Vogne og udstyr

TV i campingvogn

Skrevet af Ole Rubak, 30-03-2022 - 19:24

Ny Adria 572. Internetantenne monteret, Philips smarttv indkøbt Vi har Stofapakke og Netflix. På I-pad har vi Stofa Web-tv. Hvordan ser vi den hjemlige Stofapakke på turen ?Hjemme er TV’t koblet på router = internet og tv-signal fra kabel. TV ‘t har de relevante tilslutningsmuligheder. Kan man “smide” udsendelser fra I pad web-tv over på smarttv’t? Eller ?

Hjææælp;-)

mvh

 

Skrevet af Eigil Jacobsen, 03-04-2022 - 13:49

Vognen er monteret med ny antenne, men det er kun muligt at se DR programmer, men så har vi en lille router med seperat simkort, til routeren kan tilkobles optil 8 enheder. 
Routerens kapacitet er væsentlig bedre end som at dele fra mobilen.

 

Hjemme har vi YouSee TV pakke og de købte kanaler kan ses via Apple TV, i campingvognen, forudsat vi har internet i området. 

Man skal selvfølgelig være opmærksom på at det kræver stor datamængde at se tv,  som dog er billig i dk, men i udlandet kan være lidt af en udfordring.

 

Skrevet af Kurt B. Andersen, 03-04-2022 - 20:07

Først og fremmest skal I have en internetforbindelse, idet hverken Stofa kanaler eller Netflix sender via normal antenne.

Så er det, hvordan I får signalet fra Ipad eller mobiltelefon over på TV. Der skal I have fundet ud af, om Jeres tv har nogen muligheder for at modtage signalet fra ipad eller mobil trådløst. Nogle tv har den mulighed indbygget og det kan bl.a. være via Chromecast.

Ellers er der også mulighed for at købe en Chromecast og sætte i tv, da de ikke koster ret meget. Endelig er der mulighed for at købe et specialkabel som kan forbindes fra ipad eller mobil til tv. Men de fleste vil nok vælge at bruge Chromecast.

Hvis det bliver en løs Chromecast vil jeg anbefale, at I først får den tilsluttet hjemme og konfigureret via Jeres normale netværk og tv.

Når I så er afsted, skal I på Jeres mobil oprette et hotspot, som I giver samme navn som Jeres hjemmenetværk og også samme kode. På den måde har I sikret Jer, at de kan kommunikere med hinanden. Hvis I vil bruge Jeres ipad så tilslutter I også den til Jeres hotspot, så den er på samme netværk som chromecasten. 

Endelig skal I  have styr på hvor meget data I har til rådighed i forhold til, hvor meget TV i forventer at skulle se. I  skal ca. regne med et forbrug på 1 gb pr. time tv.

Især i udlandet har de fleste selskaber valgt at stille begrænset data til rådighed.

Får I brug for meget data i udlandet, vil det typisk være billigst at købe et ekstra data/simkort i det pgl. land.

Som udgangspunkt skal I ikke regne  med at kunne bruge det wifi, som campingpladsen stiller til rådighed, idet der ofte er dårlig dækning og begrænset båndbredde til rådighed.

Skrevet af Ole Rubak, 16-05-2022 - 13:03

Tak for svar. Elgiganten: køb et kabel fra Ipad til TV, Ipad vil så få/finde/søge signal fra tlf (wifi?) tlf. som "hotspot". Er det den nemmeste løsning, jeg har pænt stort abonnement ved Yousee også 43 udlande.

Klarup Caravan: kabel fra Ipad til TV, køb router og indsæt simkort fra Yousee. På routeren sidde to antenner, sku evt. den ene af og forbind samme til din "internetantenne".

Med sidste løsning skulle jeg vel så koble mig på campingpladsens net. Flere siger at det tit er svagt/ikke hurtigt nok osv. Som Kurt skriver.

Chromecast er jeg ikke kun på, da alle mine "ting" ligger på Ipad

Til begge svarere. send meget gerne en sms til 30255642 med jeres mob.nr. så ringer jeg op.

Mvh

ps haster lidt afgang på søndag :-)

Skrevet af Kurt B. Andersen, 17-05-2022 - 20:58

Jeg vil prøve her at kommentere på dit svar.

Både Elgiganten og Klarup camping har for så vidt ret i, at det nemmeste er en kablet løsning mellem  din ipad og dit tv.

Så skal du have signal ind på din ipad. Du bruger formentlig nu et wifi anlæg hjemme til at komme på nettet? Eller har du et simkort i? Umiddelbart går jeg ud fra, at du ikke har simkort i, og derfor skal bruge et wifi signal.

Når du kommer frem, så kan du jo starte med at finde ud af, om der rent undtagelsesvis skulle være et brugbart wifi signal på campingpladsen. Det er sjældent, men jeg har faktisk oplevet det et par gange. Så kobler du bare til det og så er du kørende.

Er der ikke ordentligt wifi på pladsen, så skal du i stedet på din tlf lave et hotspot/internetdeling. Så vil tlf. udsende et wifi signal og det  finder du så på din ipad og kobler op mod og taster derefter password, som telefonen har lavet eller også har du selv valgt et. 

