Camping i Danmark

Strøm

Skrevet af Jan Christiansen, 09-09-2021 - 21:55

Jeg har sat en måler på strømstikket, for at se hvad jeg bruger og det ligger på ca. 4,5 kw pr. Døgn. 
Vi lå ved siden af en ung familie, der havde aircondition kørende og et ekstra køleskab i fortæltet, samt et 50” tv der kørte det meste af dagen. 
Vi betale samme pris 40 kr om dagen. 
havde det ikke været mere fair at vi betalte for den strøm vi bruger, feks 4-5 kr pr kw og så kan man jo selv bestemme hvor mange el apparater man vil have gang i. 

Skrevet af Jens Pedersen, 10-09-2021 - 10:23

Det var det afgjort, Jan - og mange campingpladser havde jo for år tilbage også forbrugsafregnet strøm via individuelle el-målere.

Men så kom EU med nye forordninger - nu kunne campingpladserne kun få refusion af el-afgifter hvis de solgte deres strøm som fast dags-strøm eller  i "pakker", IKKE hvis det var forbrugsafregning. Og da det drejer sig om mange penge i refusion, så kørte pladserne selvfølgelig over på igen at afregne dags-strøm eller i pakker af forskellige størrelser.

Vi har så lige være ude for en, synes jeg, god løsning - pladsen kørte med dagsstrøm, men med et max. på 5 kw pr. døgn, og selvfølgelig med måler på. Oversteg man dette forbrug, så skulle der afregnes særskilt.

Hilsen Kirsten, bedre halvdel til Jens ;-)  

Skrevet af Peter Poulsen, 16-09-2021 - 09:11

Tak for indlæggene, begge (Jan og Jens/Kirsten).

Som sådan hælder jeg mest til Kirstens løsning ... hvilket jeg fornemmer bliver fremtidens standard ... men jeg vil gerne benytte lejligheden til at slå et slag for mere enkel og gennemskuelig afregning: Camping skal være let tilgængelig. Fra man beslutter sig for at blive campist til årelang ferieform. Både planlagt, når man fastlægger årets sommerferie, fx til udlandet, og impulsivt, når man i familiens skød taler om, hvor vi skal hen i Danmark denne weekend. Og her spiller priserne en større og større rolle. Camping er vidunderligt, men ikke længere en billig ferieform. Pladserne har desværre (med overdreven optimisme?) adapteret afregningssystemerne fra hotel- & charterbranchen: Det bliver mere-og-mere uoverskueligt, hvad den reelle pris pr. nat er. Tillæg følger tillæg. Der bliver "malket på alle patter", som et gammelt landbrugsordsprog lyder. Og mere-og-mere bliver pakket ind i lokkende rabatter. Men på bundlinjen er det ca. tre gange så dyrt at være nomade i dag som for 25 år siden. Så meget er min løn og pristalsindexet ikke steget! - PS. Mine tal er ikke baseret på et par enkelte pladser. Vi taler om flere end 170 forskellige pladser i DK (en håndfuld af dem med 15-20 besøg over årene) samt en halv snes i udlandet.

Skrevet af Henrik Bo Nielsen, 28-09-2021 - 09:07

Når vi kører rundt til DCU,s pladser med vores lille Adria Action, som udover et køleskab, kun bruger lidt strøm til lys, kan vi faktisk godt føle os noget snydt. Vi ser jo,  at de store vogne med deres villaagtige fortelte, har alt muligt “gear” kørende. Der må kunne findes en mere fair ordning, så os med de små vogne hvor der ikke er plads til, lyst til, alt det forbrugende udstyr, får tilbudt en anden pris. Prøv om i ikke kan lægge hovedet lidt i blød, for at finde en mere fair løsning.

Vh Henrik Bo Nielsen

 

 

 

 

Skrevet af Jan Christiansen, 28-09-2021 - 11:48

Ja det er lige det jeg mener, det ville være fair at alle betalte for deres forbrug og ikke for naboen med A/C i vognen og el varme i forteltet. 
Det var noget dcu burde tage op. 

Skrevet af Steen Æbeløe, 04-10-2021 - 20:27

Det er jo noget som DCU har haft, og da det blev indført var det netop med samme argument, nemlig at man hver især betalte for sit eget forbrug.

Men for et par år siden kom der så nye afgiftregler der gjorde at når strømmen var med i overnatningsprisen eller blev solgt i pakker, så kunne campingpladser, lystbådehavne m.m. få en del af afgiften tilbage.

Og af den grund er de fleste pladser gået tilbage til at tage dagspris for strømmen

Skrevet af Hans J. Christensen, 13-10-2021 - 10:00

Ja EU for skyld for meget har lige haft 4 overnatninger vi kom af med 63,75 kr for strøm det er da til at forstå hvis det havde været en DCU plads var det vel omkring 140 kr

 

Skrevet af Hans J. Christensen, 20-10-2021 - 10:27

Vi havde for en uges tid siden fire overnatninger havde forteltet oppe vi sad for det meste i vores der var lys køleskab oliekamin kaffemaskine forbrug 17 kw omregnet 63,75 kr det er da til at høre og alt det fis med at det er EU der bestemmer hvordan strøm skal afregnes på Danske campingpladser kan jeg ikke forstå det er da ikke sådan der bliver afregnet i Tyskland

 

Skrevet af Marthin Guldhammer, 02-09-2022 - 18:46

Vi blev så glad, da vi skulle afregne på galsklint camping ved lillebælte, efter 3 overnatninger. Strøm 9,2 kWh havde vi brugt, og det kostede 4,95 kr. Pr kWh. Fedt med forbrugs afregning. Videre til næste plads emmerbølle camping, ved ankomst spurgte de om vi skulle have strøm, ja tak, vi vil gerne have en måler, det kunne vi ikke, det var kun fastlægger, ok, hvad skal vi give for strøm.. 40 kr. Pr. Dag? Okay med dagens elpris, vil det svare til 32 kWh.... Helt hul i hovedet.

Skrevet af Steen Æbeløe, 14-09-2022 - 17:10

Ved ikke om det er EU, men i hvert fald har den danske regering lavet om på afgifterne på salg af strøm, som gælder for både lystbåde-havne og campingpladser, hvilket betyder at hvis strømmen enten er med i overnatningsprisen, sælges som pakker eller dagspris, så kan pladsen få en del af afgiften retur.
Dette gælder ikke når der afregnes efter forbrug.
Og det er op til hver enkel plads at afgøre hvilken afregningsform de vil benytte.
På vores plads gik de også over til pakker men er nu gået tilbage til afregne efter måler

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her