Gode råd og ideer

Gearvalg ved bjergekørsel

Skrevet af Ole Birch, 24-06-2021 - 17:13

Hvad er bedst ved kørsel i hårnålesving: At bruge det manuelle gear og dermed selv bestemme, hvilket gear man vil køre i, eller lade automatgearet klare løjerne? Jeg kører i en Citroen C5 180 hk. benzin. 

Mvh. Ole Birch

Skrevet af Kim Borchers, 25-06-2021 - 18:35

Det kommer an på hvilken gearkasse du kører med, om der er tale en gearkasse med elektronisk kobling eller en gearkasse med converter. Hvis du har en gearkasse med converter, skal du kører den manuelt, for at undgå olien bliver for varm og mister smøreevnen.
En automatgearkasse med converter vil ved belastning stiger i omdrejninger(motoren) uden du øger farten, og det vil den gøre ved bjergkørsel og for meget af det, vil resultere i en varm olie og i værste fald defekt gearkasse. Uanset hvilken gearkasse du kører med, så, sørg at få skiftet olien inden afgang og gerne for hver 60.000 km, der ingen automatgearkasser der kan kører for evigt på den samme olie, uanset hvad forhandleren siger :-) 

så sluk eventuelt ac under bjergkørsel, det hjælper med at holde varmen nede på jeres motor, fjern eventuelt motorcoveret oven på motoren, så den kan komme af med varmen.

God tur/ferie

 

Kim