Per Rasmussen, 07-06-2022 - 20:08

Jeg har en Peugeot 308 fra 2018 som har samme problem med løbelys.Jeg har prøvet adaptor uden held og vil gerne høre hvis der findes en løsning

Per Rasmussen

21282405

Skrevet af Michael Ravnholt, 09-06-2022 - 14:25

hej alle

Nu ved jeg ikke hvem der er adspurgt til disse problem stillinger, men tænker en auto elektrikker sagtens kan lave det.

Tænker osse, at måske et lidt større batteri kan gøre en forskel, men ikke alene.

alle biler laver overskuds strøm, så mon ikke dette vil kunne samles op i et nyt batteri.

 

Skrevet af Rolf Sundstrup, 01-02-2023 - 09:59

Vi har en Seat 2021 med styreboks til anhængertrækket, og en ny 2023 Fendt med Led lys inde og ude.

Efter råd herinde købte jeg en 13/13 ben adapter i Biltema som skulle hjælpe med tilpasning. En løsning jeg ikke finder passende, idet jeg mener at synsfri sammenkobling jo skulle være garanti for at tingende passede sammen. Samtidig virker adapteren heller ikke, jeg her kun lys i venstre side på campingvognen.

Jeg har talt med Seat om problemet, fordi jeg oplever at det må være i bilen problemet skal løses. Det må være myndigheder og fabrikanterne der i fællesskab bør have styr på den slags og ikke overlade det til lægmand at tumle med noget så væsentligt som lygteføringen.

Jeg skal ud med bilen til Seat i næste uge, og vil bidrage med hvad der sker. 

Jeg har tumlet siden november 2022 med problemet, og forstår slet ikke hvad typegodkendelse dækker over når forbrugere udsættes for noget sådan.

Rolf

Skrevet af Rolf Sundstrup, 02-03-2023 - 10:16

Til Niels Bisgaard Rasmussen!

Seat I Tåstrup som har serviceret mine to sidste Seat biler, har efter kontakt med teknisk afdeling afvist mig og melder ud at bilen efter deres mening er i orden fordi de ikke kan måle fejl på trækket.

En afgørelse som jeg er lodret uening i og jeg mailer med Seat Importøren om problemet.

Som datamekaniker kender jeg noget til netværk og den slags, og forstår udmærket hvordan en canbus fungerer. Det er ikke nok blot at måle spænding på kablerne, men det der foregår på en canbus er ligesom på netværk som fungere med Mac adr. og IP adresser. Alle som har leget med Märklin tog og fulgt med digitaliseringen ved hvad jeg taler om.

Så sagen fortsætter. Jeg har henvendt mig til Aplus i forhold til at mit vogntog jo er ulovligt når lyset ikke virker på campingvognen. Jeg har ikke modtaget svar.

Nu overvejer jeg at kontakte Politiet for hvad sker der når jeg lige straks skal på Camping. Jeg har måtte aflyse to ture.

Jeg har gravet frem i lovteksten, efter råd fra Stefan Rosenkilde, DCU som bragte mig på sporet.

Bil og campingvogne skal være godkendt i forhold til EMC standarden.

Jeg vedlægger et skærmdump af Bekendtgørelsen som er på 185 sider. Hvis du ønsker at modtage denne bekendtgørelse i sin helhed, så skriv til min mail: rolfs@rudsund.dk så sender jeg den gerne. Jeg mener at huske atteksten om EMC er på side 55-59.

Ud fra lovteksten fremgår det at køretøjer også skal følge EMC standarden som er vedtaget i EU.

Det er mit ønske at måske DCU eller FDM samler op på den konflikt vi som almindelige borgere havner i, i forhold til genstridige importører/forhandlere.

Jeg agter ikke at lade mig forføre af usaglige argumenter, men vil følge denne til dørs, om jeg så skal i retten for min ret.

Hvis andre har det ligeledes er det nemmere at stå sammen om det.

