Gode råd og ideer

Betalingsanlæg i Italien

Skrevet af Lennart Søderberg, 05-12-2022 - 14:28

Jeg har d.d. modtaget et brev fra Nivi S.p.A. i Italien med en opkrævning på 2 euro + gebyromkostninger - ialt 13,78 euro, fordi jeg den 20. juni 2014 passerede betalingsanlæg Firenze Sud med min campingvogn. Ja du læser rigtigt: i 2014 - altså 8½ år siden. 

På opkrævningen er min campingvogns registreringsnummer anført.

Jeg har da ikke kunne passere dette anlæg uden at betale.

Og hvordan har de kunne fremskaffe mit navn og adresse så de har kunne sende dette brev til mig?

Er det fup og fidus?

Venlig hilsen Lennart

Skrevet af Jens G. Jensen, 05-12-2022 - 19:56

hej

den er nok god nok

jeg har lige fået en bøde fra østrig på 120 eu. fordi min vinette ikke var klistret fast men sad i en klemme i forruden kunne de se på foto

det er nok nin egen skyld 

jens

Skrevet af Kurt B. Andersen, 05-12-2022 - 21:52

Der har efterhånden været en del opslag i div. facebook grupper, hvor mange andre har været udsat for det samme. Samstemmende kan man sig, at de alle oplyser, at de faktisk befandt sig det pgl. sted på det pgl. tidspunkt, men alle undrer sig over, at de ikke skulle have betalt.

Jeg har også selv kørt en del i Italien og kan simpelthen ikke se, hvorledes man skulle kunne passere deres betalingsanlæg uden at betale. Jeg tænker så  om det kan være fordi, at deres betalingsanlæg fejlagtigt ikke har registreret cv, hvilket de så efterfølgende har opdaget. Men kan ikke huske, om alle de opslag jeg har set har været med cv.

Der er lavet aftaler EU landene i mellem om adgang til hinandens motorregistre, hvis der skal opkræves bøder, afgifter m.m.

Det kan du bl.a. læse om her

https://fdm.dk/alt-om-biler/koer-selv-ferie/regler-udlandet/boeder-europa#:~:text=Hvem%20Kan%20Inddrive%20b%C3%B8der%20I%20Danmark?

Det er jo hamrende irriterende, da de fleste jo nok ikke vil være i stand til at bevise, at de rent faktisk har betalt, da de passerede.

Hvis du skal til Italien igen på et tidspunkt, er det eneste rigtige nok at betale, så du ikke risikerer at stå med en aktuel efterlysning eller hvad de nu kan finde på. Så må konen have for 100 kr. mindre i julegave.

Man kunne måske også spørge DCU eller FDM, om det var noget, som de kunne tænke sig at undersøge nærmere.

Selv hvis man har passeret et sted med cv, hvor anlægget fejlagtigt ikke har registreret cv, så er det jo grotesk, at man kan få afgift så mange år siden, da man jo formentlig ikke selv har bemærket fejlen, da man passerede. Det foregår jo normalt bare efter devisen - betal og vær glad.

Skrevet af Lennart Søderberg, 06-12-2022 - 10:53

Lad mig lige slå fast: Det drejer sig ikke om beløbets størrelse - jeg har allerede betalt. Jeg orker ikke en kamp for ca. 100,- kr.

Men hvad med min retssikkerhed? Tænk hvis du fik en bøde ind ad døren fra dansk politi, der sigter dig for at have kørt frem for rødt lys for 8½ år siden?? Det er da ikke ok! Den ville nok ikke holde i Byretten.

Og den cv som jeg kørte med dengang eksisterer ikke mere.

Og ja - man kan inddrive bøder inden for EU. Men det er ikke en bøde, men manglende betaling. Hvis jeg skylder et hotel 100,- kr i udlandet kan det ikke være rigtigt at man udleverer mit navn og adresse. Jeg har i øvrigt adressebeskyttelse i Folkeregisteret. 

Den myndighed i Danmark, der har udleveret mit navn og adresse skulle have nægtet dette og meddelt Italien, at man ikke kan fremsætte dette krav 8½ efter hændelsen. 

Venligst Lennart

PS. Og i det link Kurt henviser til, der er Italien ikke nævnt.

