Camping i udlandet

Vinterdæk på campingvogn

Skrevet af Keith Riley, 13-12-2022 - 09:50

Skal man have vinterdæk på campingvognen på vinterferie i Østrig (igennem Tyskland).

Det mener vores lokale forhandler, at man ikke behøver ?????? Keith

Skrevet af Michael Ravnholt, 13-12-2022 - 10:43

gælder i Østrig?

Regler for vinterdæk:

Det er lovpligtigt at have vinterdæk på bilen fra den 1. november til den 15. april, når det er vinterføre. Det vil sige, når vejene er dækket af sne, slud eller is.

Krav til vinterdækkene er, at de skal monteres på alle 4 hjul, være mærket med M+S og have en mønsterdybde på minimum 4 mm.

Kørsel med sommerdæk kan accepteres, såfremt du har monteret snekæder på de trækkende hjul. I så fald er den anbefalede maksimale hastighed 50 km/t.

Det er i øvrigt førerens ansvar, at bilen er udstyret med det nødvendige vinterudstyr. Hvis man lejer en bil, skal man derfor selv huske at tjekke, om det krævede vinterudstyr er med.

Regler for pigdæk:

Pigdæk er tilladt fra 1. oktober til 31. maj, dog kun på køretøjer op til 3.500 kg. Der skal i så fald være pigdæk på alle 4 hjul samt på en evt. anhænger. Den maksimale hastighed med pigdæk er på motorvej 100 km/t og på landevej 80 km/t.
Når man kører med pigdæk, skal der desuden i bagruden påsættes en "pigdæksmærkat". Denne kan købes hos FDMs søsterklub ÖAMTC, på tankstationer mv.

Læs mere: Se ÖAMTCs hjemmeside (eksternt link)

Regler for snekæder:

Snekæder er tilladt i Østrig. Kører man med snekæder, er den anbefalede maksimumhastighed 50 km/t. Produktet autosock er godkendt som snekæder. Andre tilsvarende produkter er ikke godkendt.

Skrevet af Michael Ravnholt, 13-12-2022 - 10:44

Hvilke regler gælder i Tyskland? 

Regler for vinterdæk:

Det er lovpligtigt at have vinterdæk eller helårsdæk på bilen, når der er vinterføre på vejen i Tyskland . Dækkene skal være mærket med M+S eller et bjerg- og snefnugssymbol eller begge dele. Der er ikke særskilt krav om vinterdæk på anhængere, men det anbefales.

Vinterdæk produceret fra 1. januar 2018 skal være mærket med et bjerg- og snefnugsymbol, for at blive anerkendt som vinterdæk i Tyskland.

Der kommer dog en overgangsordning, så dæk produceret seneste 31. december 2017 kan nøjes med M+S-mærket frem til udgangen af september 2024.

Læs mere: Det betyder symbolerne på dæk 

Regler for pigdæk:

Det er ikke tilladt at køre med pigdæk i Tyskland.

Regler for snekæder:

Det er tilladt at benytte snekæder. I så fald er der en fartgrænse på 50 km/t. I bjergområder vil der i vintervejr være skilte, hvis snekæder er påkrævet.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her