Gode råd og ideer

God bil til campingvogn

Skrevet af Mariann Hjort Christiansen, 27-10-2021 - 22:09

Hej

Vi er en familie, som er fan af stationcar, og vi har i sommeren 2020 anskaffet os en Adria Adora campingvogn (2 tons).

Nu er situationen den, at vi måske snart skal bytte bilen ud, og i den forbindelse skal anskaffe os en stationcar, som kan trække campingvognen.

Pt. har vi en Ford Mondeo 2,0 Tdci.

Overvejer nu en BMW 520d (fra 2017) eller en VW Passat 2,0 Tid 190 (fra 2017), begge diesel

Erfaringer?

Hvad har i andre og hvorfor?

Vh Mariann

Skrevet af Kim Borchers, 29-10-2021 - 21:10

VW har tidligere haft problemer med kølesystem, hvis bilen ikke er født med træk fra fabrikken. Der er har været skrevet om det tidligere på forrummet her på DCU. Det skyldes vist en for lille køler, der kan dog monteres en større køler og VW vil ikke anerkende problemet. Mit personlige valg vil helt klart være BMW, de har ry for stærke motorer og gearkasser(automatgearkasse). Vi kører selv Volvo V70 med automatgear, kan stærkt anbefales, men husk at “skylle” gearkassen for hver 60.000 km.

Held og Lykke med valget,

Kim

Skrevet af Else Frederiksen, 30-10-2021 - 07:41

Nu skal man jo passe på med ikke og blande alt sammen. Det er vw med benzin motor der har problemet med eftermonteret træk. Og vw Danmark vil ikke anerkende problemet, Vi har selv været ramt af det med en Golf 1.4 tsi 150hk som måtte trække 1700kg. Den blev varm sydpå og hjem igen, og Vw sendte den på værksted i Verona og de sagde der nede at køleren var for lille. Og Vw dk blev ved med og påstå at den havde den størst køler. Så nu har vi en 2.0 TDI 150 hk som må trække 2500kg. Vi trækker dog 2000kg, den er fuldstændig ligeglad. Og vi har haft både 100hk TDI og 170hk TDI som heller aldrig var problemer med. Kender mindst 10 som har vw uden problemer og 4 der har bmw som har deres problemer. Så statistik er vist lidt som man rammer ned i tilfældigheder. 
 

 

 

 

 

Skrevet af Kim Borchers, 30-10-2021 - 19:49

Nu var det på ingen måde, for at nedgøre et bestemt bilmærke.
Jeg skrev mit personlige valg vil være BMW :-) - at jeg blander pære og æbler er løgn, for VW har også har problemer med deres TDI motorer. Man skal huske at INGEN biler er fremstillet til at trække campingvogn fra fabrikken, og jo mindre motoren er, jo mere skal den arbejde. Hvad folk vælger, er jo op til folk selv. Bilen og vogn skal passe sammen og til den enkelte families behov.

Gå ind på hjemmesiden “campingferie” og skriv “køler” i søgefeltet under debatforum, så bliver du klogere :-)

Men som sagt, det er ikke for at nedgøre noget specifikt bilmærke, det var ment som en oplysning. Hvad der vælges er jo familiens helt eget valg :-)

 

Kim
 

Skrevet af Nina Cramon Christensen, 31-10-2021 - 07:08

hej mariann

i vores husstand har vi en bmw 320d touring aut.190.

vi trækker en fendt (1700) kg.

jeg ville vælge bmw’en,fordi kombinationen af baghjulstræk aut.gear og dieselmotor fungerer perfekt.

vi har kørt med andre mærker af biler(Citroën/Skoda Octavia/Honda civic)

det er bare vores erfaring.

Skrevet af Else Frederiksen, 31-10-2021 - 19:46

Kan godt se at der er nogle der åbentbart døjer med TDI også. Vi har aldrig haft problemer med vores 3 TDIer og kan se andre i tråden heller ikke har haft problemer. Men det er træls at importøren, bliver ved og sige de er forberedt til træk og de ikke er. 

Skrevet af Kenneth Nilsson, 12-11-2021 - 21:18

Når jeg læser disse indlæg, kan man vel kun sige at inden bilkøb bør vi undersøge bilens data og garanti godt og grundigt. Andres erfaringer kan man vel nok lære noget af, men snak med FDM og DCU inden du snakker med bilforhandleren, så kan det vel ikke gå helt galt.

Selv kører jeg med WV TIGUAN 2.0 TDI og den trækker vores cv uden problemer heller ikke i kurvede landskaber :-) Den kører bare let og elegant derudaf.

Skrevet af Michael Ravnholt, 17-01-2022 - 15:35

Hej Mariann

Jeg har en BMW 530 XD 2013 den har triptronic.og en adria 613UT / 2tons model 2021

Denne bil er bygget til at trække en campingvogn, bla. i kasel bakker :) jeg har på ingen måder haft problemer, så hvis du vil undgå problemer, så skal du vælge denne.

Jeg ved kun fra mine venner, hvad en 2 liters bil må lide, når den virkelig skal arbejde, det er ren totur.

Hvis du kikker på en BMW 530 XD så lad være med at tage de skabede udgaver og helst efter april 2013, da du får en masse ekstra software med i de udgaver. bla. kan du opgradere den biligt, på navigationen, og det er jo pisse vigtigt :)

kh MC

 

Skrevet af Michael Ravnholt, 17-01-2022 - 15:41

anden del:

Med triptronic skifter man gear, fordi en bil uanset størrelse ikke bør køre med campingvogn når den køre i automat gear. Man ødelægger den simpelthen.

Jeg vil mene, at ens normale mekaniker og om muligt en FDM mekaniker sagtens kan se en evt bil efter.... men lyt til hvad de siger, det er her folk som oftes lukker ørerne :( fordi det måske gør lidt ondt at høre....

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her