Skrevet af Claus Petersen, 06-12-2022 - 15:46

Vi kørte hjem fra en dejlig påsketur ved Lago Maggiore med 5.Kreds den 17/4 d. å.. 

For 2 uger siden modtog vi et brev fra samme advokatfirma, Nivi S.p.A., forøvrigt forfattet på fejlfrit Dansk. Vi havde også kørt gennem et "betalingsanlæg" uden at betale; beløb stort 7,30 Euro, alt iberegnet. Forseelsen beløb sig til 2,41 Euro for begge køretøjer, med diverse gebyrer løber det så efter 7 mdr. op i de 7,30 Euro, ca. 54,00 danske Kroner (pyt).

Jeg skrev tilbage, på Dansk selvfølgelig, og udbad mig fotodokumentation for det "betalingsanlæg" som jeg skulle have kørt igennem, og modtog indenfor 5 minutter et langt "autosvar" på Engelsk, ren rygsvømning!

Fru Petersen mente nu at de 54,00 Kr. havde vi nok råd til så afgiften blev betalt.

Men dette "betalingsanlæg" spøgte lidt i min bevidsthed, så jeg gik på Google Map og fandt dette ( se nedenstående link) 

https://www.google.fr/maps/@45.7702252,8.8236461,3a,75y,98.14h,90t/data=!3m6!1e1!3m4!1siJW4pNPD6zdTOpVQ0brPYw!2e0!7i16384!8i8192?hl=da

Forseelsen er begået på A60 lidt øst for Varese her er en tunnel på ca. 2-3 Km. og kort før tunellen står dette skilt som viser der skal betales for at køre igennem tunellen og at det skal ske i løbet af 15 dage på den nedenstående Mailadresse. Det når man jo ikke at se i forbifarten.

Men at dette advokatfirma kan få mine data oplyst krænker min retssikkerhed.

For år tilbage havde et vidne sat en seddel med reg. nr. af "synderen" (lille bule på forskærm) i vinduesviskeren. Min kone forsøgte forgæves at få oplysninger om "synderen" ved Politiet, men nej det måtte de ikke oplyse. Men et advokatfirma i Italien kan på vegne af et privat firma (motorvejens ejer) få udleveret mine personhenførbare oplysninger ????. Hvad skal vi så med en Databeskyttelseslov?

Mvh. Claus Petersen

NB! Rigtig Glædelig Jul og Godt Nytår til alle glade campister i dette land.

 

Skrevet af Lennart Søderberg, 06-12-2022 - 16:35

Helt enig med Claus. 
Men hvem er det der har udleveret oplysninger om mig? Hvordan finder jeg ud af det?

For det vil jeg gerne klage over.

Hilsen Lennart

PS. Claus - dit eksempel med den tunnel og skilt du viser er jo helt hen i vejret. Det kan da ikke være rigtigt at man med 100 km/t skal nå at aflæse en mailadresse.

 

Jeg har klaget til Rigspolitiet og Datatilsynet med flg. tekst:

 

Jeg har gårs dato modtaget et brev fra Nivi S.p.A. Via Odorico da Pordenone 20, 50127 Firenze, Italien, med opkrævning af 2 euro plus gebyromkostninger ialt 13,78 euro idet jeg tilsyneladende den 20. juni 2014 er kørt igennem et betalingsanlæg kld. Firenze Sud med min campingvogn SB .... og lukket igennem efter betaling, men åbenbart nu skylder 2 euro. 

Hvem har udleveret oplysninger om mig, så jeg har modtaget brev på min private adresse og med hvilken lovhjemmel? Der er jo ikke tale om en bøde.

Opslag i motorregisteret må kunne spores.

Jeg har iøvrigt adressebeskyttelse i Folkeregisteret.

Der må være nogen der har foretaget opslag i motorregisteret på min campingvogn, der iøvrigt er afmeldt. Læg mærke til at hændelsen skete i 2014 - altså for 8 ½ år siden!

Venlig hilsen Lennart Søderberg

Skrevet af Kurt B. Andersen, 06-12-2022 - 20:02

Det er ikke helt korrekt, at Italien ikke er omfattet af reglerne. Det er alle EU-landene.

