Gode råd og ideer

lithium batteri til mover

Skrevet af Leo Lund-Jensen, 27-07-2021 - 09:00

Jeg har påmonteret en Enduro mover på min ret tunge Hymer. Den er med lithium batteri fra camper.dk. 12  volt 20 ah. Den har virket i 4 år, men er nu blevet meget træt og ubrugelig.

Jeg kan købe en ny hos campingworld.dk for 2.219 kr. Det er vel egentlig en god pris, men jeg synes, at holdbarheden, som er angivet til op til 10 år, har været ret kort.

Hvad er jeres erfaringer?

Vh Leo

Skrevet af Connie Christensen, 27-07-2021 - 18:52

En batterioplader eller et strømstyringssystem (BMS) er hvad historisk kender som en BMS, da det styrer batteriet gennem korrekte opladningsniveauer afhængigt af batteriets lade tilstand, beskytter det via en lavspændingsafbrydelse fra afladning til farligt lave niveauer og har overkørselsbeskyttelse, når batteriet ikke fungerer som forventet. 

Da disse systemer er blevet mere sofistikerede, er de nu mere passende kendt som Power Management Systems, da de også administrerer vores strømindgange såsom vekselstrøm og solenergi og output belastninger sådanne strømkredse i din Campingvogn

Med hensyn til holdbarhed så følger pris og kvalitet sammen når vi snakker Litiumbatterier.

Hilsen Claus

 

 

Skrevet af Connie Christensen, 27-07-2021 - 22:28

Jeg glemte at spørge om forholdene det stod under ? inde campingvogn eller under campingvognen.

Har du afladet batteriet  en gang imellem ?

Er det udstyret med en BMS ?

Hilsen Claus

 

 

Skrevet af Leo Lund-Jensen, 28-07-2021 - 17:43

Batteriet står inde i campingvognen. Nej, jeg har ikke bevidst afladet batteriet. Jeg kan ikke læse noget om BMS på beskrivelsen.

Jeg er netop blevet kontaktet af leverandøren, som alligevel ikke kunne levere e 20 ap batteri. Jeg har i stedet købt et tilsvarende 30 ap batteri til 3.100 kr. 

Vh Leo