Vogne og udstyr

Køleskabe, der pludselig ikke køler

Skrevet af Erling Jepsen, 26-06-2021 - 10:59

Jeg har tidligere været med i en tråd, hvor vi var utilfredse med køleskabe, der ikke kunne holde på kulden, specielt om sommeren.

For et par år siden fik jeg ny c-vogn af anerkendt mærke med et Dometic køleskab. Og til min store glæde virker det bare altid. MEN her for nylig kunne det alligevel ikke holde kulden. Temperaturen steg til 10 grader og køleskabet slog selv over på gas?? - men det skal det også, når der er noget galt, så fint nok.

Jeg klagede min nød over køleskabet til mit værksted... Snak med værkstedet: jeg ankom til campingpladsen midt i ugen. Vi var ikke mange på pladsen, men fastliggerne kommer jo om fredagen og det var fredag og lørdag, det var galt med strømmen. Når vi bliver for mange på en campingplads, er der campingpladser, der ikke kan holde spændingen oppe, og så går køleskabet i stå, den mangler strøm/spænding. 

Ovenståede er åbenbart et almindeligt fænomen. Det var jeg ikke klar over, så nu er jeg hurtig til selv at sætte køleskab på gas, hvis bajerne ikke er kolde.

Det er selvfølgelig træls, at vi betaler for noget, der ikke duer, men at det ikke duer, er også rart at vide.

Hilsen Erling

Skrevet af Ib Skovgaard, 11-08-2021 - 20:43

Hej Erling

Har du fået løst problemet? 

Vores Dometic køleskab fra 2017, med seperat fryser og køleskab på ca 150 liter, køle også kun ned til ca. 10 grader, mælk blive dårlig på 2 dage.

Er der andre som er udfordret med deres Dometic køleskab og er der nogen løsnings forslag?

Mvh

Ib Skovgaard

 

 

Skrevet af Dagrunn Meling Hansen, 12-08-2021 - 11:00

Som jeg læser Erlings indlæg er problemet ikke løst, da det tilsyneladende er et problem i pladsernes elnet.

Vi har også nogle bekendte som har samme problem.

Måske burde Dometic og andre fabrikanter producere køleskabe som ikke er så følsomme. Vi har aldrig haft problemet på vores køleskabe.

 

vh. Tommy

Skrevet af Peter Jentoft Ebdrup, 22-08-2021 - 10:14

Vi har de sidste par år haft vognen på værksted flere gange, for at prøve at få køleskabet, Dometic, til at fungere. Der er skiftet brænder, renset magnetventil, checket gas, puttet mere kølepasta på installationen, etc., men det hjælper ikke. Køleskabet kan ikke køle tilstrækkeligt.
Vi har dog bemærket, at det fungerer allerbedst, når vognen står fuldstændig i vatter - både den og den anden retning. Og pladsernes el-forsyning må ikke være ret lav, for så giver køleskabet alarm og fungerer ikke på el. Det er meget sart.

 

 

Vi har givet lidt op og anskaffet os en ekstern køleboks med kompressor. Og den fungerer. Selv på en varm dag i forteltet, kan den køle ned til ca 3 grader. 

 

Køleskabet supplerer vi med fryseelementer, som vi skifter 1 gang i døgnet, og det betyder, at temperaturen holdes på 6-7 grader.

 

Det er ikke optimalt, og det er rigtigt ærgerligt, at der skal købes en ekstern køleboks for at holde mælk, etc., på et så koldt niveau, at det ikke bare er surt og skal kasseres efter 2 dage.
Men det er en løsning, som fungerer for os lige pt.

Skrevet af Ib Skovgaard, 24-08-2021 - 19:29

Hej Peter

Hvilken årgang er jeres Dometic køleskab? vores Dometic RMD 8551 er fra 2017.

Det er uacceptabelt at en køleskab til mere end 20.000.- ikke fungere bedre, har Dometic været inde over?

Mvh Ib Skovgaard

Skrevet af Dagrunn Meling Hansen, 25-08-2021 - 09:01

DCU burde gå ind og høre Dometic hvorfor køleskabe generelt er så dårlige. Vores fungerer OK, men i syden må vi også kombinere med en kompressorboks.

 

vh. Tommy

Skrevet af Benny Hauge Jakobsen, 25-08-2021 - 10:00

Et køleskab i en campingvogn er dimensioneret til at fungere på forskellige temperaturer.

Vores køleskab "som jo har nogle år på bagen" kan køle max. 20 gr. under omgivelserne. Når det så i syden er 30 gr.  i luften skal vi jo være tilfredse med max 10  gr. i skabet. Hver gang vi åbner køleskabet vælter "kulden" ud på gulvet, og skabet har svært ved at supplere den tabte kulde .Derfor har vi også en termo køleboks i forteltet, som under alle forhold hoilder de indstillede 5 gr.

Skrevet af Peter Jentoft Ebdrup, 25-08-2021 - 23:10

Hej Ib

Vores køleskab er også et Dometic RMD 8551, men fra 2015.
Vi har ikke haft kontakt til Dometic.

Men du har ret i, at prisen bestemt ikke afspejler kvaliteten af køling, som køleskabet byder på. 

mvh.  Peter