Derudover er der nogle aftaler om, at visse lande også kan få de danske myndigheder til at opkræve for dem, og der er Italien ikke nævnt. 

Men selve udvekslingen af oplysninger omfatter flere lande.

Skrevet af Lennart Søderberg, 06-12-2022 - 21:52

Og så en lille "sjov" detalje:

Det var faktisk ikke mig der kørte campingvognen gennem omhandlede betalingssted og dermed heller ikke mig, der betalte ved betalingsstedet.

Vores bil var brudt sammen syd for Firenze og blev via SOS afhentet af et italiensk "fejeblad". Bilen stod på fejebladet og campingvognen blev koblet bag på "fejebladet". Vi blev anbragt i førerhuset som passagerer og så blev vi kørt via omh. betalingssted, hvor den italienske chauffør betalte, til et værksted, hvor bilen blev afleveret og vi blev med campingvognen kørt til en nærliggende campingplads.

Jeg ved godt at det ikke ændrer noget da campingvognen trods alt har passeret et betalingssted - men alligevel :-)

Hilsen Lennart

Skrevet af Peter Jentoft Ebdrup, 07-12-2022 - 16:28

@Claus Petersen og Lennart Søderberg

 

Oplysninger fra cpr-registeret er ikke tophemmelige. Virksomheder kan abonnere på oplysningerne i personregisteret

Link:  https://cpr.dk/borgere/hvad-staar-der-om-mig-i-cpr-registerindsigt/personabonnementer

Her står bl.a. skrevet, at
"Private virksomheder, foreninger mv. har efter CPR-lovens §38 ret til at få leveret oplysninger fra CPR om en større afgrænset kreds af personer, som virksomheden på forhånd har identificeret enkeltvis enten via personnummer eller navn og adresse. ..."

På samme måde er oplysninger fra DMR (digital motorregister) heller ikke hemmelige. Disse oplysninger kan virksomheder også abonnere på.

Derfor kan en ejer af et køretøj relativt nemt findes.

Samtidig samarbejder landene i EU, således at overtrædelser i et EU-land kan forfølges i de øvrige lande. Jeg ved ikke, om der er enkelte undtagelser, men Danmark er i hvert fald med i dette samarbejde.

Men i dagens Verden skal man alligevel være lidt vågen, da der findes adskillige banditter rundt omkring. Og falske opkrævninger af stort set alle typer - også bøder og afgifter - er ofte forekommende.
Derfor er det bestemt relevant at være skeptisk overfor opkrævninger fra fx et advokatkontor i et andet land.

Skrevet af Lennart Søderberg, 08-12-2022 - 11:50

Ja så er det jo lige meget at man har adressebeskyttelse, hvis man alligevel kan få udleveret min adresse ved at påstå at jeg skylder 15,- kr.

Og skulle regningen ikke være sendt til den, der trak min cv gennem betalingen? Han må jo have betalt for at få fejebladet igennem !?

Og 8½ år efter?? 

 

Venlig hilsen Lennart

 

Skrevet af Claus Petersen, 12-12-2022 - 17:48

Hej Lennart!

Da jeg først så dit startindlæg her på tråden, var der en lille klokke der ringede i mit baghoved.

Var der ikke en lignende sag som jeg havde set før, endda i år?

Jo nemlig denne i "Camping og Fritid" Nr. 5, side 60.

Klik på linket her, og slå op på side 60. https://issuu.com/danskcampingunion/docs/cf5_2022_samlet_low

Ja, morskaben fortsætter. Hav nu en God Jul og et dejlig nyt Campingår i 2023.

 

Mvh.

Claus Petersen

Skrevet af Michael Ravnholt, 13-12-2022 - 10:06

hej :)

Det burde være noget som DCU burde tage fat i....

De burde tage kontakt til de nævnt steder og udbede sig et svar på hvordan det kan lade sig gøre at sende en manglende betaling så lang tid efter.... og lige forklare hvorfor de skal sætte en advokat på sagen, som så kun sender en autosvar til en.....

Ham steffan herinde fra burde få opgaven ?

Min kammerat fik forleden en bøde tilsendt fordi han i østrig ikke have sat den vignette fast i ruden. :) det kostede vist over 750 kr.

 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her