Bekendtgørelsen jeg her henviser til er fra 2019, men der er adskillige revideringer, jeg faldt blot over denne fordi min Seat er fra 2020. Mit indtryk er at der er monteret forkert kabelsæt på min bil, selv om den fra ny blev købt med træk. Da jeg fik bilen virkede trækket ikke. Seat fiksede det!! men ved 1. service hvor bilen skulle opdateres brændte computeren af i bilen. Der gik mere end en uge gør jeg fik min bil igen.

Måske vil DCU vil samle op på de erfaringer vi kommer frem til. Jeg finder ikke at forhandlerne er særlig hjælpsomme. Seat i Tåstrup havde aldrig hørt om EMC forordningen som omhandler alt muligt elektronik og skabe overensstemmelse mellem snitflader.

Billede fjernet.

Skrevet af Michael Ravnholt, 02-03-2023 - 12:39

Hvad med at tage fat i importøren af bilen !!! og hvis sådan en ikke findes, så skriv direkte ned til WV

Jeg har haft et problem med et bilmærke :) BMW den rustede, ingen i danmark gad gøre noget, men da jeg havde fået hul igennem hos BMW gik det stærkt. selvom den var 8,5 år gl. :) jeg fik nye døre og bagklap.

Og jeg fortår udmærket problemet og kampen, men måske skal man samles og sende dem en mail med problemet, tror nu nok de gerne ser jer som tilfredes kunder.....  men det er dem i Danmark der er nogle røvhuller.

Skrevet af Rolf Sundstrup, 02-03-2023 - 15:28

Er involveret. Har fået mail men har overladt det til forhandleren. 
 

tror faktisk at det er der aben ligger begravet. Skubber aben frem og tilbage med os kunder som gidsler. De sku vide hvilke omkostninger der ligger skjult i tab af renomme. 
de ku lære noget af Toyota Kia m.fl. 

Skrevet af Inge Merethe Pedersen, 07-03-2023 - 12:58

Vi har fået løst problemet ved hjælp hos Lunderskov Camping og Knaus importøren. Lygterne på campingvognen blev udskift uden beregning. De nye lygter har indbygget lidt modstand, så bilens system kan "genkende" lamperne, uden at melde fejl. 

Undervejs afprøvede vi også at få installeret en modstand på ledningen til blinklygterne. Dette virkede også, så  problemet kan løses af denne vej. Modstanden kan sættes på ledningen under campingvognen som en "shunt".

Modstand kan f.eks. købes hos matronics Matronics - Ekspert i LED produkter og elektronik til belysning men sikkert også hos auto-elektro.

Problemet viste sig at være biler med et såkaldt canbus "relæ' der styrer strømmen til anhænger kombineret med, at en led lamper stort set ikke bruger strøm. Dermed kan bilens overvågningssystem melde fejl, og for at sikre mod overlast, vil den så slukke for strømmen. - indtil næste gang man starter bilen. 

Håber I får løst problemet. 

Skrevet af Rolf Sundstrup, 07-03-2023 - 14:57

Dejligt at i har fået løst problemet. Desværre er en ny Fendt fabrikeret med lys der holder vognens levetid ud. Man kan ikke gribe ind i elektronikken uden at lave skade. 
 

sagen er at Eu har vedtaget en EMC standard som både biler og campingvogne skal overholde. 

og hvis dette bliver gjort så virker tingene sammen. 
 

loven indeholder henvisning til disse specifikationer. Og lov skal holdes også af bilfabrikker og bilsælger. 
problemet opstår når en bilsælger eftermonterer et træk der ikke lever op til EMC standarden. Så er den gal. Min bil blev bestilt som ny med monteret træk. 
herved opstår balladen. 
 

og jeg er ikke den eneste der er udsat for denne behandling fra Bilforhandlere. 
jeg har tænkt mig at holde fast og få min ret opfyldt. 
 

Jeg forstår slet ikke Importører og Bilsælgere som tænker: går den, så går den!

Skrevet af Niels Bisgaard Rasmussen, 09-03-2023 - 17:43

Hej igen. Vi har købt en led styreboks hos et trailer firma. Så virker det. Den hedder en ledstyreboks 12v. 
https://trailer.dk/ledningsnet-til-trailer-17/led-styreboks-12v-13-polet-2284.html

Vi kontakter imorgen mercedes og campingvognsværksted, om det er ok at køre med? 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her