Vogne og udstyr

Gulvvarme

Skrevet af Jan Winnickilindegaard Feld, 01-03-2024 - 21:42

Hey.

 

Er der nogen herinde som er eksperter i ALDE og gulvvarme?

Grunden til mit spørgsmål er at jeg har fået oplyst at jeg ikke kan forvente min gulvvarme skal virke bedre end nu. Så med en temperatur på 22-23 grader i vognen, så skal gulvet bare være 14-15 grader. Kan det være rigtigt?

Kan det ydermere være rigtigt at gulvvarmen er sekundær varme? Tænker at det have sin egen kreds for at være sekundær. Sådan er det med EL

 

Hilsen en fortvivlet campist

Skrevet af Peter Jentoft Ebdrup, 06-03-2024 - 18:26

Vi har separat kreds til gulvvarmen, men vi kan ikke justere temperaturen separat. Vi kan tænde for gulvvarmen eller lade den være slukket.
Når gulvvarmen er tændt, bliver gulvet tempereret, sådan lunt at gå på. Jeg ved ikke, nøjagtigt hvor varmt det bliver, men det er ikke gulvvarmen, som alene varmer vognen op. Det sørger blot for, at vi ikke fryser om fødderne.
 

Skrevet af Per Nørregaard, 07-03-2024 - 13:20

Der kan være forskel fra vogn til vogn, men har du en shunt-ventil på varmesystemet ? I så fald er kunsten at få den stillet i den rigtige position. Den vil typisk sidde der hvor tilførslen til gulvvarmen er. Følg rør / flowet. Hvis du lukker den shunt helt så tvinges praktisk taget al varme ned igennem gulvvarmeslangerne (og dermed ingen varme gennem radiatorerne). Så det gælder om at åbne den så meget (eller så lidt) at der går "meget" varme ned i gulvslangerne og "lidt" varme gennem radiatorerne. prøv dig frem. Jeg håber det giver mening. 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her