Camping i Danmark

Dagcamping med campingvogn

Skrevet af Erik Dichoe Stjernholm, 06-12-2021 - 10:18

Vi holder af at tage en dag på tur med campingvognen, det som tidligere kaldtes dagcamping. 

Altså et sted hvor det ikke er tilladt at overnatte, men tilladt at tage ophold en dag med campingvognen. 

Synes ikke den type steder findes mere, kan ikke findes via Google som kun viser den type steder i udlandet.

Der er enorm fokus på steder til autocampere, men vi finder ikke steder til campingvognen.

Ville blive glad for gode tip til den type ophold, til supplement til alm campingture.

Gode steder søges

Skrevet af Knud Aa Hansen, 06-12-2021 - 13:32

Du har nok ret i at der fokuseres på autocampere men på enhver offl. parkeringsplads uden tidsbegrænsning må I gerne golde med en cv, helt konkret ved jeg der er en lidt nord for Øster Hurup og svtjh også en mellem Ålbæk og Skagen

Skrevet af Martin Vangsø, 30-12-2021 - 20:20

I har ret i at der bliver fokuseret på autocamper selv i DCU som eller skulle vare tage campingpladser og alle campister vores egen formand indbefattet, hun farer land og rige rundt og fortæller hvor skønt det er med autocamper der er du den frie fugl og du behøver ikke at benytte campingpladser. I stedet at arbejde for at vi alle behandles ens uanset hvordan du campere, vi har oplevet at på autocamper pladser at blive bortvist selv om der var masser af plads, selv i udlandet. Vi har camperet siden 1987 og tingene er kun blevet være. Mvh. Martin Vangsø

Skrevet af Peter Jentoft Ebdrup, 08-01-2022 - 19:01

Det er ikke helt rigtigt, det du skriver om: "men på enhver offl. parkeringsplads uden tidsbegrænsning må I gerne golde med en cv,..."

Det er de enkelte kommuner, som har ansvaret/retten til at lave en parkeringsbekendtgørelse for deres egen kommune. Og disse parkeringsbekendtgørelser er forskellige fra kommune til kommune.
I Slagelse kommune står der: "Påhængskøretøjer som campingvogne, trailere mv. må indenfor tættere bebygget område i tidsrummet kl. 20.00 til kl. 06.00 ikke parkere på offentlige veje, gader, parkeringspladser og private fællesveje."

Så hvis du vil dag-campere i Slagelse kommune inden for tættere bebygget område, så skal du altså forlade området senest kl. 20:00. Og du må ikke ankomme før end kl. 06:00.

I sommeren kan det være lidt tidligt, at skulle pakke sammen kl 20:00, men det er altså betingelsen i Slagelse kommune.

Hvis I vil være helt sikre på, hvor I må parkere campingvognen uden for campingpladserne, så skal I lige tage de lokale kommunale parkeringsbestemmelser i ed.

https://www.slagelse.dk/erhverv/veje-taxi-og-havne/parkering-af-tunge-koeretoejer/regler-for-parkering

Skrevet af Steen Æbeløe, 09-03-2022 - 18:45

Det løses let ved at lade være med koble fra, for forbuddet gælder kun henstilling af nævnte køretøjer.
Vi har haft samme regler i Løgumkloster, og det gav en overgang problemer med min hestetrailer som der ikke lige var plads til på grunden.
Jeg fik så vide på kommunen, at hvis jeg spændte bilen for, var det ikke en henstilling men parkering af et vogntog, og bilen holdt jo lovligt, også selvom den havde en trailer bagefter

Skrevet af Villy Cordes, 01-05-2022 - 17:40

Hej Erik Stjernholm

Det er nok rigtigt at det er svært at finde gode steder. Nu ved jeg ikke hvor I bor i landet men skulle I komme til Fyn kan I med fordel køre til Grønnehave der ligger lidt uden for Nyborg. Der er et dejligt område med masser af plads samt toiletter og dagcamping er tilladt. Skulle I få lyst til at blive længere ligger der en campingplads lige ved siden af. Der er også en fin grøn plads ved Tørresø (Fuglsang) men det er længe siden vi har været der så check lige om de i mellemtiden har forbudt campingvogne. Man ved jo aldrig:-)

Desuden kan man også udmærket køre til Nordstranden ved Kerteminde og holde en dag med sin campingvogn.

Skrevet af Ole Blichfeldt Madsen, 16-05-2022 - 17:22

Jeg bruger denne side hvor der er et kort med pladser, og link til YouTube videoer af de fleste pladser. https://www.outdoor-camping.dk/overnatning-for-autocamper-campervan.Generelt går jeg efter de blå P-pladser, og man kan ikke være bekendt at finde en mikro plads hvor man fylder det hele. Det sker at vi tager en overnatning, men lader bil og CV være koblet sammen, så man kan køre med det samme. Vi nyder at finde hyggelige steder hvor man kan nyde naturen i fred. I udlandet giver det mening for os at finde en campingplads, men i Dk føler jeg mig komplet idiotisk når jeg kommer med alt. og betaler kr.200,- eller derover, for en overnatning på et frimærke græsplæne hvor det vrimler med andre mennesker. Vi valgte en lille rejsevogn (Sprite basecamp 2) og hvis du kører hver dag kan den klare sig uden 220v. CV blev valgt til dels på grund af priserne på både nye og brugte autocampere, men også på grund af at man kan sætte en elbil foran en lille rejevogn. Autocamperen må man leve med som den er, med de ulemper det vil medføre i fremtiden.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her