Gode råd og ideer

Gode råd og erfaring med langtids camping i Spanien

Skrevet af Anni Søgaard Nielsen, 25-12-2022 - 09:48

Ville høre om der var nogen som kunne komme med råd til hvordan man langtscamper i Spanien. Råd som omfatter: camping pladser, priser, post hjemme, priser på mad, Osv.  Vi er helt uerfarende og går snart på pention. Hilsen Anni og Jan

Skrevet af Hans Helge J. Larsen, 04-01-2023 - 11:20

Hej Anni og Jan

Ja ”Skytterne” gengiver (på munter vis) et hav af deres erfaringer fra mange vinterturer, også i Spanien.

Østkysten er vores favorit, hovedsagelig på grund af klimaet. Vi er faldet for ”Costa Calida” (Den lune kyst), nærmere bestemt, Region Murcias kyst. Det er meget begrænset hvad der kommer af nedbør her, også i følge DMI. Det gælder om at komme afsted nu. Dagene er 2½ time længere end herhjemme, på denne tid af året.

På ud og hjemturen har vi benyttet: Camping L´Albera i 17750 Capmany, Girona. En udmæket plads til en overnatning, der er kun få langtidscampister. Desuden Camping El Eden i Peñiscola Castellón. Pladsen ligger kun et par hundrede meter fra Middelhavet. Her tilbringer mange hele vinteren, men der har altid været plads til os, for en overnatning. Vores lange ophold har altid været på Camping Los Madriles, som ligger otte hundred meter fra Middelhavet, i landsbyen Isla Plana 22km vest for Cartagena. Pladsen er anlagt på en svagt skrånende bjergside, vendt mod syd. De velfungerende servicebygninger er ikke nye (januar-februar 2020). De første seks formiddage om ugen er den lille butik åben. Vi køber, som de fleste, en lun baguette om morgenen, og ikke meget mere. Men der findes stort set alt hvad man behøver. Prisen er højeste ACSI-pris, selv om man bor her nu hvor der er højsæson. Det er (var) ikke muligt at reservere men man kan altid ringe og få at vide om der er nogen der har afregnet og forlader pladsen senere på dagen eller dagen efter.

Prisen på mad, spørger I, den er som de fleste andre ting lidt billigere end herhjemme. ”Post hjemme”? Hvis vi forstår spørgsmålet, så er svaret: Få genboen til at tømme postkassen.

Det er bare med at få pakket campingvognen/autocamperen, så den står klar når pensionen tikker ind.

Venlig hilsen, og god tur. Hans Larsen   

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her