Man kan dog være uheldig at være i et område, hvor der er dårlig telefondækning, og så får man altså heller ikke mulighed for at lave et ordentlig wifi.

Det er vist efterhånden sjældent det sker, men det kan se.

Anbefalingen med router bruges fordi, at en router generelt har bedre antenner indbygget, så man vil ofte på routeren kunne få en bedre forbindelse til tlfnettet og derfor er der også større chance for, at man kan få det til at virke. Ulempen er at man så skal have et ekstra simkort, idet den kræver eget simkort for at virke. Så kobler man ipad på dette netværk i stedet for, og hvis man har dårlig tlf forbindelse, kan man jo også koble sin tlf. på routeren.

Hos flere selskaber har man mulighed for at købe et ekstra simkort for rimelige penge, som så forbrugsafregnes via det abb. man har i forvejen. Der skal man undersøge hos eget selskab, om det kan lade sig  gøre, og hvad det koster.

Nogle vælger også at købe et helt særskilt abb. til data til routeren, men de har så typisk heller ikke det store abb. på telefonen i forvejen, så for mig lyder det som om, at I bare skal have et ekstra simkort til nuværende abb. hvis det kan lade sig gøre til en rimelig pris, hvis I vælger den løsning.

Med hensyn til at I evt skal skrue den ene antenne af, så mener de, at for at få et endnu bedre signal, så bør man også have en udvendig antenne. Denne antenne kobler man så til det stik, hvor man skruede den ene antenne af. Grunden til at de anbefaler det er, at  når man er inde i en campingvogn, så befinder man sig ofte i en metaldåse, hvor signalet kan have svært ved at trænge ind.  Så derfor vil en udvendig antenne kunne skaffe et meget bedre signal. Forskellen på ude og indesignal er meget nemt  at se. Se signalstyrken på telefonen inde i campingvognen og gå derefter udenfor. Der er oftest meget stor forskel. 

Personligt har jeg indtil nu altid klaret mig udelukkende med min tlf. og ved dårligt signal i campingvognen har jeg lagt telefonen ud i forteltet. Enkelte gange har jeg oplevet så dårligt signal, at jeg  ikke fik noget brugbart, men det har  jeg kunnet leve med, da det  er begrænset, hvor meget tv jeg ser, men det er efterhånden længe siden, at det har været helt håbløst.

Du skriver  så "med sidste løsning kan jeg vel koble mig på pladsens wifi". Nej det kan du ikke. Din router laver sit eget netværk via 4g eller 5g netværket, og den kan ikke koble sig på andre netværk.

Chromecast anser jeg ikke som et sikkerhedsproblem, da den jo kun skaber en forbindelse mellem ipad og tv. Jeg har ikke hørt om, at nogen på noget tidspunkt har hacket den forbindelse, og hvis de skal hacke det, er det ikke chromecast de skal hacke, men den wifi forbindelse du har. Lad være med at tænke på det som et problem.

Konklusion. Hvis I vil sikre Jer  så godt som muligt, så køber I en router, som har mulighed for tilslutning af en ekstern antenne (som I jo angiveligt allerede har). Det behøver ikke at være den fra campingcenteret med 2 antenner, når den alligevel skal kobles til en ekstern antenne, da det så vil være den antenne, som vil levere det signal, som I har brug for. Campingcentre er generelt dyre med al den elektronik, som de sælger, så det kan typisk købes noget billigere på nettet. De fleste teleoperatører (heriblandt Yousee) sælger også routere, og der vil den nok kunne købes noget billigere, og da du har stort abb. hos dem i forvejen, kan du måske få en ekstra god pris.

Du har øvrigt også mulighed for at installere netflix app og stofapakken på din tlf. så du i stedet sender signalet fra den direkte til tv. Det er alt efter, hvad man synes er mest smart.

Sidste ting - du har ikke skrevet, om I skal befinde Jer i Danmark eller i udlandet. Selv om du har meget data på dit abb., så gælder der normalt helt andre regler for, hvor meget man kan bruge i udlandet. Nogle vælger at købe særskilt abb. til det formål, og det vil typisk være ret dyrt, men andre køber et simkort i det land, hvor de skal feriere. Det har jeg selv haft gjort bl.a. i Tyskland, Kroatien og Italien, men det var da der næsten ikke var data til brug i udlandet på abbonnementerne. Jeg har 20 gb om md i udlandet og det er rigeligt til mig (ellers kan jeg stjæle nogle af de 20 gb, som konen også har). Men det kommer jo igen an på, hvor meget man har brug for. 

Som udgangspunkt siger man, at når man streamer tv, så bruger man ca. 1 gb i timen, så 2 timers tv om dagen i en md giver et forbrug på ca. 60 gb.

Det var mine umiddelbare kommentarer, som jeg håber kan bringe dig videre til at finde en løsning.

Ellers må du lige svare, for så vil jeg da evt godt snakke med dig, men når spørgsmål stilles i forum, foretrækker jeg, at svar og løsninger står der, da andre måske også kan få noget ud af det.

 

Skrevet af Ole Rubak, 20-05-2022 - 18:25

Tak for rigtig gode tilbagemeldinger. Kontakten er opnået. Stik i i pad og hdmi herfra og til TV. iPad får forbindelse til tlf, det kører, og det gør vi også nyden længe.

mvh

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her